belki ilginizi çeker
  1. · artık kısa süreli aşklar yaşıyorum
  2. · şebnem ferah
  3. · sadece kısa girileri okurum
  4. · ayrıldıktan sonra söylenen imalı şarkılar
  5. · even piell
  6. · akck
  7. · ay
  8. · sonuna amına koyim yazılabilecek şarkı isimleri
  9. · kelimelerin yetersiz kalması
  10. · bejeweled
gündem
  1. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  2. · aşk
  3. · okan bayülgen
  4. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  5. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  6. · uykusu olup da uyumayan insan
  7. · alex hagi den daha iyidir
  8. · google
  9. · dexter

artık kısa cümleler kuruyorum  

sayfa  / 2
  1. aklı bayağı bir şeye ermeyen kız modelinin, değerli büyüklerinin sözlerini dinleyip başladığı olay.
    örnek vermek gerekirse bu cümlelere:::
    -evet
    -hayır...
    (johnnyenglish, 11.03.2004 04:39)
  2. (bkz. artık kısa süreli aşklar yaşıyorum)...
    (johnnyenglish, 11.03.2004 04:52)
  3. uzun anlamsız cümlelerden sıkılan insanların aklından geçenler.
    (anduin, 20.04.2004 01:25)
  4. virgüller bitince insanın içine düştüğü durum.
    (sensey, 20.04.2004 09:47)
  5. sözleri :
    sizi bilmem ama ben karar verdim su gibi duru olup hep akmaya
    başka sular tanıyıp çoğalmaya dalgalanmaya taşmaya
    son günlerde çok düşünür oldum
    zor zamanları çabuk atlatır oldum
    yalnız mıyım insanlar içinde arkadaşlarım aşklarım içinde
    yara aldım bundan iki yıl önce
    hiç susmadım şarkı söyledim günlerce
    artık kısa cümleler kuruyorum
    sevdiklerim sevmediklerim yanımda
    kabullendim her şeyi olduğu gibi yola çıktım yarınlara
    son günlerde çok düşünür oldum
    zor zamanları çabuk atlatır oldum
    bakıyorum aynaya her gece içim rahat biraz yorgunum sadece
    hayatıma giren herkese yaşanmış her şeye
    teşekkürler büyüyorum sizinle
    şeklinde olan güzel bir şebnem ferah şarkısı...
    (bilge tonyukuk, 28.12.2004 14:22 ~ 14:23)
  6. türk rock'ının kraliçesi olan şebnem ferah'ın her an dinlenesi, tavsiye edilesi albümünün adı.aynı zamanda ikinci albümüdür de kendisinin.
    (ninca, 28.12.2004 19:45 ~ 19:45)
  7. +tamam
    +ok
    +bilmem
    +olmaz
    (yalnızlık senfonisi, 11.03.2005 01:12)
  8. 1999 depremi sebebiyle pek reklamı yapılmamışsa da şebnem ferah'ın hayranları tarafından hakettiği ilgiyi görmüş, şebnem ferah'ın da albümüne yazdığı gibi insanda evinize şebnem ferah gelmiş sizle çene çalmış ve ardından almış gitarını odanızda şarkı söylüyor izlenimini yaratan güzel albüm. albüm kapağındaki elleri çenesinde birleşmiş şebnem ferah resmi uzun dönem sanatçının simgesi olmuştur.
    (dedi ki normal, 11.03.2005 01:28)
  9. şebnem ferah'ın dinleyicilerine kendisi yanlarındaymış gibi hissettirmek için bilimum orkestra, montaj vs. den uzak (gerçi bi yankı efekti var) gitarı eline alıp söylediği ve öylece albümüne koyduğu enfes şarkıdır. dinlenesidir. *
    (mulder, 12.03.2005 02:44)
  10. (bkz: hayırlı olsun)
    (amidala, 28.09.2005 22:59)
  11. + naber
    - iyi...senden?
    + eh,
    - nere?
    + eve
    - niye?
    + iştee... sen?
    - işe
    + niye?
    - iştee
    (es)
    + artık kısa cümleler kuruyorum.
    - sie, bu ne?
    (fantastik karakter, 06.11.2005 01:59)
  12. (bkz: konuşamıyorum)
    (despinaa, 06.11.2005 12:07)
  13. albüme ismini veren şarkıyla tamamen zıt özellikler taşıyan şebnem ferah albümüdür. anlatılmak istenilenler çoğalıp, kurulan cümleler kısalınca ister istemez uzun şarkılar çıkmıştır ortaya. aynı eğilimler sonraki albümlerinde de görülür. fakat bu durumun şikayetçisi değiliz tabi.
    (jellicle, 06.11.2005 20:41)
  14. şebnem ferah ın -her albümü gibi- dinlenesi kaçınılmaz albümü
    (kenny, 03.03.2006 00:10)
  15. öğretmen veya annen veya da baban sinirlenir;
    "çocuğum artık kısa cümleler kuruyosun.konuşmayı unuttun ve takılıyorsun, hatta konuşamıyosun" der.
    gibi telkinlerden biri. sonucunda istenmesede kitap okumaya zorla alıştırılma seanslarına sebebiyet veren bir cümle.
    şebnem ferahın albümüne verilen bir isim olması nedeniyle ayrı bir önem daha kazanmıştır.
    (beybabacan, 03.03.2006 01:09 ~ 05.03.2006 23:59)
  16. garip bir şekilde çekilen derin acılardan, atlatılan nice badireden sonra söylenildiğine inanılır. bunu söyleyen insan kafasını önüne eğmiş, dizlerinin arasından ayaklarına bakıyordur, dirseklerini dizlerinin üstüne koymuş; ellerini de dizlerinin arasında kavuşturmuştur... kafasını yavaşça kaldırır, dudağını bir kez ısırır, gözlerini kısar... "artık kısa cümleler kuruyorum". "böyle olmaması gerekirdi..." diyerek tekrar önüne bakar.

