özellikle 2003-2004 sezonunda yaşadıkları kademe atlama ve
şampiyonlar ligi'ndeki harika performanslarıyla beni kendilerine hayran bırakmıştı bu kulüp. tabii tarihleri sadece bu başarılarından ibaret değil. ne kadar çok burnu kalkık, para babası, ruhsuz bir kulüp olarak gözükseler de severim.
ne diyorduk; 2003-2004. o sene takımda bulunan
fernando morientes,
shabani nonda,
emmanuel adebayor,
dado prso,
andreas zikos,
ludovic giuly,
edouard cisse,
patrice evra'yla birlikte şampiyonlar ligi'nin hemen başında dikkatimi çekmişlerdi. çevremdeki herkese "abi monaco bu sene çok iyi, hepsinin mnakor valla ehehe" şeklinde tahminlerimi söylüyor, akabinde türlü taşak geçmelerle karşılaşıyordum. ama futbola olan aşkım, morientes'e olan sonsuz sevgim ve güvenim sayesinde bunlarla başediyordum.
monaco beni şaşırtmıyordu,
deportivo,
psv ve
aek'lı ilk gruptan 1. olarak yükseliyordu. sonraki turda
fc lokomotiv moskow'la eşleşiyor ve deplasmanda 2-1 yenilmesine karşın kendi evinde 1-0 gibi skorlarla galip gelerek çeyrek finale çıkıyordu. şans bu ya, karşılarına bu sefer
real madrid geliyordu. ben öngörüm tutmayacak diye ağıtlar yakarken
madrid'de aldıkları 4-2'lik yenilgi yaralarıma tuz basıyordu. ama monaco bu, senelerin kadrosunu kurmuşlar, bırakırlar mı kolayca? hayır tabii ki, 2. maçta kendi evlerinde real madrid'i 3-1'le yenip nanik yaparak yarı finale uçuyorlardı. ben de zevkten 4 köşe oluyordum.
yarı finalde ise başka belalı
chelsea fc geliyordu. yarı finale çıktıkları için biraz daha rahatlamıştım ama gene de final istiyordum. chelsea'yi de evlerinde 3-1'le yeniyor, deplasmanda da "bana final yakışır" diyerek 2-2'lik sonuçla finalde
fc porto'nun karşısına çıkıyorlardı
arena auf schalke'de. ama o dönemin
mourinho'lu,
deco'lu porto'suna karşı şansları tutmuyor ve 3-0 kaybederek kupaya el sallıyorlardı...
bana ise sezon başında yaptığım tahminin büyük oranda gerçekleşmesiyle çevreme böbürlenme şansı kalıyordu. o kadro bir daha gelmez herhalde.
internet siteleri de şu;
(bkz:
http://www.asm-fc.com/)
fransızların bu dil takıntısını anlayamıyorum, koysana abicim ingilizce seçeneği.