artık param değerlendi 6 sıfırdan kurtulduk 

adana çık aradan

1. akp'nin seçim propagandaları arasında yer alan billboard reklamı. anlamadığım konu 6 sıfır atıldığında paradan paranın değerlenmiş sayılması. farz-ı misal paramız altı sıfırlıyken örneğin 5 milyonken daha az şey mi alıyorduk 5 ytllik haline göre. bir akp adayı yada sevgili başbakanımız recep tayyip erdoğan bana anlatsa da anlasam şu durumu çünkü kafa yoruyorum billboardun !!! ne anlama geldiğini anlamadım . bari bir sıfır daha atsaydık da paramız iyice değerlenseydi
    (rafraf8, 03.07.2007 20:06)
  2. holey eskiden en büyük param 20 idi şimdi 100 oldu yupi demekle aynı sevinç gösterisinde bulunan kişilerin zırvası.
    (minik kus, 03.07.2007 20:37)
  3. işbu partinin hitap ettiği, oylarını aldığı kesime yönelik reklam sloganı.

ayrıca belkim alakalıdır:
    (bkz: göz boyamak)*
    (jack, 03.07.2007 20:41)
  4. (bkz: seri saçmalamak)
    (papazzz, 10.07.2007 17:58)
  5. (bkz: aç tavuk kendini darı ambarında sanır)
    (wondrous, 10.07.2007 18:09)
  6. diğer döviz kurlarıyla karşılaştırıldığında bir ara tüsiad'ı zırlatacak kadar değer kazandığı doğrudur. şu an da gene dolara ve avroya kıyasla daha değerli görünüyor. muazzam bir fark olmasa da ufak bir değer kazanma vardır.

lakin paradan sıfırların atılmasıyla ne alakası olduğunu çözemen. onların hesabına göre para milyon kat değer kazanmış olabilir. ama o da doğru değil. hee biraz itibar kazandı, sivilceli ecnebi ergenlerine geyik konusu olmaktan çıktı. ekonomik olarak? hmm.

"6 sıfırdan kurtulduk. para da biraz değerlenmedi değil hani" daha gerçekçi bir slogan olurdu. lakin siaset bir kolpacılık işidir. vercen kolpayı vercekler oyu.
    (azwepsa, 10.07.2007 18:20)