|
|
- david trezeguet ve thierry henry nin eski takımı
(aykut, 17.03.2004 01:39)
- son 10 yıl için arsenal'in altyapısı denebilecek*, belki de dünyadaki en iyi futbol akademisi. yakında oyuncuları jerome rothen ve ludovic guily'nin de premier lige transfer olmaları muhtemeldir.
- büyük bir sürpriz yapıp real madrid'i 3-1 yenerek şampiyonlar liginde yarı finale kalmış takımdır.
- real madrid i eze eze yenen, futboluyla madar eden beni akşam akşam mest eden * monaco prensliğinin takımı, guly,
fernando moriantes, ibarra, shabani nonda gibi dikkat çeken yıldızlara sahip, teknik direktörlüğünü didier dechamps ın yaptığı takım
- dün akşamki şampiyonlar ligi yarı final ilk maçında chelsea yi 52.dk da oyun 1-1 iken 10 kişi kalmasına rağmen 3-1 yenip bir süpriz daha yapan fransız takımı
- 2004 şampiyonlar ligi finalisti
- 1919 yılında kurulan, kırmızı-beyaz renklere sahip olan ve maçlarını 18500 kişilik stade louis ıı'de oynayan fransız futbol kulübü...
ekonomik yönden güçlü bir kulüp olması dolayısıyla tarihi boyunca gerek fransız gerekse dünyanın her tarafından birçok ünlü futbolcuyu kadrosunda bulundurmuştur...
- kimler geldi kimler geçti dedirten futbol kulübü.
emmanuel adebayor, oliver bierhoff, fernando morientes, jürgen klinsmann, david trezeguet, lilian thuram, willy sagnol, jérôme rothen, emmanuel petit, thierry henry, patrice evra, youri djorkaeff, marcelo gallardo, javier saviola, sonny anderson, roger milla, shabani nonda, george weah, ludovic giuly, christian panucci, christian vieri, john arne riise ve rafael márquez.
hepsi zamanında stade louis ıı'ye ayak basmış, hepsi bu takım için ter dökmüş. kupalarda büyük bir başarısı olmasa da taraftarlarına izlettiği yıldızlarla gönül almayı bilmiştir.
- özellikle 2003-2004 sezonunda yaşadıkları kademe atlama ve şampiyonlar ligi'ndeki harika performanslarıyla beni kendilerine hayran bırakmıştı bu kulüp. tabii tarihleri sadece bu başarılarından ibaret değil. ne kadar çok burnu kalkık, para babası, ruhsuz bir kulüp olarak gözükseler de severim.
ne diyorduk; 2003-2004. o sene takımda bulunan fernando morientes, shabani nonda, emmanuel adebayor, dado prso, andreas zikos, ludovic giuly, edouard cisse, patrice evra'yla birlikte şampiyonlar ligi'nin hemen başında dikkatimi çekmişlerdi. çevremdeki herkese "abi monaco bu sene çok iyi, hepsinin mnakor valla ehehe" şeklinde tahminlerimi söylüyor, akabinde türlü taşak geçmelerle karşılaşıyordum. ama futbola olan aşkım, morientes'e olan sonsuz sevgim ve güvenim sayesinde bunlarla başediyordum.
monaco beni şaşırtmıyordu, deportivo, psv ve aek'lı ilk gruptan 1. olarak yükseliyordu. sonraki turda fc lokomotiv moskow'la eşleşiyor ve deplasmanda 2-1 yenilmesine karşın kendi evinde 1-0 gibi skorlarla galip gelerek çeyrek finale çıkıyordu. şans bu ya, karşılarına bu sefer real madrid geliyordu. ben öngörüm tutmayacak diye ağıtlar yakarken madrid'de aldıkları 4-2'lik yenilgi yaralarıma tuz basıyordu. ama monaco bu, senelerin kadrosunu kurmuşlar, bırakırlar mı kolayca? hayır tabii ki, 2. maçta kendi evlerinde real madrid'i 3-1'le yenip nanik yaparak yarı finale uçuyorlardı. ben de zevkten 4 köşe oluyordum.
yarı finalde ise başka belalı chelsea fc geliyordu. yarı finale çıktıkları için biraz daha rahatlamıştım ama gene de final istiyordum. chelsea'yi de evlerinde 3-1'le yeniyor, deplasmanda da "bana final yakışır" diyerek 2-2'lik sonuçla finalde fc porto'nun karşısına çıkıyorlardı arena auf schalke'de. ama o dönemin mourinho'lu, deco'lu porto'suna karşı şansları tutmuyor ve 3-0 kaybederek kupaya el sallıyorlardı...
bana ise sezon başında yaptığım tahminin büyük oranda gerçekleşmesiyle çevreme böbürlenme şansı kalıyordu. o kadro bir daha gelmez herhalde.
internet siteleri de şu;
(bkz: http://www.asm-fc.com/)
fransızların bu dil takıntısını anlayamıyorum, koysana abicim ingilizce seçeneği.
- bir dönem fabien barthez'in de takımı olmuştur.
(kl7mu, 16.02.2008 22:24)
|