belki ilginizi çeker
  1. · askeri üslerdeki saçma sloganlar
  2. · herkes her konuda tek şey düşünsün
  3. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 2012
  2. · colin kazım richards
  3. · yılmaz özdil
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · erkekte ses tonu
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · öğretmenler günü
  8. · müjdat gezen mi bilir yaşar okuyan mı
  9. · erkeğin en seksi yeri

asker mantığı  

1. "askerlikte mantık yoktur", "askerler mantıksız işler yapmaya zorlarlar" ve benzeri ifadeleri neredeyse hepimiz duyduk ve çoğumuz buna inandık. askere gidip de oradaki işleyişi gözleme zahmetine katlanmadan, sürekli şikayet ederek zaman geçirenlerin buna hala inanmaya devam etmesi de ayrı bir acayiplik olarak hep varoldu.

askerlikte mantık vardır.

biz bunu bilmeyiz çünkü adamlar kışlanın içindedir. kamuya açık bir meslek değil askerlik. yanıbaşımızdaki eczacıyla, muhasebeciyle, öğretmen vesaireyle içli dışlıyız. tanıyoruz onları. askerlik denen şeyle en erken yirmi yaşında tanışan, yaşama tarzı olgunlaşmış, oturmuş birey için kışla hayatı büyük bir sürpriz, bir travma oluyor. sonra da şahıs, anlamak zahmetine katlanmak yerine mantığın olmadığını söylüyor. travmalarımızı aşıp şeyleri içeriden anlamak gibi adil ve dürüst bir tutum takınmalıyız. felsefi olarak da insani olarak da doğru olan budur. her kurum kendi iç mantığı çerçevesinde o mantığın gereği olarak kurulmuş sistemi yürütmek zorundadır. yapılan iş askerliktir. mantığı kendi iç mantığıdır. yüzlerce yıllık gelenekten süzülüp gelmiştir.

edit: hayvan edit... yazının yarısını imha ettim. mutluyum.
    (salieri ve çiğnenen onuru, 25.10.2007 03:20 ~ 06.03.2009 15:17)
  2. mekan kuleli askeri lisesi, hayvan gibi antremandan yorulmuş kurremkamerruk iç bahçede çimenlerin üzerinde yatar halde dinlenmektedir. hafta sonu ve öğlen saati olduğundan komutan, üst sınıf korkusu olmadan malak gibi yayılan askeri öğrencimiz hafiften uykuya doğru yol almaktadır. tertiplerden biri gelir ve diyalog başlar
    - tertip + kurremkamerruk x bölük komutanı
    sessis ve sedasız - kalk la kalk
    + la git
    - kalk olm bölük komutanı geliyor
    + siktirtme lan bölük komutanını ne işi var la adam mı sikiyosun
    ve gürler halde
    x kalk laaaaaaaaynnnnn
    jet hızı ile kalkarak tekmil veren
    + üçbin üçyüz bilmemne kurremkamerruk, emret komutanım
    x utanmıyomusun oğlum
    + utanıyorum komutanım
    x neden utanıyosun oğlum götün mü açık
    + değil komutanım
    x kimi sikeceksin lan sen
    + ............... komutanım
    x pazartesi odama geliyorsun
    + emredersiniz komutanım

pazartesi odaya gidilir, soundtrack cenaze marşı, gönülde kurban bayramı yaşayan koyunun yürek hoplamalarıyla tekmil verilir ve beklenir, on dakika sonra komutan ayağa kalkar ve yanına gelir

x oğlum sen şimdi sen beni skecekmisin
    + hayır komutanım
    x neden beğenmiyormusun beni
    + hayır komutanım, evet komutanım........komutanım
    x oğlum yumurta gibi adamım, niye sikmiyosun bakayım
    + ...........
    x işte oğlum buda sana ders olsun sikmeyeceksen sikecem diyip insanların kalbini kırma
    + emredersiniz komutanım
    x sikerim emrini de seni yavşak, cezan gidip içbahçenin tüm çimenlerini sulamak siktir git sula
    + emredersiniz komutanım

bahçıvanlardan hortum alınır ve sulama işle başlar, iç bahçe bildiğin hayvan gibi mekan olduğundan yavaş yavaş sulama işlemi yapılır, ve inceden yağmur çiselemeye başlar, uyanık askeri öğrenci işten kurtulma ihtimalinin verdiği heyecan ile komutanın odasına gider ve asker mantığını öğrenir
    + üç bin üç yüz bilmemne kurremkamerruk, bir durum arz edebilirmiyim komutanım
    x et
    + komutanım yağmur başladı çimenleri sulamaya gerek varmıdır?
    x oğlum sen kaç senedir okuldasın
    + iki sene komutanım
    x bak sana askeri hayatın boyunca işe yarayacak bir şey söyliyeyim
    + emret komutanım
    x sen o çimenleri çimenler büyüsün diye sulamıyorsun, ceza olarak suluyorsun, şimdi siktir git çimleri sulamaya devam et
    + emredersiniz komutanım

ve yağmur altında oldukça taşşak geçilerek üç saat daha çimenler sulanmaya devam edilir.
    (kurremkamerruk, 06.03.2009 15:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil