arnavutluk 

adana çık aradan

1. (ing.) albania

(bkz: 12 ekim 2005 arnavutluk türkiye maçı)
    (fantastik karakter, 14.10.2005 23:12 ~ 23:13)

2. uluslararası telefon kodu 355 olan ülke.
    (mosquito hunter, 10.03.2006 23:01)
  3. başkenti tirandır.
    (kulaksızmidas, 10.03.2006 23:04)
  4. avrupanın çalınan bütün mercedeslerinin toplandığı, kendi dillerinin içinde 1200 civarında türkçe sözcüklerin olduğu, her alanda rüşvetin etkin olarak kullanıldığı, avrupanın misyonerlik faaliyetlerini en üst seviyede uyguladığı, müslüman olan kesimin bektaşı tarikatı uzantısında bir yaşam sürdükleri, türk kelimesinin çocuklara okutulan tarih kitaplarında köpek ile eş değer tutulduğu, kuzeydeki işkodra şehrinde osmanlının şehit olan en son paşası hasan paşanın mezarı ve çevresini şehrin çöplüğü olarak kullanan bir ülke...
    (alaturka, 05.03.2007 15:39)
  5. http://uncyclopedia.org/...
    (tribal enfeksiyon, 18.04.2007 12:12)
  6. (bkz: shqiperia)
    (chixculub, 01.10.2007 00:04)
  7. insanlarının sadece televizyon izleyerek italyanca öğrenebildiği dil konusunda yetenekli insanların ülkesi. hatta ingilizce, türkçe, arapça, italyanca yı çok iyi bildiği gibi rusça ve diğer bir kaç dili de az çok bilen arnavut arkadaşım var*.
    (uçan tavuklar kümesi, 01.10.2007 00:15)
  8. george bushu, onbinlerce insanı sokağa dökerek saygı ve sevgiyle karşılayan ülkeydi geçen aylarda. arnavut bir arkadaş, "bushu öpmek istiyorum" diye yorumda bulununca, bizim bir arkadaş "neresini öpecen yarraam?" diye, ahlaka mugayir sözler sarfetmişti. bana da bir arkadaşımın arkadaşı anlattı.

fakat olay şu: sırbistan halkı, ne olup bittiğini dahi anlayamadan etrafına bakınıp duruyor. kosovanın bağımsızlığı ve avrupa birliği üyeliği atbaşı gidiyor. sırp bir yetkili, geçen gün "kosovanın bağımsızlığı ayrılıkçılığı güçlendirir" diye bir açıklama yaptı, hürriyetteki okuyucu yorumları "sen kimsin lan it"ten öteye geçmiyordu. hadi diyelim, hürriyetin okuyucu yorumları parayla tutulan dangalak takımı; ancak yugoslavyanın parçalanma örneği, ırakın konumu vs gibi meselelerde, türkiye doğrudan taraf olduğundan insanların gözü kör. yugoslavya kırk parçaya bölünürken tef çalan türkiye cumhuriyeti yönetici sınıfı, sezgileriyle de olsa kendi başına aynı şeyin gelmesinden korkuyor. ve "bağımsızlık": ne menem bir bağımsızlıkmış ki, abdnin kıçına takılıp kan dökmek bağımsızlık oluyor. bu söylenen, türkiye cumhuriyeti için de geçerlidir. balkanlarda ve ortadoğuda halkların kardeşliği, enikonu amerikan emperyalizminin define bağlıdır. arnavutluktaki "sevinç seli", beni utandırıyor. ama utanmayanlar var. onlar, bushun kıçını öpebilirler, sorun yok. fakat tarihe "işbirlikçi" olarak geçeceklerine de şüphe yok. allahlarından bulmasınlar.
    (ellaam, 01.10.2007 01:11 ~ 07.10.2007 03:13)
  9. insanlarından sadece bir tanesiyle tanıştığım, ben "acaba ingilizce biliyor mudur? yoksa bu berbat italyancamla konuşmaya devam mı etsem?" diye düşünürken kendisi benim türk olduğumu öğrenip "ben türkçe biliyorum" diyerek beni dumurlara uğratmış, elin memleketinde 2 çift türkçe sohbet edebilmemi sağlamış şahsın ülkesi.
    nitekim sevdim insanlarını kardeşim var mı ötesi.
    (ness, 01.10.2007 01:32)
  10. ülkenin roma imparatorluğu zamanındaki adı dyracchium'dur.
    (mosquito hunter, 02.10.2007 17:09)
  11. bugün itibariyle hirvatistan ile birlikte nato ya girmiş olan ülke, berisha çok mutluydu konuşmasını yaparken, tabii bush unda ağzı kulaklarında, ne diyelim hayırlısı olsun.
    (risotto ai frutti di mare, 03.04.2008 19:43)
  12. balkan savaşları nda osmanlı dan ayrılan son devlettir.
    (travis acherontia styx, 03.04.2008 20:04)