bu sürece nasıl girilir tam saptamak çok zor. paylaşımın azalması en belirgin yanıdır. arkadaş dediğin yeri geldi mi sizinle derdini paylaşan, size hayatında yaşadığı zorlukları anlatan kişidir. ama low profile görünmemek uğruna hayatında rahatsız olduğu hiçbir şeyden bahsetmeyip sanki fanusta, her tür dert ve tasadan izole bir şekilde yaşıyormuşcasına sadece size hayatının parlak yanlarını yansıtır. bunlar yine bir derece de siz kendi dertlerinizden bahsedince s
chadenfreudeyaşar için için ve ufak ufak iğnelemeleriyle içinde bulunduğunuz duruma zerrece empati göstermediği hatta kendi durumu sizinkinden iyi ya da öyle görünmesini sağlayabiliyor diye garip bir zevk alır. bunu hissedersiniz ama ortada belirgin bir şey olmadığından durumla nasıl baş edebileceğinizi bilemezsiniz. sonunda siz de hayatınızı olduğundan farklı, parlak ve onunla yarıştırabilecek bir görünümde sunarsınız. hatta iş o noktaya gelebilir ki zaman zaman yalanlara bile başvurmak zorunda kalırsınız. eh bu da dostluğun özü olan bütün samimiyeti alır götürür.
(finch, 03.07.2007 13:29 ~ 13:29)
yapılan
satış sonrası gerçekleşmesi muhtemel olaydır.
arkadaşın sizin yanınızda osurması, geğirmesi sonucu gerçekleşebilecek durum.aslında saçma ama genelde kızlar tarafından geçerli bi sebep olarak görülür.
arkanızdan iş çevirmesi, iki yüzlü davranması, yalan söylemesi sonucu olabilir. eskisi gibi olması da imkansızdır zaten. artık arkadaş değil de normal biridir hayatınızda.
çok istediğiniz halde keklik sesi çıkarmaması. çok da güzel yapıyor ibne, gak gubak gak gubak diye dönüyor. ama götü kalkıyor yap deyince, utanıyor. bu sebepten dolayı bitirebilirim arkadaşlığımızı.
size hiç güvenmemiş olması , sevgilisiyle tanışmalarına vesile olduğunuz halde , potansiyel sevgilisini elinden almak isteyen insan olarak görmesi bu durumun sebepleri arasında gösterilebilir .
arkadaşın çıkarları uğruna size katlandığını anlamak bu konuda büyük etki yapar. anladıktan sonra da zaten ne kadar iyi davransa da hava...
kocamaaan bi egosunun olması. bu egonun boyunu, binaları, denizleri, deryaları aşması. bununla gurur duyması. size de gına gelmesi.
ez cümle, bazı insanlar değişmez.
(eoron, 14.08.2009 22:09)
bidaha kolay kolay ısınmazz
her seferinde sert yapıp nasılsa bu beni çeker diye düşünmesinin akabinde 2-3 gün sonra dandik bi mesaj atıp bu yaşananların hiç konuşulmadan aranızın eskisi gibi olmasını bekler,durur.
sonra buluşalım der, ama öyle bi derki yani hiç bi pişman oldum ifadesi yoktur.
o gün çıkamıyacaksanız eğer, ve bu tavrından memnun değilim derseniz, bide belki buluşunca sana iyi bişey yapıcaktım diyerek hep bi haklıyım eğilimine girer
diğer arkadaslarınıza laf söyler.
dertlerim var der, artık yüzsüzlükse yüzsüzlük diyip;
ee tamam hadi ne gün boşsun o zaman diyince, gün vermez.
insanı çileden çıkarıp eehh yeter ama artık diyince,
tamam üstüne gelmiyorum der.
böyle dengesiz olan sizmişsiniz gibi kalırsınız öylece..
cidden soğudum be arkadasım...
vardır bazı nedenleri hatta bu sürece girdiğinizde bile hissedersiniz bir şeylerin eksilmeye başladığını,hep yaptıklarınızın eskiden olduğu gibi tat vermediğini,sizinle geçirdiği zamanları sanki sizi kırmamak adına mecburiyetten kabul ettiğini düşünürsünüz,önceliklerinin değiştiğini bilirsiniz ama konduramazsınız ilk başta.ve evet soğursunuz artık arkadaş değil de eskiden bir tanıdık olur sizin için çünkü hayatınızn önemli bir kısmına yerleştirip gerçekten değer verdiğiniz birinin sizin için artık aynı şeyleri yapmayacağını da bilirsiniz kesinlikle.
eskiden attığın adımları bilirdi.. şimdi uçmaya başladın haberi yok! çünkü o küçük dünyasında her zaman yer çekimine bağlı kaldı.
(liane, 09.10.2009 21:27)
yaptığı denyo denyo işlere ne kadar açık görüşlü bir insan olsanız da tahammül edemeyeceğiniz noktaya gelmesinin sonucudur.aslında sevdiğiniz için hayatına sıçmasına katlanamazsınız, ona katlansanız kendinizi dürtükleyen kendinize katlanamazsınız.sonuçta soğursunuz,yapacak bişey yok.
facebookta sahte profil açıp; 3 seneden beri kendini o kişi gibi gösterip akşama kadar kızlarla telefonda dahi konuşan ve bunları size ciddi ciddi anlatan; 20 senelik bir arkadaş da olsa soğuyabilir insan.şizofren midir nedir anlamadım ki..
arkadaş öküz olmaya karar vermiş ve yaşantısına böyle devam edeceğini kanıtlamıştır, öküzle öküz olmaya gerek yok denir. kendinden soğutmak için bu kadar öküz olması yazıktır. yüzüne bakılası olmayan kişiler arasında girer, ne hali varsa göresicelerden olur.
arkdaşın bi süre sonra hep aynı espirileri yapması ve hatta bu espirilerin ilk yapıldığı günün üstünden yaklaşık iki yıl geçmiş olmasına rağmen halen aynı şeyle çocuklar gibi eğlenebilmesi ya da size türlü şakalar yaparak eğlenmesi ama en ufak bir şakada küsmesi, triplere girmesi ile ortaya çıkan durumdur.
arkadaşlığın bitip yeni bir sürecin başladığının göstergesi olabilir, sevin sevdirin.
(bkz:
arkadaşa aşık olmak)
neden bayanlar kıskançtır ki sorusunu sık sık aklıma getirmeme neden olur. "kanka beni kıskanma!" dedirtir.
(fular, 09.10.2009 22:59)
acıtır, zordur. dört sene boyunca yenilen, içilen ayrı gitmemiştir. ancak yaşanan olaylar ve bazı durumlardan ötürü artık eskisi kadar görüşülmez. asıl koyansa yeni kankalarla beraber gezilirken onu kankalarıyla birlikte görmektir. lan siktirin o benim arkadaşım demek ister insan ama geçtir be, selamlaşmaktan öteye gidilmez. şu da vardır ki, eski arkadaşlıklar da hiçbir zaman eskisi gibi olamaz. bende öyle oldu en azından. evvel zamanda yaşanmıştır, bitmiştir. facebookta tekrar karşılaşılan ilkokul arkadaşınla iki kelam edememek gibi. aslında olay, lineer olarak artan bir grafiktir; değerlerin biri arkadaştan soğumak, diğeri ise paylaşılmayan zaman, olan.