|
|
- 80'li yılların fantastik türk filmlerinden bir tanesi. yönetmen atıf yılmaz. başrollerde mazhar alanson henüz yeni bitme, idealist bir şarkıcı rolünde. ali poyrazoğlu şeytan (the devil) rolünde. filmi izleyen herkesin ufku açılıyor inanın. bir türk filmi nasıl olur da bu kadar birçok noktaya parmak basayım der iken düştüğü durumun farkına varamaz. mazhar alanson'un doldum doldum şarkısı filmden sonra insanın direk diline dolanıyor. ali poyrazoğlu'nun şeytanla ilgili her türlü espriye, şakaya "burdayım lan ne arkamdan konuşuyon" tavrı insanı güldürebiliyor. filmdeki efektler bambaşka. tanımlayacak kelime bulamıyorum bunlar için. kesinlikle izleyiniz. o şarkıcı oyuncakları, lir çalmalar, yumurta içine ruh saklamalar....allah'ım allah'ım.
- eğlenceli ve biraz farklı bir faust uyarlaması.
- döneminin bu kadar önüne geçen başka bir türk sineması yoktur kanaatindeyim. mazhar alanson'un şov yaptığı, ali poyrazoğlu'nun döktürdüğü bir atıf yılmaz şaheseri.
- geçen gece saat 4 civarı uyanıp da sinematürk kanalında görünce "ananı..." dediğim ve ertesi gün gireceğim sağlam sınava rağmen tekrar izlediğim film.
- rastgelindiğinde kaçırılmaması gereken ironik türk filmi. şeytan rolündeki ali poyrazoğlu'nun yumurtaya üfleterek ruh satın alma tekniği dikkat çekicidir. bir yerlerde birilerince sarfedilen "şeytan kulağına kurşun" sözlerinden muzadarip kulağının ağrıması ise hoş bir ayrıntı...
- film saçma ama sondaki verdiği mesaj o zaman için bile muhteşem.
(sturridge, 03.10.2007 19:23 ~ 06.07.2008 11:59)
|