|
|
- jamaikalı, 100 metre dünya rekorunun sahibi sprinter. (9.77) justin gatlin'in 9.76'lık derecesi kusura bakmayın alet sürçmüş denerek 9.77'ye tamamlandığından rekoru paylaşıyorlar şu an için. daha bir kızıştı ortalık, kan istiyorum.
- şu anki 100 metre dünya rekorunun sahibi tek atlettir.
12 mayıs 2006 günü justin gatlin'in 9,76'lık rekoru 9,766'nın hesap yanlışlığı ile bir alta yuvarlanmasından kaynaklanarak rekor kırıldığı sanmış fakat sonra 9,77 ile egale ettiği öne sürülmüştür. fakat sonra yapılan araştırmalarda nisan 2006'da kansas relays'te yapılan ilaç testi sonuçlarında gatlin'in yaptığı derece iptal edilmiştir.
ayrıca bu adam öyle bir insandır ki 16 haziran 1999 günü maurice greene'in 6 yıldır kırılamadığı rekorunu 14 haziran 2005'de atina'da kırmış ve onun üzerine 11 haziran 2006'da ingiltere'de 18 ağustos 2006'da da zürih'te egale etmiştir.
asafa powell jamaikalı olup 1982 doğumludur.
- 9,74 derecesiyle, yine kendisine ait olan 100 metre erkekler dünya rekorunu kırdı ki 9,77 idi zaman. rekorunun egale edilmesinden kurtulmuş da oldu böylece.
- kırdığı rekorun çok uzun süre egale bile edilemeyeceğini düşündüğüm sprinter.
(bkz: yarış atı)
- 9.74'lük son koşusunun sonlarında biraz yavaşladığı görülüyordu. yavaşlamamış olsaydı rekor çok daha ulaşılmaz olacaktı.
- eleme turlarında +1,7 m/s rüzgarla 9.74' lük rekoru kırdıktan sonra, aynı şampiyonanın finalinde rüzgarsız bir havada 9.78 koşup altın madalyayı kazanmıştır. insan değildir.
- osaka 2007'de 100m finalinde 9.96 koşup tyson gay ve derrick atkins'e geçilerek 3. olan ama 100m dünya rekorunu elinde tutan jamaika'lı atlettir. rekortmen olması madalya yarışlarında iyi koşacağı anlamına gelmez ama 9.74 de kırılmayacak bir rekordur.
- 100metreyi 3 günde koşan biri olarak, izlediğimde uzaylı teknolojisiyle karşılaşmış yerli gibi hissetmemi sağlamış atlet.
ek: 5 senedir koşmuyormuşum onu farkettim bu arada çok ilginç hep yürüyorum heryere
- usain bolt 2008 pekin olimpiyat oyunları'nda 100 metre finalinde taşşaklarını sallaya sallaya birinci gelip bir de üstüne dünya rekoru kırınca unutuldu, ama aynı yarışta 9.95'le "5"inci oldu. yarış sonrası bolt deli gibi sevinirken vatandaşı powell'ın yüzünden düşen bin parçaydı. pek sevmiyor sanıyorum bolt'u, bundan önce birlikte yarıştıklarında ve powell birinci geldiğinde sanki nispet yapıyordu bolt'a sevinirken.
- 02 eylül 2008 lozan'da 100 metreyi 9,72 de koştu ve birinci oldu. bence bolt'a da meydan okudu. hayırlısı.
- golden league'de sezonun 6. ve son ayağı brüksel grand prix'sinde 100 metre yarışında usain bolt'a geçilerek ikinci sırayı almış sprinter.
|