arkadaki sana diyorum   

adana çık aradan

1. arkadaki şahsa yönelik söylenen sözdür*. tanımımızı yaptıktan sonra bu sözün kullanım alanlarına geçecek olursak, sıklıkla öğrenciyle uğraşmayı dersi anlatmaktan daha önemli bir görev edinmiş hocaların kullandığını görürüz. bu hocalar öğrenciye eziyet için and içmiş gibidirler. öğrencinin nefes almak için ağzını açmasına bile izin vermedikleri gibi -o zaman burnundan nefes al diyenleri duyar gibi oluyorum, ancak esnemek gibi hoş bir eylem burun aracılığıyla gerçekleştirilemiyor malumunuz- sağa sola dönme, ara sıra hareket etme özgürlüğünüz bile yoktur (sıraya başını koyup ufaktan kestirme işinden hiç bahsetmiyorum). önde oturan cici arkadaşlarımız hep dersi dinleyip hocanın gözüne girme hevesinden olsa gerek boyle durumlarda fark edilmezler. bir başka ihtimal de hocanın hipermetrop olmasıdır. tekrar konumuza dönecek olursak sadece "arkadaki sana diyorum" sözü bazen yeterli kalmaz, hoca kendisini iplemediğinizi anlayarak değişik şekillerde nitelemeye başlar sizi (örn: kırmızılı, uzun saçlı, sakallı...), ne tesadüftür ki aynı anda siz de içinizden hocayı bi güzel nitelemeye başlamışsınızdır*. bu nedenle bütün sınıf bu saygıdeğer(!) hocamızın dersinde simsiyah bir hale bürünür. ya da en güzeli derse hiç girmemektir.
    (ardaarda, 24.12.2006 00:15 ~ 24.01.2007 23:20)

2. -arkadaki sana diyorum!!!
    +buyrun hocam
    -arkanın manzarası çok güzel galiba neden hep orda oturuyorsun sen?
    +hocam bende hipermetrop var da yakını göremiyorum, öyle yani...
    (ardaarda, 12.04.2007 21:49)
  3. sınav esnasında duyulması tüylerimi ürperten sesleniştir, hele de kopya organizasyonu kurulmuşsa
    -şişşş, arkadaki sana diyorum, gel şöyle öne bakayım
    (nepenthe, 13.04.2007 18:12)
  4. genelde okullarda istiklal marşı törenlerinde okul müdürü tarafından sarfedilen cümledir. herkes dönüp bakar bir de kime diyor diye ilginç bir görüntüdür, yanına da çağırdı mı hele tam olur.
    (catch your dream, 13.04.2007 18:13)