|
|
- çok pis bir durum olabilir zaman zaman. mesela kızacaksın karşındakine, ve kızarken sık sık aynı hakaret ifadesini kullanacaksın, birden olayın şöbölölüğünü farkediyorsun, kafan ona takılıyor.
ağız tadıyla
'avanak!'
diyecekken mesela,
'eheheee avanak ne yaa. avanak ne ki şimdi. kim bulmuş allasen bunu. avanak. avanak.avana kavana kavanakavanak.... len. anlamını kaybetti bu da.dur yaa.'
diye hızlıca bir geçiyor zihninden insanın.
acaba sadece türkçede mi böyle hissediyoruz diye de düşünüyorum bazen.
- çok garip bir olay gerçekten. bazen derslerde sıkıldığımda içimden yaptığım olay. art arda söyleyince bütün kelimeler anlamsız geliyor.
- bazen kelimeyi tekrar ettiğimde sık sık başıma gelen olay. bir kaç kez daha tekrar ediyorum ve kelime anlamını kaybediyor. evet, ne saçma buna "x" diye hitap etmeleri ya da neden başka bir şey değil de x? diye düşünüyorum bir kaç dk. ruh sağlığı için iyi değil, sık sık tekrarlamayınız.çocukaların ulaşamaycağı yerlerde muhafaza ediniz.allah muhafaza? muhafaza muhafaza muhafaza muhafaza. muhafaza ne lan?
- (bkz: aktaş)
- (bkz: devamlı tekrar edilen kelimenin anlamsızlaşması)
(bkz: kelimelerin tekrarlandığında anlamsızlaşması)
inatla edit:
(bkz: aramaya inanmak)
(bkz: aramaya inanmak)(ronn, 24.07.2008 16:09 ~ 16:26)
- en basit, en sık kullandığınız kelimeden bile şüphe etmenize sebep olur. "bu böyle mi deniyodu lan", "çok tuhaf lan", "bu böyle değildi galiba başka bişeydi" gibi düşüncelere salar sizi.
- (bkz: yipaca)
ardarda söyleyin... gerçekten kulağa acayip gelecek.
- 32
- arda ismini söylerken acaipliğin tavan yaptığı bir kulağa gelmedir.
- "asoşeytıt pires"*
|