arthur rimbaud 

adana çık aradan

1. paris'e kaçma konusunda saplantısı varmış sanıyorum. henüz çocukken annesi çocuklarını pikniğe götürmüş bir gün, arthur birkaç saat sonra ortalıktan kaybolmuş. güçlükle bulup geri getirdiklerinde neden gittiğini sormuşlar, "paris'e gidecektim," yanıtını vermiş.
    (guenever, 11.06.2005 13:46)
  2. "ben bir başkasıdır" orjinal olarak, "je est un autre" sözü ile gerçeküstücülerin benimsediği ünlü şairdir kendisi. sanatsal öğenin "diğeri" yani "ötekilik" üzerine kurulması söylenmektedir. ben, bir başkasıyla konuşurken aslında kendi kendisiyle konuşmaktadır. *
    (lulu, 09.01.2006 16:16)
  3. fransız şair, silah kaçakçısı, eşcinsel, serseri ruh.. çocukluğunda birçok kez evden kaçmış, aynı dönemlerde okulunun zorla soktuğu birkaç kompozisyon yarışmasında ödül almıştır. evden kaçışları sırasında bitlenmiş, bit ayıklayan ablalar şiirini yazmış, aldığı bir haftalık harçlığı daha ilk günden gidip bar'da bira içerek bitirmiş öyle bir hayvandır. bir diğer fransız şair verlaine ile aralarında duygusal bir yakınlaşma doğmuş, bunun sonucunda eşcinselliği tastiklenmiştir. verlaine'nin rimbaud'a sıktığı o tek kurşun hala dillerdedir. ölmemiştir ne yazık ki. afrika ya yerleşmiş, silah kaçakçılığı, köle tacirliği yapmıştır. babası bir fransız subayıdır ve kur-an'ı fransızcaya çeviren ilk kişidir. yakalandığı bir hastalık sonunda bir ayağını kaybeden rimbaud'un yanındakiler son nefesinde allah kerim dediğini rivayet ederler. gelmiş geçmiş en büyük fransız şair olarak anılır. mezarı fransadadır. dünyanın her tarafından kendisini ziyarete gelen kızların ruj lekeleri yüzünden mezar taşı haftada üç kez yıkanmaktadır..,
    (kuzudis, 21.04.2006 14:36)
  4. total eclipse isimli hayatını anlatan filmde, kendisini leonardo di caprio canlandırmıştır. az çok benzer zaten.
    (kuzudis, 21.04.2006 14:37)
  5. (bkz: le bateau ivre)
    (kodcanavari, 26.05.2006 17:46)
  6. les effares* gibi bir şiir yazan adam nasıl silah kaçakçılığı yapar, insan ibne olunca bu kadar mı değişir diye beni düşüncelere itmiş şair.
    (kuzudis, 05.08.2006 12:14)
  7. "soğuk karlı bir kış gününde, sıcak bir yorgan gibidir anneyi düşünmek" diyen, bohem fransız şairi. en ilginç özelliklerinden biri de 18-22 yaşları arasında şiir yazmış olması ve kısa bir dönemde yazdığı bu şiirlerin tüm dünya edebiyatını etkilemesidir.
    (dearmarlon, 05.08.2006 12:55 ~ 12:56)
  8. (bkz: ophélie)
    (tebetha, 31.08.2006 12:54)
  9. jim morrison'ın en fazla etkilendiği şairlerden biridir. bunun en belirgin kanıtı sanırım wild child parçasıdır. sözlerini de yazayım da ne demek istediğim anlaşılsın.

wild child full of grace
    savior of the human race
    your cool face
    natural child, terrible child
    not your mother's or your father's child
    you're our child, screamin' wild
    an ancient lunatic reigns
    ın the trees of the night
    ha, ha, ha, ha
    with hunger at her heels
    freedom in her eyes
    she dances on her knees
    pirate prince at her side
    stirrin' into a hollow idols eyes
    wild child full of grace
    savior of the human race
    your cool face
    your cool face
    your cool face
    do you remember when we were in africa?
    (nizam, 11.05.2007 14:41 ~ 14:41)
  10. (bkz: cehennemde bir mevsim)
    (muglak, 24.05.2007 22:21)
  11. paul verlaine ile aralarında tarifsiz bir yakınlık mevcuttur. bu yakınlık kimilerince dostluk olarak nitelendirilse de, 'aşk' tan ileri geldiği de tevatürler arasındadır.

1871 yılında verlaine'e bir mektup yazar. ona paris'e gelmek istediğini söyler. verlaine kendisini oldukça coşkulu bir şekilde yanıtlar.
    '' siz çok iyi silahlanmışsınız. sanat savaşını kazanacaksınız... gel büyük ruh, seni bekliyorum ve çağırıyorum...''
    ve eylül'de verlaine ile buluşur. akabinde alkollü ve afyonlu bir yaşam sürmeye başlar. verlaine ile zaman zaman tartışmalar da yaşamıştır. hatta verlaine'in rimbaud yüzünden karısıyla arasının bozulduğu rivayet edilir. zira verlaine en kötü anlarında hep rimbaud'u çağırmaktadır yanına. bir gün verlaine, rimbaud'dan yeniden yanına gelmesini ister. rimbaud bir müddet sonra dönmeye kalkışınca aralarında şiddetli bir tartışma peyda olur. ve verlaine rimbaud'u vurur. ardından hapse girer. fakar ölümü verlaine'in elinden olmamış, rimbaud ölmemiştir. sağ bacağının dizkapağındaki dehşet kanser ağrılar hasebiyle önce bacağını, ardından da 10 kasım'da marsilya hastanesinde yaşamını yitirdi.
    (muglak, 24.05.2007 23:02 ~ 23:04)
  12. haram aşkı verlaine ile tatmış olduğu öne sürülen şair.
    (inthepainofsalvation, 30.04.2008 03:54)
  13. 'ey uğultular ve görüntüler!'

dizesinin sahibi büyük şair.
    (city boys, 30.04.2008 04:03)
  14. “ zihnimdeki karışıklığı netice itibariyle kutsal buluyorum ” cümlesiyle, kendimi kaybolduğum yerden iz'leme faslına ortak ettiğim yazar.
    (life is what there is, 09.05.2008 11:41)