art arda 3 film izleyip dünyadan soyutlanmak   

adana çık aradan

1. össye hazırlanan genç bünyenin yaşadığı stres ve tedirginlik üstüne yaşadığı özel sorunlar yaptığı eylem. her ne kadar çeşitli yan etkileri de olsa (geçici körlük, algılama bozukuluğu, hayal görme) kısa vadede etkili olabiliritesi yüksek olay.
    (rodion, 11.06.2007 17:08 ~ 18:55)

2. genelde üçlemelerin biriyle yetinmeyip hepsini bir arada izlemek isteyenlerin başına gelen durum.
    (bkz: lotr)
    (bkz: matrix)

bir de bunun bir üst versiyonu olarak ard arda 6 film izleyip dünyadan soyutlanmak olabilir ki yaşanmışlığı vardır.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (bkz: star wars)
    (universalmind, 11.06.2007 17:10)
  3. kanımca dünyadan soyutlanmak art arda izlenen film sayısıyla değil, izlenen film veya filmlerin türüyle alakalıdır. 3 tane dram/suç/savaş/toplumsal içerikli belgesel türünde film izlersin, tvde haber bülteni izlemiş gibi olursun hayattan falan da kopmazsın. ama bir fantastik/bilim kurgu/animasyon film izlersin iki gün aklın bir karış havada gezersin. böyle...
    (axolotl, 23.03.2008 16:16)
  4. saw 4'lüsünü izledikten sonra kişinin soyutlanması kişinin geleceği için çok daha yararlıdır. yoksa bu şahsın çıkıp "ben de tuzak kurarım ben de testereyim ondan neyim eksik. diyerekten bir listeyse şuursuzca gezmesi olasıdır."

(bkz: benim onlardan neyim eksik)
    (bkz: şeytan doldurur)
    (merhemsiz kel, 08.06.2008 19:27)
  5. insanını yaşayan ruh durumuna getiren olaydır.
    (sadakatsiz, 08.06.2008 19:49)
  6. çok hoş bir duygudur özellikle anneyle veya en yakın arkadaşla kavga edildiğinde,önemli bir sınav kötü geçtiğinde insana herşeyi unutturur.
    (no way out, 08.06.2008 20:11)
  7. 3 film birden piyasasının temellerini üzerine attığı duygusal durum.
    (nickime kadar, 08.06.2008 20:34)
  8. her üçü david lynch filmi olmaması koşuluyla gerçekleştirildiğinde şahane olabilecek durum. zira david lynch'in "soyutlaması" bir ayrı anlam taşır; fazla coştuğunda tehlike arzedebilir. karanlık, gözyaşı, tekinsizlik, kan vs. içerisinde geçen takriben 6 sattten sonra sağlam kafanın sağlam vücudu bile terkedesi gelebilir.
    (şorşak kirpi, 08.06.2008 20:39)
  9. bildiğin manyaklaşmak aslında. bu ruh halinde iken sıfır beş uç veren arkadaşınıza 'bu bana şimdiye kadar verdiğin en güzel şey' diyebilir; bilmem kimler nerede diye soranına ise 'duvarın içindeler' şeklinde cevap verebilirsiniz, dikkat.
    (çoğunlukla zararsız, 08.06.2008 20:52)