jungle, ragga karışımı şarkıları olan ingiliz müzik grubu. özgün tarzları dolayısıyla merak uyandırıyor, dinledikçe dinleyesi geliyor insanın.
sık yenilenmese de websiteleri için; (bkz: http://www.asiandubfoundation.com)
23 ekim 2009'da brüksel theatre national'de (festival des libertes kapsamında) muhteşem bir konser veren grup.
sözlüğü günlük gibi kullanmaya karşı olsam da (hakikaten bak) yazmadan geçemeyeceğim (çünkü çok heyecanlandım be sözlük):
efendim ben kendilerini tanımam etmem. brüksel metrosunda beleş dağıtılan haftalık "orda bu var burda şu var" dergisi olan agenda'nın her sayısında çekiliş bölümü olur, her hafta toplamda iki aktivite için beşer kişiye iki kişilik davetiye verirler. (cümleyi anlayan beri gelsin.) ben de yolladım ismimi, öylesine. davetiye bana çıkıverdi. elemanların 2008'de çıkan son albümü punkara'yı dinleyerek kendimi hazırladım bir gün öncesinden ama çok da bir şey anlamadım speed of light'ın muhteşem bir parça olması dışında. koca gün de depresyonun dibine vurduğum için evden çıkıp gidesim gelmedi. ev arkadaşımın zorlamasıyla kıçımı kaldırdım ve gittik. ilk dört şarkıda mal mal baksak da (bir yandan da "abi bunlar çılgın yaaa" muhabbeti yapıyoruz) speed of light imdadımıza yetişip havaya soktuktan sonra öyle bir zıplama tribine girdim ki tahayyül edebilene aşk olsun.
şu kısacık hayatımda böyle bir grupta canlı canlı dhol da dinleyip kendimden geçtim ya, artık ölsem de gam yemem. (bkz: hastanızım ulan)
sonnot: canlı canlı görmek lazım bu grubu, albümler hiç kesmez.