|
|
- tofaş, ülker, efes, fenerbahçe'de oynamış şu an da tuborg'ta oynayan pivot. ilk izlediğim maçlarından beri fazla gelişme gösterememiş biri. ne umutlar besleniyordu oysa kendisi için.
türkiye düzgün, uzun pivotlar yetiştiremiyor deniyordu. diğer taraftan asım ve hüseyin beşok gibi pivotlar piyasaya çıkmış, herkes umutlanmıştı. ha bugün ha yarın derken aradan yıllar geçti. ne yazık ki asım hala ilk günlerindeki gibi heyecanlı, hücumda etkisiz ve yaptığı stepslerle, hücum faullerle seni-beni kızdırıyor mu yoksa artık güldürüyor mu bilemiyorum. milli takımdayken veya avrupa kupalarında oynarken az mı saç baş yoldurdu bize.
coachlar, pivot üzerinden hücum yapalım, dengeli set hücumu olsun diye asım'a indirdikleri paslardan sonra kim bilir kaç defa mola aldı, kaç defa asım'a bağırdı.
belki de hata bizdeydi. asım'ı hakeem olajuwan yapmak isteyen zihniyetteydi. asım kendi halinde bir oyuncu olsa bize yetmezdi çünkü. gençliğini görmüştük, ona güvenmiştik, taa o zamanlardan belliydi her gördüğümüz genci star yapma arzumuz. "abi adam 2.10'un üstünde, koşabiliyor da, o zaman süfer yaa..."
- her mac bıkmadan usanmadan sayısız steps yapan pivot...
(carmelo, 29.03.2004 22:31 ~ 22:31)
- (bkz: kenan pars)
(viola, 30.03.2005 18:08)
- 2006-2007 sezonunda rusya'nın lokomotiv rostov takımının formasını giyen basketbolcu.
- haketmediği halde inanılmaz paralar kazanmıştır kendisi.atletik özellikleri iyidir bir uzuna göre.fena da koşmaz.ama odun işte.steps rekorlarını egale etmekle meşgul.ve de takım arkadaşları(özellikle genç oyuncular) tarafından nefret edilen bir oyuncu.yeteneğiyle ters orantılı bir fırça atma kapasitesi varmış.
- hala patlaması beklenilen basketbolcu. ha patlar mı? pek muhtemel patlamasını bekleyenlere patlayacak gibi duran basketbolcu.
- lokomotiv rostov'da oynayan zamanında değerinin üstünde saygı gören (overrated) düz basketbolcu,orjinal soyadı peskanovic'tir.
- uzun boylu olduğu için basketbol oynayan insan. yoksa yetenek metenek hak getire.
- hataı yürümeleriyle çıldırtan oyuncumsu. 10 sene önce gelecek vadeden yetenekti aynı steps leri yapardı. 10 sene sonra bi değişme yok hala aynı değişeceğede benzemiyor. zaten kendini geliştirememesi ve hatalarını düzeltmemesi başarılı olmasını engelledi
- pınar karşıyaka'nın beykoz belediyesini mağlup ettiği opel türkiye kupası maçından sonra ayakkabılarını ve dahi posterini imzalayıp bana vermiş bir zamanların 12 dev adam'ından biridir. pek çok oyuncunun aksine seyirciyle paslaşan,imza dağıtan asım, alçak gönüllülüğüyle yüreğinin de dev olduğu ortaya koymuş, kendisini yıllardır takip etmemin nedenini turnuva boyunca bir kez daha anlamamı sağlamıştır. her ne kadar serbest atış yüzdesi düşükse de, hookları kaçırıyor olsa da, efendiliğiyle sahalarda hep görmek isteyeceğimiz sporcu tipidir.
- türk telekom ile 2 yıllık sözleşme imzalamış tecrübeli pivot. benim de favorilerimdendir. zaten bir asım'ı birde hakan köseoğlunu hiç anlamamışımdır. avrupada neler neler yaparlardı oysam ki..
|