armudun iyisini ayılar yer   

adana çık aradan

1. türk kadınının seveni sikmesi sikeni sevmesi gibi iğrenç bir tarzı olduğu düşünülünce gayet mantıklı olan doktirin...
    (where is my mind, 07.05.2004 01:13)

2. dış mihraklar, ayı ve armut olarak ele aldığınızda en büyük darbeyi sonradan armut olduğunu anlayanın aldığı üçleme
    (bınar, 01.11.2004 15:07)
  3. (bkz: ayı heryerde ayı)
    (fentoxa, 19.10.2005 10:50)
  4. efendim sanat kaynağını din ve mitolojiden almıştır diye bir sözün olduğu hepinizin malumudur. armudun iyisini ayılar yerler özlü sözü de bu durumu destekler niteliktedir. tarihsel bir flashbackle, taaa zeusun karı kız ayartıp kıçından yıldırımlar atmayı unuttuğu zamanlara uzanıldığında daha iyi anlaşılabilecek bir gerçektir bu.

evvel zaman içinde olympos dağında tanrılar kralı zeus ambrosia ve su perileriyle gününü gün ederken, kardeşi ve ensestlğin mübah olmasından ötürü karısı hera gizli işler çevirmektedir. ben yaptım oldu felsefesinin antik çağda da hakim olmasından ötürü kadın başına bir çocuk dünyaya getirir. ancak o kadar çirkin bir çocuktur ki bu olympostan aşağıya atmıştır. işte o çocuk, ilerde 12'lik panteonda yerini alacak olan hephaistos'tur.

zaman geçer, günler biter; antik dönemin emrah bakışlı, kadersiz tanrıcığı hephaistos bir maden ocağında kendini demirciliğe vererek öyle bir ustalaşır ki, namı olymposa kadar duyulur. anası olcak kadın hera'ya (ki anası olduğunu bilir) hediye olarak mükemmel işçilikte bir taht yapar ve gönderir. hera buna oturduğunda köpek kiltlenmesi gibi bir şey olur ve yerinden kalkamaz. su dökerler filan kar etmez. zeus buna sinirlenir ve 'avrat elden gidyor ülenn' diyerek hephaistos'u çağırtır.keçi gibi inatçı hephaistos buna razı olmaz ama sonunda dayanamaz ve dilinin altındaki baklayı çıkarır ve aphrodite'i kendine eş olarak ister. zeus garibim de ne yapsın, filmlerdeki iflasın eşiğinden dönmek için kızını peşkeşleyen kodomanlar gibi ''olur'' der. sorun çözülür. hepaistos muradına erer ve bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyip renk renk çiçekler açırtan aphrodite'le düğünlü dernekli evlenir.

düğünde hepaistos'un biraderi ares o kadar çok içmiştir ki; dianysos'a ''ulan dio vallahi billahi armudun iyisini ayılar yiyor arkadaşım yok böle bişey'' der.gel gör ki aynı ayılığı kendisi de edecek biraderinin helaline göz koymaktan kendini alamayacaktır. ve hatta bu hepaistos'u boynuzlama olayından sonra demeter'in, ares için ''çiğ süt emmiş pezevenk, bunun yüzünden buraların beti bereketi kaçtı'' demesi de aynı antik döneme tarihlenir.

iyi aileydi bunlar da işte..
    (jemand, 06.05.2006 22:02 ~ 20.05.2006 19:12)
  5. (bkz: @840368)
    (jemand, 21.07.2006 00:14)
  6. armudun iyisini zaten o yer
    bir eli yağda ötekisi balda
    buramıza geldi artık hakim bey
    takdir sizden birazda ite kaka
    (bkz: barış manço)
    (universalmind, 21.07.2006 00:17)
  7. (bkz: kıroyum ama para bende)
    (azwepsa, 21.07.2006 12:09)
  8. (bkz: kendimden biliyorum)
    (dunya zikime eyfel dotume, 21.07.2006 12:45)
  9. bir manavla diyalog,
    -hayırlı işler selahattin abi.
    -eyvallah ciğerim.
    -bir kilo armut alcam
    -verelim.
    -şöyle iyilerinden olsun ama,sert olsun.
    -ahaha.tabii ki, armudun iyisini ayılar yerler de mi?
    -evet abi. bende öyle düşündüm ki sana geldim.
    -nasıl lan anlamadım ben. böyle karışık laflar etme.
    -abi armudun iyisini ayılar yerler ya,
    -evet!
    -en iyisini de ayılar satar diye düşündüm. hadi hayırlı işler.
    -!?!?!
    (ccuk, 21.07.2006 14:55)
  10. genelde güzel, şirin, özel kızların layık olmadığı düşünülen erkişilerin kolunda görülmesi üzerine kullanılır. "o kız benim olmalıydı. ben ona daha çok değer verirdim.hede hödö" tarzı serzenişlere tercüme olur. bazı kızların ayıları, dallamaları çekme ve/veya bulma gibi özel bir yetenekleri olduğu inkar edilemez bir gerçektir.

amma ve lakin bir de madalyonun öteki yüzü mevcut. için için seversin. güzel dersin, tatlı desin, şeker dersin, iyi bir çift oluruz dersin ama kimi zaman korkaklığına yenilip, kimi zaman da günü birlik ya da birkaçlık ucuz ilişkilerin, elmanın çileğin vişnenin cazibesine kapılıp boşverirsin.. ta ki kızımız o ayının -kişinin deyimiyle- kolunda görünene dek. işte o aman armudun iyisini ayılar yer deme. ördekler armut yemez derim.
    (juda, 24.07.2006 09:21)
  11. armut dalda asılıdır, amma velakin biraz üstlerdedir.. iyi kalpli güzel insan gelir ve üstteki armuta bakar, bakar, bakar.. yere düşmüş olan çürük ama kolay armutu alır ve gider.. ayımız adı üstünde ayıdır. hayata bir daha mı gelececeğiz düz mantığıyla kafasını fazla yormadan ve ulaşıp ulaşmayacağı pek umrudunda olmadan o güzel armuta, ağacı sallayarak da olsa sahip olur.
    (eyledebeylede, 24.07.2006 10:59)