demet'in kınalı bebek'ten sonra klip çektiği şarkısı. ayrıca deniz akel bu şarkıya çektiği kliple de ödül almıştı. melodisiyle, sözleriyle insanı etkileyebilen şarkılardan biri.
biten sevgilerin ardından
ağlayamam ben böyle yas tutamam
her sözde her gözde şefkat aramam
kırıyor kalbimi sonunda nasıl olsa
giden aşklarımın ardından
ağlayamam ben böyle yas tutamam
her sözde her gözde şefkat aramam
kırıyor kalbimi sonunda nasıl olsa
dün seni gördüm rüyamda
arnavut kaldırımlık aşk sokakta
ah bir dili olsa da bir konuşsa
anlatırdı masumca seni bana
öpsem bebek gözlerinden çok ağlatırlar
sarsam seni kollarımdan bir gün alırlar
sevsem seni doyasıya yıpratırlar
bir sürü kuru gürültü
parçalar sevgimizi ey kader!
böyle mi olmalı solmalı sevgililer? *
çok güzel çok sıcak bir klibe sahip demet şarkısı
ne zaman seyretsem o küçük çocuğun yanaklarını sıkasım gelir
şimdiki kliplere bakınca o klipteki sıcaklığın
ve samimiyetin yerini gösteriş ve yalanın aldığı
görülür, üzülünür,ağlanır vs..
"öpsem bebek gözlerinden çok ağlatırlar
bir sürü kuru gürültü
parçalar sevgimizi ey kader!
böyle mi olmalı solmalı sevgililer? "
her duyduğumda , her dinlediğimde, beni bir kez daha yıkan şarkı.
şarkıya çekilen klibin bir yerinde demet sağıroğlunun başında kırmızı, yana yatırılmış bir bere vardır. giden sevgilisinin ardından hüzünlüdür. merdivenlere oturur ve başını korkuluklara dayar. kamera yakın planda gördüğüm en güzel kadın portrelerinden birini çeker o sırada.
o dönemde çekilen en anlamlı klibe sahip,yıllar sonra bile insanı hala hem hüzünlendiren hem de mutlu edebilen demet sağıroğlu'nun seslendirdiği parçadır.
insanı eskiye götüren şarkıdır. -arkadaş o zaman da eskiye götürüyordu-
ayrıca memleketimizde yapılan güzel kliplerden biridir. şimdilerde y.rak gibi klip görünce üzülüyor insan. hayal gücünüzü, düşünce tarzınızı neyse.
yani şimdi, hmmm düşündümde evet farklı bir klip, farklı bir şarkı,
güzel bişey.
lakin ısrarla derim ki erdem sökmen manyaklığının aslında en gizli kalmış dışa vurumudur bu parçadaki yaptığı şeyler.
ne tuana ile yaptığı paco de lucia tadı ne diğerleri.
bu şarkıda kanımca şimdiye kadar ki bir albümdeki en manyak performansını görürüz.
biten sevgilerin ardından izlenmemesi gereken gerçekten çok güzel bir klibe sâhip demet şarkısıdır. aslında oldukça eskidir ama yarınlara da kalacak kadar özeldir.
klipte demet'e eşlik eden adam cenk ertan'dır, klibin özel olmasındaki katkıları gözardı edilemezdir.
"öpsem bebek gözlerinden çok ağlatırlar
bir sürü kuru gürültü
parçalar sevgimizi ey kader
böyle mi olmalı solmalı sevgililer?"
yae sabah bu şarkı aklıma geldi nedense.güzeldir ama.özellikle dinlemeli bazen.
izmir'de az da kalmış olsa kordon boyu taraflarında arnavut kaldırımlı sokaklar hala vardır. çocukluğumun sokaklarıdır, yeri bende ayrıdır, hep ayrı kalacaktır.
facebooktan takip edebildiğim kadarıyla söylüyorum, çok iyi kaynana olur bundan. komşum taşınırken çekilen fotoğraflar, halamgilin düğününden özel kareler, görümcemgildeki günden manzaralar şeklinde fotoğraf ekliyor. gören de yaşı 35-45 arası zannedecek. anaaam. korktum.
şaka şaka, abartıyorum tabii, iş bitiriciliğine bir şey diyeceğimiz yok. tanışmamızın saniyesinde sorunları çözen bir insan bu. iki dakikada suya gider, sudan getirir, testiyi kırar, kızını döver. çok hamarat maşallah.
yaşamış olduğu onca acıya rağmen hüzünle gülen, güldüren dostum. beni anlayabilen iki kişiden biri. ben bakarım ona, o baktığı gözlerimden ne düşündüğümü ne hissettiğimi bilir. gülerim; 'hadi anlat neye canın sıkıldı' der, suratımı asarım; 'hadi hadi ne yaptırmak istiyosun asıl derdini söyle' der. herkesin hayatta bi tane böyle içini görebilen dostu olması lazım. şu sıralar ona olan özlemim ihtiyacım sınırını aştı. kavuşalım gari.