belki ilginizi çeker
  1. · arzum onan
  2. · nesimi
  3. · aşık reyhani
  4. · senur elektronik
  5. · aşkım
  6. · oyunevi
  7. · fason
  8. · las estrellas y la luna
  9. · arnica
  10. · çekici kız isimleri
gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · ezel
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · türkçeyi katletmek
  9. · 19 ağustos 2006 vestel manisaspor galatasaray maçı

arzum  

1. kendi fabrikasına sahip olmayan, ürünlerinin tamamına yakınını senur elektronik'e fason yaptıran, son birkaç yıldır ise uzakdoğudan ürün getiren marka.
    (aqua, 02.08.2004 04:18)
  2. (bkz. arzum onan)
    (creepingdeath, 02.08.2004 10:25)
  3. aşık reyhani'ye ait bir türkü

"arzumun peşinde pervane oldum,
    bezdim yine bulamadım arzumu.
    eşsiz ceylan gibi çöllerde kaldım,
    tezdim yine bulamadım arzumu.

nere gidem bu belalı baş ile,
    dünya sele gider gözüm yaş ile,
    aşk düğmesin tırnak ile diş ile,
    çözdüm yine bulamadım arzumu.

reyhani'yim bulamadım yerimi,
    her dertten örnek var aç defterimi,
    aşk yüzünden, nesim gibi derimi,
    yüzdüm yine bulamadım arzumu."
    (selenge, 11.08.2005 13:35)
  4. endüstriyel tasarım konusunda vasatı aşamayan mutfak cihazları üreten markadır. aldığım bir adet kettle, suyu dökerken etrafa saçmakta olup, aldığım bir adet portakal sıkacağım ise posasını durmadan dışarı atmaktadır. bu ürünleri dizayn eden mühendislere sesleniyorum. ey sabah 8 akşam 6 insanları; işinizi iyi yapın. birşeyler ürettiyseniz, denemeden raflara koyup bizi de mal yerine koymayın.
    (bkz: müşterinin sabrının taştığı an)

edit: lafım arzum mühendislerine değil. onlarda yurtdışından getiriyorlarmış. her kim dizayn ettiyse işte.
    (gestalt, 02.03.2007 03:31 ~ 11:28)
  5. senur'a uzun mu uzun süredir üretim yaptırmayan firma. senur bu arada arnica markasını çıkarmıştır piyasaya. senur ile 80lerde çalışmıştır firma ve yanılmıyorsam phillips'in yurt dışında ilk çıkardığı mutfak robotlarından birinin benzerini senur'a ürettirmiş ve türkiye piyasasına ilk mutfak robotunu sunmuştur ve bu konuda hala efsanedir. mekanik gırgırlar, ütüler, mısır patlatma makineleri, radyolar üretmiştir fabrikasında zamanında. krups'un da eskiden distribütörlüğünü yapmıştır güney ithalat altında. gelişen dünyaya ayak uydurup fabrikasında üretimi bırakmış taşeron firmalara istediği özelliklerde üretim yaptırmaya başlamıştır. arçelik, fakir, phillips, tefal, taurus gibi firmalar da elektrikli ev aletleri konusunda çok büyük oranda aynı yolu izlemektedir şu an. felix markasını da barındırır bünyesinde. ayrıca türkiye'de ilk mutfak robotu ve ilk narenciye makinesinin yanında ilk türk kahvesi robotu, ilk çay robotu, ilk bitki çayı robotunu piyasaya sürmüştür. tasarım ve kullanım ağırlıklıdır firma. hong kong'a arzum asia pacific ltd şirketini açmıştır.
    (topal penguen, 16.05.2009 00:57 ~ 11.08.2009 00:28)
  6. servisleriyle küs olan firmadır. bozulan arzum marka saç kurutma makinesini tamir edecek servis bulamadım. diyeceksiniz ki lan olm saç kurutma makinesini bana versen ben tamir ederim nedir? doğrusunuz bir açabilsem ben de tamir ederim ama ibneler öyle bir vida koymuşlar ki kimse açamıyor, servislerinde bulunan özel bir takım gerekliymiş açmak için. servise gidiyorum adam çocuklarının üzerine yemin ediyor onların işini yapmam diye, bir vidayı açmadı şerefsiz.

neyse demem o ki arzum marka bir ürün almadan önce yakınınızda firma ile küs olmayan bir servisi bulunduğundan emin olun. yoksa bozulan arzum'u at çöpe gitsin. makine 6 aydır evde duruyor, vidası sıçan ağzı denen bir vidaymış. terbiyesizler.
    (diazepam, 14.10.2009 10:08 ~ 10:09)
  7. tefal'le karşılaştırmazsak gayet mutlu mesut geçinip gideceğimiz aletlere sahiptir. fiyatı sinbo, premier,king ayarında performansı çok daha üstlerde. bir adet ütü, bir adet ketıl bir adet de narenciye sıkacağını edindim ve deneyimlerim sonucunda gayet de tercih edilesi bir marka olduğuna karar verdim. gönül rahatlığıylan alabilirsiniz.
    (ichgeheindaskino, 12.11.2009 20:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil