1) ilk türde, ilk şarkı acayip x veren bir şarkıdır (x yerine gaz, hüzün vs konulabilir) bir sonraki parça 2x olursa kişi kendisini kaybedebilir.
mesela badem - sen ağlama yeterince hüzünlüyken ardından my dying bride - for my fallen angel dinlenirse kişide intihar eğilimi gözlenebilir, taksiyi boğaz köprüsünde durdurabilir, üzerine gaz döküp gazı bitmiş çakmağını çakmaya çalışırken küfredebilir.
ya da yeterince gaz olan prodigy - smack my bitch up ardından rammstein- benzin dinlenirse kişinin eline silah verseniz koşa koşa savaşa gider, o derece gaza gelir, pencereden kendisini aşağı atabilir, "ben pohemonum ulen" diyebilir.
2) ikinci türde ise "ne alaka?" "kel alaka" sendromu başgösterir. bu şarkılar katiyen ard arda dinlenmemelidir. biri koala ise diğeri çaydanlık gibidir, ayrı dünyaların insanlarıdırlar.
mesela depeche mode - personal jesus şarkısıyla neşeli neşeli hoppidi hoppidi yaparken, ardından sezen aksu - ben sende tutuklu kaldım çalmamalıdır, olamazdır, olmamalıdır, hadi canım ordandır, random shuffleına başlarımdır. hadi sezen aksu dinlendi, ardından ajdar - çikita muzwinampı silme nedenidir, o ne biçim rastgeledir zevksiz denesidir, odur budur, abur cubur.
orphaned land - the calm before the flood
opeth - to bid you farewell
anathema - flying
anathema - lost control
bülent ortaçgil - yağmur
bülent ortaçgil & fikret kızılok - düşler