|
|
- hakkaten var olan olgudur tabi. ya diyorum ki, singapur ve andorra. hakkaten yaşanmaz hale geldi artık. heryerde bir sevimsizlik, ne bileyim. halbu ki gitsek guetamala ne kadar güzel. yok yok, yaşanmaz hale geldi bu andorra. ama önceden iyiydi ha, yani ben bizzat kendim gözlemledim ki, önceden iyi olmasına rağmen; artık yaşanmaz oldu. yani bunca yıldır onca ülkede yaşadım. cık, andorrada yaşanmaz.
(bkz: hay amını eşşek siksin)
(bkz: ukteye gel a.k.)
- (bkz: yugoslavya)
(bkz: çekoslovakya)
(bkz: s.s.c.b.)
yok artık onlar.
- ırak nasıl yaşayacaksın ki, lübnan ve filistin neresinden bakarsan bak eşir şehrin insanları konumundan ne bir adım geri, ne bir adım ileri. yarım yamalak hayatların içler acısı hali gibi..
- (bkz: almanya)
işsizlik ve alkolizm aldı başını gidiyor. gençler ümitsiz, gelecekten hiçbir şey beklemiyor, hayal kurmuyor artık. herşey pahalı. herşey "standart".
televizyon ne söylerse onu tekrar eden insanlar. aklı çalışan bir avuç insanın çoğu eski ddr vatandaşı...
ayrıca hava bok gibi!...
- patagonya
askerlerin yönetime etkisi azaldığı, demokratikleşme süreci hızlandığı için.
- (bkz: lüksemburg)
para, alkol vs. içinde boğuluyor insan.
- (bkz: türkiye)
(bkz: eğriye eğri doğruya doğru)
- (bkz: istanbul) zira artık şehir değil ülke içinde ülke konumuna erişmiştir.yaşanmayacak hal almasının nedeni de gerek trafiği gerek kuru kalabalığı gerekse sokakta kol gezen türlü tehlikelerdir.
ayrıca yurtta su yok lan.görüyorsunuz ki istanbul da su da yok.yaşamak için herhangi bir sebep kalmadığından hakiki koç turizm'den biletimi ayırttırıp karaman'a gidiyor ve kendime yeni bir hayat kuruyorum.
sevgilerimle..
- dağlar, taşlar, ova, dere bilin bakalım bura nere?
bol haşhaş bol kokain çok mariana az vitamin...
(bkz: grup vitamin)
(bkz: türkiye)
- (bkz: atlantis)
- tüm sovyet bloku ülkelerini örnek olarak gösterebileceğimiz ülkeler topluluğudur. sosyalizmin her türlü kazanımını yaşamış bu ülkeler, sovyetlerin çöküşünden sonra emperyalizmin müdahalesiyle küçük küçük ülkeler haline gelmiş ve elinde bulunan kazanımları tek tek yitirmiş ülkelerdir. kendi içlerinde bir çok iç savaşa sürüklenmiş, yugoslavya gibi bir ülke dokuz parçaya bölünmüştür. hatta "böl parçala yönet" prensibiyle küçücük çekoslovakya bile ikiye bölünmüştür.
sağlık sisteminin herkese ücretsiz ve eşit olduğu bu ülkelerde, kapitalizmle birlikte insanlar tekrar hasatane kapılarında ölüme terkedilmiş ve aynı şekilde eğitim, parası olanların avantajı halini almıştır.
sosyalizm döneminde tarihten silindi gözüyle bakılan bir çok hastalık tekrar hortlamış ve insanlar büyük salgınlar yüzünden can vermişlerdir. tabi ki ilaç tekellerini elinde bulunduran şirketler, insanlık onurunu değil kendi ceplerini düşünür hale gelmiştir. çünkü yeni sistemin adı kapitalizm yani paradır.
sadece bölgesel olarak değil, sovyetlerin çökmesiyle tek kutuplu kalan dünyada bir çok devletin bağımsızlığı tehlikeye girmiş ve artan savaşlar yüzünden bölge dışında olan çok sayıda ülke de yaşanamaz hale gelmiştir. bunun en yakın örneği ıraktır.
emperyalizme artan bağımlılık, nato'yla olan ilişkilerin sürmesi, avrupa birliğinin "yenilikleri" (ki bu yenilikler her zaman işbirlikçi burjuvazinin çıkarınadır), ülkedeki abd üslerinin kullanımı, artan işsizliğe rağmen iş saatlerinin ve çocuk işçilerin sayısının artması, türkiye'yi de yaşanmaz hale doğru hızla ilerletmektedir. kaldı ki emperyalizmin "böl parçala yönet" politikası şu an türkiye'yi de açıkça tehdit etmektedir. bölücü emperyalizmdir.
- ülkemizin de dahil edilebileceği ülkeler grubu. zira bu şartlar altında yaşamıyor sadece hayatta kalmayı başarabiliyoruz.
|