askerlik problemi   

adana çık aradan

1. iş ilanlarında görülebilen klişe laflardan birinin ("askerlik problemi olmayan") içinde geçen anlamsız tamlama. ne lan bu, ne demek askerlik problemi olmayan? ben belki iki ay sonra askere gideceğim ama bu benim için problem değil. "iş ilanı işte kardeşim anlaşılıyor." ne demek anlaşılıyor lan? düzgün cümle kursana sen. nasıl olsa anlaşılıyor diye saçma kavramlarla ifade etme derdini. hem anlaşılmıyor. bu problemsizliğin sınırı nedir? yapmış/muaf olmak mı, 2 yıl tecilli olması mı, 6 ay tecilli olması mı; nedir?
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 22.05.2008 17:02)

2. iş ilanlarından başka, adamın başını fazlasıyla derde sokabilecek bir hadisedir. nitekim yurtdışında okuduğum için ve de sorumsuz olduğum için türkiye'deki evime sıklıkla askeri ziyaretler yapılmaya başlanılmıştır. jandarma tarafından çok özlenildiğim için ikinci defa evime gelmişler, beni bulamadıkları için çok üzülmüşler. muhtemelen yazın döndüğüm zaman havalimanında kalabalık bir karşılama komitesine sebebiyet verebilecek bir problemdir kendileri. mübarek ne diye vermezsin belgelerini eğitim şubesine!
    (ralphius, 22.05.2008 17:19)
  3. 7 asker 2 tepsiyi 5 dakikada taşıyorsa 11 asker 56 dakikada kaç tepsi taşır?
    (earendill, 22.05.2008 18:13)
  4. askerlik sisteminin, cumhuriyet kurulduğundan beri temelde değişmemesi sonucu ortaya çıkan durum.
    (dolphins were monkeys, 22.05.2008 19:03)