karşıdaki mesajı almış ve saygı duymaya başlamıştır, bu durumu en fazla "saygı duyuyorum abi" ile belirtebilir karşısına, belki de yanına çömer, sırtını okşar...

ama bu durumun çok yanlış anlaşılacağı yerler de vardır...

+aööeaeahha vurmayın lan yeter.
    -konuş ulan nereye sakladın heroinleri.
    +pııfnfn. abi. kahretsin. abi artık kısa cümlüler kuruyorum ben.
    -o ne demek lan, haydar çal kemeri sırtına.
    +arhhghhghg abi. adres çok uzun. olmaz abi. kısa cümle abi.
    -yavrum delikanlı gibi sattım de parasını yedim de anlayalım, ulan kırk yıllık heroinciyim ben böyle bahane görmedim arkadaş!
    +abi şebnem ferah ya. azıcık gizem ya.
    -ulan bari yüklem kullan cümlende, haydar damacana orada mı yavrım?
    +burda abi.
    -iyi, getir huniyi, bir damacana su içsin de aklı başına gelsin, kısa cümle kurmak neymiş daha yakından görsün arkadaş...
    +abi dur dinle; tamam heroinleri tatar ayhana verdim, o da arap bedriyi bulacaktı fakat arap bedri ile sulukulede buluşurken polis baskın yapmış; sanırım aramızda sansar var abi çünkü polis arap bedri sulukule de dansöz oynatırken basmış ki bilirsin; bizim alemde dansöz oynatırken yakalanan olmaz, ben ilk başta bu garip duruma inanamadım tatar ayhanı sıkıştırdım, o da gitti polisteki adamımızdan heroinlerin polis zimmetine geçtiğine dair... kahretsin, son cümleyi söylemedim di mi abi?
    -bilakis, söyledin yavrucuğum, heroinler polisin eline geçti mi ne olur bilirsin, haydar getir damacana ile huniyi...
    +abi kısa cümle kursam yine eski dost günlerdeki gibi?
    -azrail şebnem ferah seviyorsa bilemem çocuğum, tanrı günahlarını affetsin.
    +içimde bilmediğin bir deniz var abi?
    -bekle yavrum o da olacak, şu damacanayı fondiple hele bi.
    (müyendis, 20.03.2006 19:01 ~ 19:04)
  17. şebnem ferah ın 2. albümüne ismini veren şarkının adıdır.
    "yalnız mıyım insanlar içinde?"dedikçe hayata dair gerçekleri tokat gibi yüzünüze çarpar.en güçsüz,en vazgeçmiş halinizi basit bir gitarla anlatır.karmaşa yok..isyan yok..beklenti yok..aslında işler içinden çıkılmaz bir hal aldığında yapılması gerekeni çok güzel özetliyor:
    "kabullendim herşeyi olduğu gibi..yola çıktım yarınlara.."

her bir cümlesi ayrı bir yazı konusu olabilecek kadar anlamlı ve duyguludur.ama şebnem in de dediği gibi "artık kısa cümleler kuruyorum."
    (atalante, 21.03.2006 20:21 ~ 20:22)
  18. uzun süreli ilişkilerden canı yanmış ve bir daha böle birşey yaşamak istemeyen , artık kısa ilişkileri denemek isteyen bir insanın benzetme yaparak bunu dile getirirken kullandığı cümlecik.
    (ikincimertebe, 23.04.2006 21:05)
  19. derin acılar ve genç kadının dilinin ucuna gelenler..yara almak ve akabinde hala masum olmaya çalışmak.
    (tebetha, 29.07.2006 00:06)
  20. yıllardır dinlenmesine rağmen hala aynı hissi yaşatabiliyorsa: bir şebnem ferah efsanesidir.
    (ya moor, 22.08.2006 23:52)
  21. (bkz: slm nbr asl pls tşk)
    (bkz: öptm cnm kib byz)
    (bunu yazan tosun, 25.02.2007 02:41)
  22. şebnem ferahın çoğu kimse tarafından geç keşfedilen halbuki tadından yenmez olan albümü.
    (karamelize ekmek, 14.04.2007 16:31)
  23. 1999 yılında çıkan şebnem ferah'ın ikinci albümüdür.

(bkz: akck)
    (anarsik kirmizi, 14.04.2007 16:37 ~ 12.08.2007 03:45)
  24. kısa cümleler aslında yoğun anlamı olan cümlelerdir, ya da olması gerekendir. ne var ki daha çok boş boş konuşan insanlar kendilerini ifade etmek için böyle bir tanımlamaya giderler.
    (overland, 14.04.2007 17:17)
  25. konuşmak istemediğinde insanlara kendini anlatabileceğin tek şarkı. ayrıca uykusuz gecelerin dostu bir albümdür.
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 01.06.2007 04:28)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil