altıncı nesil yazarları içerisinde en çok gözüme takılan yazarlardan birisidir.geçen haftanının en aktif üçüncü yazarı olması iki yüz yirmi adet girisi olması ve hiç birisinin boş olmaması dikkat çekici öğelerden sadece birkaçıdır benim açımdan.
düşüncelerini giriliriyle birlikte hoş bir tat vermesi,korkusuz bir toplum eleştiricisi olması ve bunu yaparken gözünü budaktan sakınmaması, böylesine isyankar bir üslup ve akıcı bir dille yazması açıkçası yazılarına zenginlik katması gözden kaçırılabilir mi?
pek az yaptığım yazar yorum ve eleştirisini fazlasıyla hak etmiş ne iyi etmişte itü sözlüğe gelmiş yazardır.
düşüncede bir ortaklık olduğunu tek girisiyle anladığım, bu ortaklığa dayanarak msj attığım, dediğine göre sakinleştirmeyi de başardığım yazardır, ha bi de tavsiye olunasıdır. ben takip etmeye başladım bile.
yüzüne karşı "sözlük siyaset yapma yeri değildir!" demiştim, ahanda burdan da diyorum bi kere.
"hayır yeridir" derse, hani kenarında-köşesinde aşk? derim, sap gibin kalır ortada.
demiyim di mi?
- pekii. demedim.
lafın özü, ara-sıra eksileri kaptırsam da, genel olarak severim girilerini. akılcıdır lâkin dürtükler.
bu vesileyle şahsında sözlüğü dürtükleyen sağcı, solcu, dinci, laikçi, alevici, ateistçi, deistçi, eşcinselci, (ı-ıhh bu olmadı sanki) kürtçü, türkçü, hümanüstçü, kılcı, yüncü orloncu tüm yazar arkadaşlara selâm eder gıdılarından öperim.
kaynaşalım..
erken yatıp erken kalkalım, çok yol alalım.
buna inanalım.
inanmıyorsak bile inanıyormuş gibi yapalım.
olmadı bitantaha kaynaşalım.
nesildaşlarım içinde dikkatimi çeken yazarlardan. üslup ve düşünce bazında çok iyi yazıyor, keyif veriyor hakikaten. kankalarıma geç eklediğimden kelli kendisine sorry demekteyim.
herkes ayar veriri, ama herkes bu ayarı alamayabilir.
bunu öğrenmeli bu yazar önce.
ironi de bir yere kadar asayiş, bak anlaşılmıyor işte. ayrıca adam demedi mi arkadaşım eşit olmak istiyorum diye. yazıyor deniyor bakalım nolacak diye... ben eşit miyim, değil miyim diye kendini kolluyor.
napsın? napsın yani!
ideal olmak için, eşit olmak için ne yapsın daha...
bu adam "küfür etmeyin utanıyorum" demiş midir? bu adam "böyle giri yazmayın lan" demiş midir? bu adam? hayır.
bu adam sadece eşit olmak istemiştir. herkese aynı muamele demiştir.
bu adamın girilerini okurken "ulan helal olsun adama, sinirlense bile kimseye hakaret etmeden, kimseyi incitmeden, adam gibi savunuyor savunacaklarını" diyorum.
sonra da diyorum ki, meclisteki bazı angutların yerine gelse çözüme bir türlü ulaşamayan konular yakın zamanda kimse incinmeden çözüm bulur ve herkes rahat bir nefes alır.
hocam bırak sen yüksek lisansı bilmem neyi, siyaset yap siyaset!
gün itibarıyle çaylak edilmiş, sözlüğün en kaliteli seslerinden biri. sebebi de sözlük formatına ayrıkı giri imiş. ortalıkta o kadar çok aykırı giri varken onun bu sebeple çaylak edilmesi manidar tabi.
bir insanın tüm söylediklerine katılmanız elbette mümkün değildir. ama bazı insanlar vardır, o konuşurken çoğunlukla "sahi, bak bu da doğru" demek istersiniz, hadi en olmadı "bana uymasa da adam mantığı sağlam kurmuş" hakkını vermeciliğine girişirsiniz. işte ben bu yazarda bunu gördüm. kendisine en katılmadığım konularda bile öyle yerli yerinde ve sağlam argümanlarla dikiliyor ki karşıma, helal olsun deyiveriyorum; doğru veya yanlış, temeli sağlam argümanlara, savunumlara, bilimle, bilgiyle özdeş çıkarımlara, yorumlara her zaman açıktır dimağım ve bu sebeple asayisberkendal, takdir sınırlarımın bir hayli içindedir.
güzel tesadüflerin insanı. şehri şahanemizin kültür merkezinde rastladım kendisine. şaşırttı ve bir o kadar da mutlu etti.
güzel kış günlerimizde ara ara sohbet edebileceğim güzel insan.