|
|
- 3.nesil yazarlarımızdan, kal mezunu, taşkışla insanı. asıl önemlisi dostum. dost kelimesinin altını birkaç defa çizmek gerekli. son 5-6 senedir epey kıymetli anı paylaşmışızdır. iyisiyle kötüsüyle. lise yıllığına "ruh ikizim olmasından şüphe ediyorum ben bu insanın" diye yazmıştım. ruh ikizim değil belki de ama ruhumu en rahat okuyanlardan.
- dünyanın bilinen ilk kadın ressamlarından artemisia gentileschi nin hayatını anlatan 1997 tarihli agnès merlet in yönettiği film.
- ortaokul sıralarında uğraşmayı görev edindiğimiz arkadaştır. çok alakasız konuları konuşmuşluğumuz vardır. huylarını değiştirmek için sert çıkışlarımızı zamanında çok haklı görsek de büyüdükten sonra özür dilenmesi gereken çok şey yapıldığı fark edilmiştir. o da güzel güzel yazsındır sözlüğe, kolay gelsindir.
- salamis deniz savaşında* filosunu kurtarmayı başaran tarihin tek kadın amiralidir.yirmi yaşlarında bir halikarnas kraliçesidir.
- 17.yy'da yaşamış italyan kadın ressam.resim yapmayı babasından öğrenmiştir.kadınların yükselmesinin imkansız olduğu bir zamanda italya'da akademiye kabul edilen ilk kadın ressam olmuştur.
- teee karzruuvhe lere gitmiş olan kankamdır. şimdiden özlemeye başlamışımdır. senin de en güzel yerin turkuaz gözlerin be canım. fırk.
- (bkz: pelin otu)
|