|
|
- ukteci devenin notu: "(@1969895) eksiksizuyum doldursun!"
bakıyorum, bana demiş. dolduruyorum.
armut kerestesi, kerestelerin en yarayışsız olanlarındandır. zaten bir keresteciye gidip "bana armut kerestesi lazım" deseniz adam suratınıza ebleh ebleh bakar; çünkü hayatında ilk armut kerestesi talebini sizden almıştır. peki nedir armut ağacını kötü bir kereste yapan?
armut ağacı, hayatınızda görüp görebileceğiniz en dayanıklı ağaçlardandır. yani öyle görünür. üstüne çıkarken çok çok az kımıldar. size çok sağlam hissi verir. ancak hiç sehim yapmadan bir anda kırılıverir. çünkü içten içe lifleri zayıftır. "sağlam" dediğiniz ağacın bir anda çatırdamasıyla güvendiğiniz dağlara kar yağar, göt üstü düştüğünüzle kalırsınız.
armut böyle bir ağaçtır. meyvesini ayılar yer ama odunu bir halta yaramaz. anca yakarsın.
not: tabi ben deveye "armut kerestesi" derken başka amaç gütmüştüm. "tam bir kalassın" sözüm üstüne ne tür bir kalas olduğunu sormuştu, ben de en rezil olanını söylemiştim. yoksa güvenilen dağa kar yağmasıyla ilgili bir durum yok. ben memelerini sırtında taşıyana hayatta güvenmem zaten. o ne öyle hörgüç falan.
|