belki ilginizi çeker
  1. · yürüyen çamaşır makinesi
  2. · yeşil saç
  3. · aseton
  4. · keton
  5. · alternatif kedi isimleri
  6. · seçmen mürekkebini çıkarmanın yolları
  7. · yazar nicklerinden meslek tahminleri
  8. · cep telefonunda melodisi fairytale olan erkek
  9. · yaran telefon mesajları
  10. · cehennemde şeytana söylenebilecek sözler
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ahmet kaya
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · okan bayülgen
  5. · ugg
  6. · dersim katliamı
  7. · boylumlama
  8. · laptop
  9. · idare hukuku

aseton  

sayfa  / 2
  1. oje çıkarmaktan başka, bazı deri hastalıklarının tedavisi, cam laboratuar malzemelerinin temizlenip çabuk kurutulması * ve çözgen olarak kullanılması gibi ulvi işlevleri de olan keton. ch3-co-ch3
    (hepten aykırı, 08.07.2004 00:47)
  2. kıyafetinize yapışmış sakızlardan aseton vasıtasıyla kurtulabilirsiniz.
    (ling, 04.09.2004 13:19)
  3. dudağınızdaki uçuktan en kısa yoldan kurtulmanın yolu.
    (right lane must exist, 29.10.2006 16:01)
  4. yetenekli hanım kızlarımızdan oluşan sevdiğimiz rock grubu.

(bkz: http://www.aseton.net/)
    (excalibur, 03.01.2007 00:18)
  5. tarafımca yerleri buz olmadan buz pistine çevirmek için ideal bir madde olduğu ispatlanmış kimyasal.

uygulanışı : banyoyu ısıtmak için yerlere bolca aseton dökülüp ateşe verilir. akabinde sımsıcak banyonun verdiği sıcaklık ve enteresan koku eşliğinde ne olduğunu anlamadan kayılıp kafa duvara çarpılır ve buldum diye haykırılır.
    (sade, 31.01.2007 14:10)
  6. (bkz: http://www.myspace.com/...) adresinden ulaşabileceğiniz, gelecek vaadeden 3 adet kızcağızdan müteşekkil bir gruptur.
    (ala kalem, 29.05.2007 23:35 ~ 23:37)
  7. şişesinin patlaması sonucu bir kadının görme yetisini kaybetmesine yol açan sıvı.
    (bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (quasi magistra, 08.12.2007 01:55 ~ 03:01)
  8. etil alkol ile tepkimesinden çıkan ürünlerden bir kısmı kanserojendir. hem de çok feci kanserojendir.
    (eksiksizuyum, 08.12.2007 02:02)
  9. ne olurdu sadece ojeyi değilde hayatta istemediğimiz herşeyi yok edebilseydi dediğim vazgeçilmezim.
    (eleyasi, 08.12.2007 02:17)
  10. türkiye'de live karaoke olayının öncüsü grup. 11 aralık 2007 cuma günü levent galatasaraylılar klübü'nde karaoke programı yapacaklardır.
    edit: program 19 ocak'a ertelenmiş yahu...
    (ala kalem, 05.01.2008 22:05 ~ 12.01.2008 00:01)
  11. mis gibi kokar.
    (maia, 05.01.2008 22:16)
  12. lisede, kopya çekmek için cd kalemiyle doldurduğumuz sıraları, sınavlardan sonra temizlemek için kullandığımız şey. çok yararlı olduğunu kavramıştık o yıllarda.

(bkz: kopya çekme yolları)
    (ceyyar kermit, 05.01.2008 22:26)
  13. açlık çekenlerin ağız kokusuna sebep olan madde. açlık halinde vücuttaki glukozlarla beraber keton cisimleri de yıkılmaya başlanır, ağız kokusu ordan gelir.
    (sükun, 13.03.2008 13:23)
  14. (bkz: solvent)
    (raiser, 13.03.2008 13:56)
  15. neredeyse tüm patlayıcıların içinde çözündüğü madde. tnt, petn, rdx, a, a-2, a-3, b, b-2, nitro gliserin ve amatol mesela.
    (topal penguen, 27.04.2008 01:15)
  16. japon yapıştırıcısını rahatça çözen madde. bu surette japonla yapıştırdığınız yüzeye biraz aseton damlatıp, japonun kırtasiye uhusu kıvamına geldiğini görerek yapıştırdığınız şeyleri rahatça ayırabilirsiniz.
    şahsımca defalarca başarıyla denenmiştir. ayrıca wikipedia'da da bahsi geçer.
    (bkz: siyanoakrilat)
    (ntcik, 26.06.2008 20:49)
  17. açık yaranın üzerine çok az bir miktarda döktüğünüz taktirde -tabi açık yara dediğimiz burada çok büyük bir yara olmayacak- bütün yarayı temizleyen canı biraza yakan fakat yarayı temizleyeceğiniz zamana kadar mikrop kapmasını engelleyen aynı zamanda üzerindeki kabuğun kalın kabuk olmasını engelleyen sıvı.
    (bana bir nick bulun, 19.07.2008 17:08)
  18. ojelerimi çıkarırken "formülü neydi la bunun? bak bu senede sorucaklar bunu yine bilemicen şayzeee" dediğim kimyasaldır.
    (şayze, 19.01.2009 18:03)
  19. hayvanlar gibi güçlü bi kimyasalmış meğer.

adamlar camı fln eritiyolar siz oje çıkartın hala..

http://www.wonderhowto.com/...
    (abi, 19.01.2009 18:23)
  20. kendi bestelerine de yoğunlaşma zahmetini göstermiş müzikotek'e bağlı grup.
    (girinin noktası, 25.03.2009 17:37)
  21. 3 hatundan oluşan alternatif rock grubuymuş kendileri.. basçı hatun hoşmuş açıkcası, söylemeden geçemicem; solist * natalie portman'nın leon'daki halinin birebir kopyası sanki... bu sapıkça güdülerimi geçip müziklerine gelecek olursak, adı alternatif ama farklı olan hiçbir yanı yok.. beş şarkılarını***** dinledikten sonra akılımda kalan tek şey dibine kadar lafı oldu o da şarkılarının birinin adıyla çağrışım yaptı.. winamp'ta ufak bi arama yapıp eski bir duman şarkısı açıp keyfe keder yuvarlandım geceme yeniden.. oysa ne hevesle açmıştım myspace sayfalarını..

ki bu daha yapımcı eline düşmemiş sound'ları hele bir de albüm sevdasıyla yapımcıların eline düşerse bu 3 cici kızımız..

girl band hayallerimiz başka bahara kaldı sayelerinde, canları saolsun...
    (kaygısız, 04.04.2009 22:04 ~ 22:05)
  22. uzun zamandan beri kimseyi karşılamamıştım sözlükte. bu da özel olsun, aseton 6.nesil yazar olup, hoşgelmiştir.

ne hakkında konuşmaya başlamıştık hatırlayamıyorum bile aseton ile, hatırladığım tek şey, pek hoş şeyler değildi en başta konuştuklarımız, anlattıkları üzmüştü beni hatta. sonrasında bir daha hiç nahoş şeylerden bahsettiğimizi hatırlamıyorum. ilk 4-5 mesajdan sonra direk eğlenmeye başlamıştık. hatta "fazla kontörün gitmiyorsa derin konulara dalıcam" diyip saatlerce soru sorması gayet eğlenceliydi. çok meraklı bu yazar, çok.

diyalog yazarlarını genelde sevmesem de, bu yazarın bu kadar iyi diyalogları yazmasını kıskanmıyor da değilim. kara mizah seven ben bile diyaloglarıyla gayet eğlenebiliyorum, ancak tanıdığım için favorilere eklemeye de korkuyorum, tarafsız değilmişim gibi görünecek diye, ama objektif olarak çok iyi bir yazar olduğunu ve iyi bir espri anlayışı olduğunu da söylemeden geçmeyeyim. ileride zaten televizyonlarda en iyi haberleri karşımıza getiren bir muhabir olduğunda "davulcusu arkadaşım" diye egomu tatmin etmekten de geri kalmayacağım.

"hadi gittim ben. tekrar vedalaş benimle."*

not: swh bile yaptım bak. eheh.
    (dzingis, 11.05.2009 21:23 ~ 21:28)
  23. en az karbonlu keton
    (aloe vera, 27.05.2009 00:36)
  24. çok sık kullanınca tırnaklarda zayıflama incelme soyulma yapan kimyasal çözücü. her sabah ojeyle dışarı çıkabilmek için her akşam asetonla temizlik yapıyorsanız tırnaklar tehlikede yani. önce üstten hafif hafif soyulmalar başlıyor, sonra parlaklık gidior. e parlaklık gidince de insan oje ya da cila kullnamak zorunda hissediyor kendini. al sana kısır döngü! kullanımda ısrarcı olunursa tırnak inceliyor, kolay kırılabilen bir hal alıyor. bildiğin kepazelik, bildiğin mutsuzluk.
    yapmaın etmeyin.
    oje sürünce uslu durun, yemeyin uçlarını, iki üç gün aynı ojeyle gezin, sonra temizleyip dört gün ojesiz gezin. güzel olun.
    aferin!
    (selenosistein, 27.05.2009 00:45 ~ 23:58)
  25. altıncı nesil yazar.

iyi öğrenci, acemi gazeteci. hadi bakalım yolun açık olsun.
    (ciklet, 31.05.2009 13:28)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil