belki ilginizi çeker
  1. · asistanı öldürmek istek
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · uludağ sözlük
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · sturm brightblade
  9. · eski dostu bulmak

asistanı öldürmek istemek  

1. (bkz. kill bill)
    (togisama, 30.04.2004 12:08)
  2. öğrencilikten yeni çıkmış, hocalığa daha adapte olamamış insan türüne karşı duyulan haklı tepki. kral asistanlar da vardır ama, aksi daha yoğunluktadır.
    (dr conners, 30.04.2004 12:54)
  3. özellikle rastgele ödev ve sınav kontrol edenlerine karşı hissedilen arzu.
    (amorph, 19.06.2004 13:45)
  4. (bkz. lab asistanını fazla ciddiye almak)
    (mavio, 27.07.2004 02:17)
  5. (bkz. tonguç)
    (juda, 27.07.2004 02:29)
  6. 'ben öğrenciyken eşşek gibi çalıştım, hiç gezemedim, sosyal yaşantım olmadı, onların da olmasın' mantığı güden kişiye duyulan his.
    (offfffbea, 27.07.2004 11:02)
  7. çoğu zaman(derste,sınavda,labda,yolda) arzu edilen, gerçekleştirilmesi durumunda bilgisayar* bölümündeki asistanların çoğunun mefta olacağını düşündüğüm istek.
    (excalibur, 27.07.2004 11:14)
  8. hakkı olan devamsızlığı bile kullanmamış olan zavallı öğrenci kişisine* devamsızlıktan kaldığı için finale giremeyeceğini söyleyen, tüm açıklama çabalarına aldırış etmeden ''sınavdan önce odama gel birlikte bakarız'' deme cesaretini gösteren, gereksiz yere günlerce peşinde süründüren, odasında yoklama listelerine birlikte bakıldığında haksız olduğunun anlaşılması, buna rağmen hala pişkin bir şekilde sırıtan ve insanı çileden çıkaran sırnaşık tavırlar sergileyen, asistan demeye bin şahit gerektiren kişi için had safhada hissedilen duygu.
    (applepie, 24.12.2006 16:57)
  9. özellikle sınav esnasında had safhaya ulaşan istek. kağıtları dağıtır dağıtmaz, "evet arkadaşlar, susalım, hat, höt, alırım kağıdını, yakarım, çizerim, ezerim" şeklinde, daha ilk dakikadan ortamı gerip, karşısındakilere ortaokul öğrencisi muamelesi yapan ezik asistan modeline karşı her öğrencinin yaşadığı ortak duygudur.
    (zelig, 06.01.2007 23:07)
  10. 100 sınavdan 97'sinde içimde oluşan istek. 2 gün önce öğrenci olan insan, asistan olunca sınavda kraldan çok kralcı olup, hocanın umursamamasına rağmen heyyt, höyyt ben kül yutmam havalarında olur, işte bu insanı katil olmaya iter. ama yüzde 3 lük kısımdaki asistanlara denk gelirseniz, gayet güzeldir. yardım bile edebilirler.
    (alkolik2000, 22.01.2007 15:48)
  11. topuklu ayakkabı giyip tum sınav esnasında beyninin içersine vura vura yürümeleri sonucunda insanın kendisini engelleyemediği durum.
    (blungel, 22.01.2007 16:07)
  12. sınavda prof olsa vereceği integral tablosu,sonuçla alakası olmayan karışık bir türevin sonucu gibi şeyler sorulduğunda ya da kağıtta tam çıkmamış yer sorulduğunda ağzına parmağını götürüp "şşş,soru yok" anlamında hareket yaptığı zaman içimden gelen istek. o parmağı ayrıca başka amaçlar için kullanmak isterim. kendi üzerimde değil tabi. asistan oldukları zaman öğrencilikten yeni çıktıkları için "ben çekmiştim,veletler de çeksin" derler. yar.doç olunca hadi biraz tölerans geçeyim bari denilir. doç olunca çalışmaları yüzünden bizimle ilgilenemedikleri için "hadi vereyim de kurtulayım" derler. prof olunca da "aslında iyi çocuklar ya" diye pişman olup öğrenci yanlısı olurlar.(bkz: amına kodumun asistanı). ayrıca yapılamayan bir soru götürüldüğü zaman aslında yapabiliyordur ama o anda çok önemli işleri* olduğu için soruya ayıracak zamanı yoktur. olmasa bile soruyu görünce bir anda yapası gelir. götürdüğüm bir sorunun bir asistan tarafından yapıldığını hiç görmedim. insanın içinden öldürme isteği gelmesi normaldir. yalnız değilsiniz.
    (transistör kazancı, 22.01.2007 16:28)
  13. küçük dağları kendilerinin yarattıkları havasında dolaştıkları için çoğu öğrencinin öldürmek istediği insan grubu içinde yer almaktadır.
    (artemis238, 22.01.2007 17:03)
  14. sınav sırasında,tuvaleti gelen öğrencinin,tuvalete gitmesine izin verilmediği zaman oluşabilecek olan istektir.
    (bkz: based on a true story)
    (bkz: örtmenim çişim geldi)
    (kumbiart, 22.01.2007 17:04 ~ 17:05)
  15. " geçen sene arkadaşın olan kişinin bu sene sınavda gözetmen olarak senin kopya çekip çekmediğini kontrol etmek için kağıdını kaldırıp altına baktığı an " hissedilen duygu...

(bkz: cc kavgası)
    (mikeyx, 22.01.2007 17:06)
  16. iki saat ne emek vererek kurduğun, bit kadar deliklere taktığın bilmem kaç tane kablolu devre çalışmadığı zaman asistanı çağırırsın.
    _ hocam bu çalışmıyo? çok da dikkatli kurdum ama gene de çalışmıyo?
    (iki saat tepende dikilir. bakar yanlışının ne olduğunu görür.)
    _ufak bi hatan var, dikkat et.
    _hocam nerede hata?
    _iyi bak kendin bulursun. söyleyemem
    (bu arada labın bitmesine 10 dakika vardır.)
    asistan bozuntusu arkasını dönüp tırıs tırıs giderken sen de arkasından yapışıp önce ensesine bi şaplak atıp daha sonra da herifi gırtlaklamak istersin.
    olan çalışmayan devreni kurarken harcadığın onca zamana olur. onun yerine laba hiç girmeyip gençlerle geyik çevirebilirdin nasılsa sıfır aldın...
    (ajan, 25.01.2007 22:23)
  17. (bkz: kick the baby)
    (togisama, 25.01.2007 22:29)
  18. (bkz: gözetmenin arkadaş olması)
    (gulersem, 25.01.2007 22:34)
  19. bölümde ve hocaların yanında görüldüğü zaman anlamsız anlamsız sırıtıp melek gibi davranan asistanın, sorumluluğu ona ait bir sınava yarım saat geç gelip "hocam geç kaldınız" diyince de ağızına aldığı(!) 2 tane sakızı gevrek gevrek(ne demekse) çiğnemek suretiyle " ne olmuş.. bir problem mi var?" demesi üzerine insanın içinden geçen ve durduramadığı düşünce olur kendileri.
    (bkz: dünkü bok)
    (eddarosa, 25.01.2007 23:10)
  20. sürekli üç kişiyle güreş yaptığından ve yalnız kalındığı zaman amerika'daki maceralarından bahseden asistan hakkında düşünülen şey. kız arkadaşım olduğunu bildiği halde yanımdaki kıza asılması vardır ki (bu yaz amerika'ya gidiyorum,sizi de götüreyim isterseniz) saw'daki tekniklerin adam üzerinde nasıl duracağı hayal edilir.
    (transistör kazancı, 25.01.2007 23:25)
  21. (bkz: kraldan kralcı olan asistan)
    (etranger, 25.01.2007 23:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil