belki ilginizi çeker
  1. · ak 47 yarası
  2. · elinizde canlı bir pkklı olması
  3. · barbarians at europe s door
  4. · pkk lı militana orospu çocuğu demek
  5. · sözlükteki pkk sempatizanları
gündem
  1. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  2. · zongul ducks
  3. · domuz gribi
  4. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · fordçuluk
  9. · yasaklanması gereken şeyler

askerde pkklı avlamak  

sayfa  / 2
  1. vatana-millete oldukça faydalı bir o kadarda keyifli iştir. tavsiye edilir.

not 1: "pkklı" derken lı bilerek birleşik yazılmıştır. bence pkk özel bir kelime değildir.

not 2: buyrun kötüleyin .
    (bıçak çekiyor bu gece hatıralar, 08.06.2007 09:02)
  2. askerden döndükten sonraki gerçek hayatta uzun bir süre psikolojik tedavi görmekle ilgili eşdeğer durumdur.
    (cagrilanyakup, 08.06.2007 09:05)
  3. vatana millete faydalı, inanılmaz keyifli bir eylem. her gün yapıyorum ben. tavsiye ederim. geçen gün bir tanesinin kafasını railgunla bir uçurdum ki dadından yinmez. 2-3 kurşun yedim tabii, yemedim değil; ama health taş çatlasa 25 düştü. bana koymaz tabii health 0 olmadığı sürece hiçbir şey olmamış gibi savaşabiliyorum. ekran kartım da ati radeon hd 2900.

edit: railgun bence özel bir isim değildir. ondan ayrı yaz(a)madım eki.
    edit2: haydi durma kötüle. buyur. bunu kötüleyen vatan hainidir, şerefsizdir, satılmıştır, oçtur, öçtür. bu girinin kesinlikle bok gibi olduğu için kötülenemez. o yüzden kötüleyenler satılmış pkklılardır.
    (twinkle, 08.06.2007 09:46 ~ 09:51)
  4. göğsüne madalya takılması gereken kahraman kişi olunmasına sebep olur,
    bir tanesi geberse kardır.
    ama dağlardakinden önce zihniyetlerdekini öldürmek çok daha iyi olur.
    (casillasmania, 08.06.2007 10:20 ~ 20:05)
  5. akabinde "avlanan"ların kulakları kesilir, kafaları kesilir, poz verilerek resim çektirilir. işte bu şahanelikdir askerde pkklı avlamak. sonra bir başka ülkenin ulu vatanseferleri barbarians at europe's door diye site açarak bu resimleri yayımlar. bu kez çemkiririz. faşist yunan deriz mesela. nicolas sarkozy'ye söveriz. hitler. heil! bıyığıyla dalga geçer schindlers list filmiyle duygulanırız.

not1: vatansefer bilerek yazılmıştır. bence vatanseverin üvey denyo kardeşidir.
    not2: haydi durma kötüleme. artı oy ver. feci ihtiyacım var.
    not3: "haydi erkekler kuzey ırak'a"
    (compasino, 08.06.2007 10:55)
  6. gayet onurlu bir avlama biçimidir. vatan ve millet sevgisinin en güzel yansımasıdır..

not: kötülemişler yaa! ulan aramızda pkklı mı var yoksa? korkuyorum..

not 2: kötüleyin anasını satayım, geçen haftanın en kötülerinde görmek istiyorum bunu! yapın bunu lütfen! hiç bir kuvvet benim vatanımın evlatlarını öldüren şerefsizler hakkındaki görüşlerimi değiştirmeye yetmez, bunu da bilin sevgili kötüleme pıtırcıkları..

not 3: bu yetmez daha da kötüleyin, rekor kırmak istiyorum. haydi biraz daha entel takılın. biraz daha ülke sorunlarına göz yummaya devam edin. yeterince objektif ve insan haklarına saygılı değilsiniz.
    (melancholic, 08.06.2007 11:14 ~ 21:40)
  7. "kiminle ve hangi düşünce için savaşıyor olursanız olun, en nihayetinde ölen, insandır."
    (ahmak ı hayal, 08.06.2007 13:56 ~ 14:00)
  8. çok zor ve yanlış tanımlanmış bir eylemdir, nitekim avlanmak zevk için ifaa edilen bir eylemdir, aksine hiçbir türk askeri tıpkı ırak topraklarındaki koalisyon askerleri gibi zevkine ateş açıp insanları öldürmemiş insanları bir av hayvanı olarak tassavurda etmemişdir.

asker öncesi hiçbir şekilde akıldan geçirilmemiş olaydır ta ki gerçekle yüzyüze gelene kadar alınan basit eğitimler sonunda elinizin altında öldürücü bir güce sahip bir silahın tetiği bulunmaktadır. ilk defa karşıkarşıya geldiğinizde ürperir içiniz buzla kaplanır adeta, bir anda hiç kormadığınız kadar korkuya kapılır bünyeniz, yıllardır sadece basın yolu ile duyduğunuz teröristler işte oradadır, tamda gözünüzün önünde karanlıklara ve gölgelere saklanmış sus pus olmuş hain eylemlerine hazırlanmaktadır, termal kameradan insansı bedeninin yansımasını görür normal bir insanmış gibi hareket etmesini beklerken yanınızda bulunan silah arkadaşlarınızın fısıltıları ile irkilerek kendinizi toparlayıp tetiği çekmeye hazırlanırsınız, yapılması gerekende budur aslında, yada yapmanız gereken, aksi durumda bedeni varlığınızı tehlikeye attığınız gibi yanınızda bulunan, belki eşi henüz yeni doğum yapmış köylü çoban alinin, üniversite mezuniyeti sonrası iş bulamamış makina mühendisi kemalin hayatını da tehlikeye atmaktasınızdır. siz onu engellemeden, o yada onlar sizi yada seni engelleyecek canına veya canınıza kast edecektir hiç teredüt etmeden.

tüm bunlar aklınızdan saliseler içinde geçerken üstlerinizden ateş emri alırsınız teredütsüz tetiği çekersiniz. namlunuzdan koca bir alev topu yükselirken kulaklarınız uğuldar, termal kameranız bulanıklaşır savrulan toprak ve toz parçaları yüzünden ve birden havaya savrulan toprak parçaları toza dönüşür. birbiri ardına patlayan silahların sesleri kulağınızda yankılanırken hedef tesbiti yapıp tetiğe tekrar asılırsınız pervasızca yere düşen bedeni görür görmez aklınızın bir köşesine yerleşir ve müteakip tetiği her çektiğinizde tekrar tekrar gözünüzün önüne gelir o bedenin yere yığılışı.

tüm bunları bir safaride yada bir av partisinde yaşamanızın hiç bir mümkünatı yoktur zaten olmazda. bu bir av değildir. bu insanın askerlik görevini ifaa ettiği dönemde kendini ait bulduğu toplumun, sevdiklerinin ve sorumluluğu altında bulunanların can, mal ve özgürlüğünün güvenliğini korumak mahiyetinde yaptığı bir savunmadır. avlanmak ise bambaşka bir kavramdır ki hiç bir türk genci ava gidiyorum diyerek askere gitmemiştir, hepside cesaret dolu yürekleriyle bu vatanı vatan yapan şeyleri korumak için askere gitmiş ve gerektiğinde de tetiği çekmiştir.
    (gunship, 08.06.2007 14:09 ~ 09.10.2007 08:11)
  9. (bkz: olta)
    (azwepsa, 08.06.2007 15:05)
  10. hayal perest olmayarak gerçekci cümlelerle girişiyorum başlığa beşikteki bebeği öldürebilen insana tabiri caizce insanca davranırsanız sizi insanlıktan men ederler..

siz insan hakları diye ideoloji yaparsanız kafanıza kurşunu yersiniz ve arkada acılı ana , eş veya çocukta tuzu biberi olur , ne yazık ki yıllardan beri demokratik yollarla çözümlenmeyen bir olayın acısını bir şekilde yaşıyoruz , bende insanların ölmesinden yana değilim ama benim anam ağlayacağına onun ki ağlasın burada biraz egoistim evet her insan bencildir bu konuda , ülkem için ölmektende hiç korkmuyorum ava giderken avlanadabilirim şerefimle , arkamdan askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyenlerin olma ihtimaline rağmen yinede şereftir benim için ,humanistliği dağın tepesinde yaptırmazlar adama eline silah verdikleri zaman karşılaşırsın gerçeklerle hayat gözünün önünden bir film şeriti gibi geçer gider ..

kısaca ;

(atatürk'ün cumhuriyeti için ölmek ciddi bir iştir)
    (sayıklamalar, 14.08.2007 23:58 ~ 14.04.2008 14:50)
  11. istek üzerine yapılabilecek birşey olsa üstüne para verilesi bir olaydır.
    (batueksioglu, 08.10.2007 19:04)
  12. hayatımda yapmayacağım olay zira askerlik de yapmayacağım. ama bildiğim birşey varsa insan avlanmaz, insan öldürmek kolay iş değildir. herkesin aklı, hayali, gücü yetmez. herkes bunu kolayca kaldıramaz. kahramanlık askerlikde kalır; evine döndüğünde, rüyalarında cesetlerle başbaşa kaldığında "vay koçum kahramanım benim" diyenlerden biri bile yanında olmaz. sanmam olmaz. hayatının en güzel zamanlarındaki insanlar dağlarda pkklı avlamıyor kendi hayatlarını da geleceklerini de avlıyorlar, öldürüyorlar. daha doğrusu öldürtüyorlar...
    (miss brown, 08.10.2007 19:16)
  13. içindeki kini kusmak, hırsından yapamayacağı şeylerin sözlerini vermek, dişe diş kana kan hissiyatıyla bilinçaltındaki şiddet sevdalısını ortaya çıkarmak ve daha neler neler...

duymuştum da inanamamıştım. çok uzun otobüs yolculuklarımdan birinde askere yeni gidecek, köyünden henüz çıkma al yanaklı delikanlıların askere gittiklerinde neler yapacaklarını sırayla birbirlerine anlattıkları kafa sikme seanslarına denk geldim iki kere. bu son derece mülayim görünümlü 18lik çocuklar, o zaman şaşırtıcı bulduğum bir şekilde yapacaklarını farklı zamanlarda ama aynı cümlelerle anlatmışlardı. askerde önlerine çıkan her pkklının amına koyacak, gözünün yaşına bakmadan hepsini tarayacak, bacılarını avratlarını bulsalar oracıkta düzeceklerdi. sonra birinin aklına dahiyane bir fikir geldi ve hepsi o kutsal organlarını bi teröristin avradıyla kirletemeyecekleri konusunda hemfikir oldular.
    gerçi kanım donmuştu ama, gözü dönmüş bir şekilde insan avlamaktan bahseden bu adamlar, (ki hayatlarında kuş dahi avladıklarından şüpheliydim)gerçekten yoğun bir derecede psikopat değillerdiyse, elleri titremeden insan öldüremezlerdi. hala da arkasında duruyorum, bugün öfke ve kinle ayağa kalkıp intikam yemini edenler, insan öldürmenin, hadi onu geçtim seri şekilde insan avlamanın hiç de kolay olmadığını göz ardı ediyorlar. kendisini mücadelesinde ne kadar haklı bulsa, ne kadar öfkeli olursa olsun; hiçbir erbaş kendini yurt aşkıyla yanmış, çektiği acıların bedelini savaşla ödetebileceğini sanmış, öldürme ve kaçma konusunda acayip eğitim almış bir militanın yerine koyamaz. bunca soğukkanlı adam öldürmek için ya fanatizmin doruklarında ya da nazi olmak gerekir.
    bir diğer husus da dağdaki bütün pkklıların şişten geçirilince ne olacağı. savaş mı bitecek yoksa ölenler mi geri gelecek. dahası bir şekilde ölmesi planlanan bunca insan başka bir şekilde büyük biraderlerin maşası olmayacak mı? intikam duygusuyla kavrulmuş yüreklere serin sular serper sananlar sadece gizli/açık faşistler, cahiller ve aptallar olacaktır.
    terör bizim içimizde, tepemizde. kutsal sayıp yüz sürdüklerimiz, yıllardır sürüp giden kıyıma sözde dur diyemeyen, ama kapalı kapılar arkasında ölen her askerden ve de militandan rant sağlayan teröristler; bizler burada insan avlamak gibi utanç verici bir konunun altına yazı yazmak zorunluluğu hissederken; milletin etiyle kazandıkları yataklarında ossura ossura uyuyanlardır. tam da istenildiği gibi davranıp birbirimizi kırıp geçirmeye devam ettikçe ve dahası her ölümden sonra "daha çok kan" diye savaş çığlıkları attıkça, ölmeye ve öldürmeye mahkum kalacağız.
    (miçemez, 08.10.2007 20:41)
  14. +ben counter olayım sen terör.
    -tamam.başlayalım.
    +bomba atmak serbest.
    -kodum şimsi sana.
    (joe dalton vs dartagnan, 08.10.2007 21:18)
  15. (bkz: hayal dünyasından kopup gelip başlık açmak)
    (shagrath, 20.11.2007 00:25)
  16. hayatta kalma savaşı veren askerin yapmak zorunda olduğu şeydir.karşındaki pkk lı çevremdekilere göstrem korksunlar diye silah taşımadığına göre askerin pkk lıyı durdurması gerekir. bekle pkk lı şehire inip insanlara bomba atma kundakdaki bebeklere kurşun sıkma evlerine gitmeye çalışan insanları öldürme diyecek hali yok.bi de hayatın gerçeklerini unutmayalım hippi gibi yaşamak ancak 70 lerde mümkündü şimdi değil .gençlerin eline silah verip dağa yolluyorlar falan o kadar olgunsan git sen dolaş dağlarda .o gitmesin bu gitmesin vatanı savunmaya kim gidecek terminatörü mü yollayalım.
    (undeadtr, 21.11.2007 00:47 ~ 00:48)
  17. (bkz: ak-47 yarası)
    (bkz: mayın)
    (bkz: kan kokusu nedir biliyor musun)
    (bkz: hiç yanında biri öldü mü)
    (bkz: arkadaşın ölmesi)
    (bkz: insan doğası)
    (bkz: hayal ve gerçek arasındaki farklar)

(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
    (bkz: düşmüşün halinden anca düşmüş anlar)
    (diabetik nöropati, 21.11.2007 00:57)
  18. askere gitmeden önce hep mahalle abilerinde bu konuya dair çeşitli anılar dinler, dinlerken ürperirdim. bir keresinde 16 yaşlarında hafif yaralı ele geçirilen bir pkklının karnını bıcakla nasıl deştiğini anlatmıştı biri. gayet soğuk kanlı ve gururluydu o an. soğumuştum o abiden. ne zaman el sıkışacak olsak ya da gözüm ellerine çarpasa o elleri kanlı görür olmuş, içimde bir tiksinti oluşmuştu. bir insanı öldürmek... çok garipti, pkklı da olsa kan insanı tutuyordu, mide bulandırıyordu, tarifsiz duygular yaşatıyordu. ama bu abi 16 yaşındaki bir insanın dışarı çıkarttığı bağırsaklarını, verniğe banıp boyna asılan parmaklarını anlatıyordu. zaten çocukluğumdan beri böyleydim, beraber adam dövmeye gider, üç beş kişi bi çocuğu dövmeye başlar, bir kaç saniye sonra ben dayanamaz çocuğu kurtarma telaşına düşerdim. oysa başrol bendim, benim kavgamdı.

gel zaman git zaman seneler geldi çattı. şırnakta as teymenim. yanımdaki erlerin hepsi gariban. okumuş adamı oynuyorum onların gözünde. ezikliğimin hıncını altımdaki erlerden çıkarmadığım için hepsi beni abi gibi görüyor. çatışmada arkamızı dönebiliyoruz birbirimize. deniz yüzbaşı var bir de. dünyalar tatlısı bir kızla nişanlı. her neyse. altı ay aynı binada yaşıyorsunuz, aynı kaptan yiyorsunuz. kardeşten ötesiniz. onlardan yaşcak büyük olmanın verdiği sorumluluğun yanında rütbecek de büyük olmanın verdiği sorumluluk var. ve bir gün dört arabalık bir konvoyla bir dağ başında ilerlerken arkanızda bir patlama olduğunu duyuyorsunuz. gerinizden gelen iki araba havaya uçmuş. arabadan iniyorsunuz ve nerden geldiği belirsiz mermiler kafanızın üzerinden geçmeye başlıyor. yere yatıyorsunuz, kulağından kan gelen yüzbaşıyla gözgözesiniz. son nefeslerini tüketiyor. o duyguyla başını kucağınıza alıyorsunuz, mermiler umrunuzda değil. bağıranlar, çağıranlar, mermi sesleri, patlama kokusu ve abiniz kadar yakın olmuş bir insanın kucağınıza akan kanları. gözlerinizin içine bakıyor öylece. o çaresiz, siz çaresiz. önce komutanım komutanım, daha sonra resmiyeti unutup deniz abi deniz abi diye bağırıyorsunuz. lütfen ölme diyorsunuz birde ama türk filmlerdekinin aksine o sahne komik olmuyor işte. o da size bir şey demek istiyor ama zaman yok. ölüyor. iki er daha ölüyor orda. birinin de bacağı kopuyor. bu andan sonrası tarifsiz.

aradan zaman geçiyor. içinizdeki öfke artıyor. korucunun biri bir gün gelip konvoyu patlatan grubun yerini tespit ettiğini söylüyor. çıkıyorsunuz operasyona. korucu sizi bir tepenin alt tarafına getiriyor. kendisi dönüp gidiyor. sabaha karşı gurubun burdan geçeceğini söylüyor. pusuya yatıp bekliyorsunuz. o ara komutan "teslim ol çağrısı yapmadan ateş açmak yok, insan insandır" diyor. ama bir terslik oluyor, güney yönünden gelmesini beklediğiniz grup tam arkanızda beliriyor. hemde beklediğimizden çok erken. öyle bir yerdesinizki adamların size göre atış alanı çok iyi, siz daha alçaktasınız. her türlü avantajlılar. çatışma kızışıyor. bir arkadaşınızı daha kaybediyorsunuz. en sonunda pkklılar kaçıyor. bir süre bekledikten sonra onların siperlerinin olduğu yere gidiyorsunuz. bir kaç ceset. aman allahım o da ne. bizim korucu bu! yaralanmış ama kaçamayacak halde. sürünüyor yerde. bizi pusuya düşürmüş.

şimdi dağ başındasınız. bu yaralı adamı jiplere kadar kimin sırtına alıp taşıyacağı bir yana zaten bir kayıp vermiş olmanın verdiği acıyla sıkıyorsunuz kafasına bir iki tane. kaç tane olduğu şu an belirsiz gözünüzde. ama sıkıyorsunuz işte. o an orada insanlık namına bir şey yok. iki metre arkanızda çıt çıksa tüm cephanenizi boşaltacaksınız.

insan insandır ya, sikeyim öyle insanı.
    (bayermuhen, 13.04.2008 11:30 ~ 11:35)
  19. counter strıke terimleriyle kinaye konusu olamayacak mevzudur.eline hiç silah almamış gençler askere alınıp dağlara gönderiliyor yorumları ise bir hayli komiktir.asker ocağımızın 2000 yildır var olduğu ve askere alınan herkesin eğitim aldıklarını unutmayalım.biz 2000 yıldır silah atıyoruz, elimize aldımı çok yabancılık çekmeyiz merak etmeyin.
    (marigold, 13.04.2008 11:44)
  20. (bkz: let us hunt some orc)
    (chixculub, 13.04.2008 11:57)
  21. askerlik ve pkklı avlamak... aslında pkknın varlığından bihaber biri tarafından ayrı ayrı dillendirince ne kadar anlamsız ve kopuklar değil mi? hatta türkçe bilmeyen ve pkkdan bihaber biri duyunca pkkyı bir hayvanın türkçe ismi bile sanabilir. işte bu kadar alakasız ve hiç bir zaman yan yana gelmemeleri gereken bir kelime ve kelime öbeğidir bu ikisi.

şu yaşadığımız düzenin en hastalıklı, en zor düzeltilebilir yan etkisi yaptığını onurdan yoksun şekilde yapmaktır. modern insan diye bahsedilen insan yaratılırken maalesef bu tip yan etkiler hesap edilmemiş. ya da göz yumulmuş. "olsun, ne yapalım?" denmiş.

her insan, savaşını onuruyla yapar, yapmalıdır. aksi durumda, bu örnekte olduğu gibi onursuzca yapılan her eylem gibi bir bozunuma uğrayıp kendi varlığının değil diğerlerinin yokluğunun savaşını verir ancak.

edit: aman eksilemeden geçmeyin, hatırım kalır. daha gezecek çok köy var.
    (memento, 13.04.2008 12:18 ~ 13:16)
  22. türk askerlerinin patates soymadığı, mıntıka temizliği yapmadığı, yatakhane nöbeti tutmadığı zamanlarda helikopterden helikoptere atlarken şarjörünü değiştirdikten sonra yaptığı aksiyondur.
    (azwepsa, 13.04.2008 12:25)
  23. geyik candır her eve her keze lazımdır. kulakları kiminin kepçedir kiminin soğuktan büzüşmüş çükleri gibi, iyi tuzlayıp muhafazalı kurutmassan kurtlanır, kurt candır cansız pkklıyı bacaktan başlar yemeye 2 kat bez sarılıdır çünkü pkklının bedeninde,

geyik candır pkklı cansızdır sayemizde
    (zobekci, 26.04.2008 16:08 ~ 16:09)
  24. türk basınının amerikan basınına benzemesiyle birlikte, gençlerin gözünde sanki bir oyunmuş, çok zevkli bir şeymiş gibi gösterilen olay.

zaten daha en başta "avlamak" kelimesiyle ele veriyor kendini bu kavram. ülke savunması gereği pkk'lıyı öldürürsün, normaldir, mecburidir. fakat eğer bundan zevk alınıyorsa, "avlanmak" gibi sözcüklerle ilişkilendiriliyorsa bir sorun var demektir. en nihayetinde, ne kadar da piç olsa bir canlı, bir insan öldürüyorsunuz. bunu yapmaktan ve hatta düşünmekten zevk alan, anlatırken ağzının suyu akan adamın insanlığından şüphe ederim şahsen.

işte bu tür zihniyetin oluşması, basın- yayın organları, bilgisayar oyunları sayesinde çok da güzel sağlanıyor. amerikan gençliğinin ne kadar vahşi olduğunu, nasıl öldürmekten zevk aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. işte bu gençler doğduklarından itibaren yoğun olarak, holywood saçmalıklarıyla, şiddeti öven haber bültenleriyle, savaş görüntüleriyle, şiddet dolu bilgisayar oyunlarıyla, kinle, nefretle dolduruldular. sonuçta canavar bir nesil çıktı ortaya. ve malesef aynı sürecin bizde de bu aralar başladığını düşünüyorum. tv'de haber bültenlerinde, gizli kalması gereken operasyon görüntülerini şov yapar gibi yayınlamalar, "x kadar kelle aldık, yaşasın!" tarzı haberler, dünün asker karşıtı, bugünün militarist zangoçlarının yıkama yağlama için yaptığı savaş çığırtkanlığı, pkk operasyonlarının amacının sanki ülke savunması değil de, kelle almak olduğunu anlatmak ister gibi sözler, tavırlar, vs vs vs vs...işte gittikçe artan bu gelişmeler, bu vahşi zihniyeti besliyor malesef.

edit: bu zihniyeti savunucak söz bulamayıp seri bi şekilde bütün girilerimi eksilemek zevkli mi lan? ehe mehe. o değil de postmodern şiir denememi de eksilemişin be hafız, aşk şiiri çok mu dokundu* *
    (yağmursonrasıtoprakkokusu, 26.04.2008 16:38 ~ 17:05)
  25. zannedilenin aksine pek de keyifli olmayan eylem. nihayetinde ne kadar şerefsiz olursa olsun öldürülen şey bir insan olduğundan her yiğidin harcı değildir böyle bir şeyi kaldırabilmek. kafayı yememek için aşırı soğukkanlı olmak gerekir. zira savaş gazileri de çoğunlukla tırlatmışlardır inceden.
    (materyalist imam, 16.07.2008 13:07)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil