belki ilginizi çeker
  1. · kanka kızla yatmak
  2. · arkadaşı kendine aşık etmek
  3. · o benim ona baktığım gibi bakmıyordu
  4. · arkadaşın kendisine aşık etmesi
  5. · friend is a four letter word
  6. · aşık olduğu kızla dost olan erkek
  7. · arkadaşı düşünerek kendini tatmin etmek
  8. · arkadaş ayağı göt ayağı
  9. · happy to hang around
  10. · dostan sevgili sevgiliden dost olmaz
gündem
  1. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  5. · aşk
  6. · aşkın yedi seviyesi
  7. · banu güven
  8. · nevada
  9. · lol ol lol lol ol lol lol lo lol ol lo

arkadaşa aşık olmak  

sayfa  / 5
  1. yeni versiyonu için
    (bkz: kanka kızla yatmak)
    (whopper, 09.12.2004 01:40)
  2. vaktinden önce itiraf edilip arkadaşlıktan olmak yerine uzun yıllar çalışıp emek vererek arkadaşı kendine aşık etmek suretiyle üstesinden gelebileceğiniz durumdur.
    (whopper, 09.12.2004 01:46)
  3. gerçekleşebilecek bir durumdur. ama buna arkadaşla yatmak veya kanka sikmek değil, aşık olmak denir. aşk ve seks arasındaki farklar mahallenin delisi tarafından bile bilinir.
    (aqua, 31.03.2005 23:36)
  4. aşık olunan kişi için üzücü bir şeydir. karşılık veremeyeceğine mi üzülsün yoksa iyi bir arkadaşı kaybettiği için mi?
    (gülümsün, 19.05.2005 13:18)
  5. görücü usulü evlenmedikten sonra geyet doğal olan eylem.
    (toxicalien, 19.05.2005 13:43)
  6. aşık olmayan taraf için kendisini bi pembe dizinin ortasındaymış gibi hissettiren durum. "ah fernando gabriel, böyle bir şeyi nasıl söylersin!...ben sana sadece arkadaşça duygular besliyorum, üzgünüm" cinsinden cümleler kurasınız gelir karşınızdakine.onun durumuna üzülürsünüz, kendine üzülürsünüz, onun üzüldüğüne üzülürsünüz ve elinizden ha siktir demekten başka bişey gelmez.

(bkz: yaşamayan bilmez)
    (peynirli makarna, 30.10.2005 00:53 ~ 11.01.2009 17:08)
  7. arkadaşı çok sevmek vardır, aşk yoktur. ama herkesin başına gelebilir. "aşk" kavramının anlamını bilmemekten kaynaklanır, sonradan elini ayağını titretecek güzeller güzeli bi insanla karşılaşınca onun aşk olmadığı lakin sevgi olduğu anlaşılır.bazıları da geçmişi inkar etmek der ki hakları olabilir.
    (thefittiriktospik, 30.10.2005 00:57 ~ 01.11.2005 16:33)
  8. eğer arkadaşına aşık olan kişi, karşılık alamayacağını biliyor buna rağmen itirafta bulunuyorsa bu tamamen onun bencilliğidir.
    (toshiba, 30.10.2005 01:20)
  9. sevgiliniz yoksa çok vakit geçirdiğiniz ve iyi anlaştığınız için duygusal yoğunluğu aşk sanmak, sonra pişman olmak en sonunda da arkadaştan olmak.
    (selenikom, 30.10.2005 13:05)
  10. olasılığı yüksek bi ihtimaldir. hatta bir araştırmaya göre çoğu insan iş arkadaşıyla evleniyormuş. bunu nedeni olarak da bir arada fazla vakit geçirmeleri olduğu söyleniyor. bu durumda da arkadaşınla fazla vakit geçirdiğinizden olabilecek bişeydir. fakat arkadaşınız sizinle hem fikir değilse bu kötüdür. çünkü arkadaşlığınız da bitebilir. söylesen bi türlü söylemesen bi türllü olan iki ucu boklu eğnek bir durumdur. bu yüzden mümkünse arkadaş olarak kalınmalıdır.
    (aziz, 03.12.2005 03:35)
  11. arkadaşın niteliğine göre ciddiyeti değişen durum. eğer yeni tanışılmış ve arkadaşlık ilişkisi daha derinleşmemişse sorun çıkartmayabilir, karşılık alındığında güzel olur. yalnız; arkadaşlık eskiyse, örneğin lise yıllarından üniversite yıllarına uzanıyorsa, durum vahimdir. lisede kardeş gibi görüp birçok şeyi paylaştığınız insana karşı farklı duygular beslemek, farklı yönden görmek kişide suçluluk duygusu yaratabilir. hatta "ensest bu, ühü.." dedirtebilir. aradan başka insanlar, olaylar geçse de açığa çıkmadığından tazelenen duygular kafayı yedirtebilir. ama gün gelir insan dayanamaz; "is it a sin, is it a crime, lovin' you dear like i do.." filan diye galeyana gelip türkan şoray'ın bir filminde yaptığı gibi bir vapur ortamında "gizli gizli değil, bağıra bağıra seviyorum!!" diye ortalığı inletebilir. kim bilir...
    (artemisia, 04.12.2005 14:38)
  12. allah göstermesin!!zira karşı taraf hemcinslerinden mükemmelse araya bir baraj koymanızı gerektirecek durum...
    (obsession7, 04.12.2005 14:41)
  13. aşık olandan ziyade aşık olunanı yıpratan hadise
    (hariboo, 04.12.2005 15:32 ~ 15:44)
  14. aşk karşılıklıysa bile sonunda biteceğinden arkadaşlık bozulacaktır.eğer aşk tek taraflıysa o zaman aşık olmayan kişi arayı soğutacaktır yine arkadaşlık bitecektir.bu durumda son sözü mel c kardeşimize bırakıyoruz: " never be the same again " . sonuç olarak büyük ihtimalle acıyla sonuçlanacak olaydır.
    (bkz: iki ucu boklu değnek)
    (fakespeare, 04.12.2005 15:35)
  15. aşkın tek taraflı olduğu, açıklanmasının arkadaşlığı da bozacağının hissedildiği durumlar için kullanılan tabir. yoksa ilk görüşte aşka inanmayan pek çok insan zaten tanışıp arkadaşlık yaptığı birine, yani arkadaşa aşık olmuştur.
    (psykhe, 04.12.2005 19:09)
  16. eğer karşınızdaki arkadaşınızın size aşık olduğunu biliyorsanız her şeye dikkat etmek zorundasınızdır.zira sizin çok iyi bi ark.olarak gördüğünüz kişiye ne de olsa arkadaş diye fazla samimi davranmanız ona boş yere umut verebilir.özellikle de söylediğiniz kelimeleri çok dikkatle seçmek zorundasınızdır.
    (myqueen, 04.12.2005 22:29)
  17. zordur, geceler uykusuz geçmeye, yemekler tatsız gelmeye başlar. karşı konulmaz bir istek vardır yüreğinde ama mantığın engellemeye çalışır, çelişkiye düşersin. sonunda olacak olan arkadaşın senin sevgini görmesi ve kendini geri çekmesi ve bir arkadaşlığın daha bitmesi olacaktır.
    (siege, 25.12.2005 15:02)
  18. tereddütle başlar.ama karşıdan da olumlu tepkiyi alınca biraz olsun bu yöndeki tereddütler sona erer.bu sefer de "nası yani benim hakkımda o da mı bööle bööle düşünüomuş" tereddütleri başlar ve arkadaş ayaa göt ayaasloganı benimsenir.. amaan salla denilip işe bakılır
    (mazaka, 25.12.2005 16:01)
  19. mel gibson evliliğinin niye bu kadar iyi gittiğini anlatırken:
    - en iyi sevgilimle değil en iyi arkadaşımla evlendim.
    demişti bir vakit.ama amerika'yı örnek alıp bu gibi bir eyleme girilirse kan gövdeyi götürebilir.
    (bkz: abartma o kadar kötü olmaz)
    (stone cold, 25.12.2005 16:09)
  20. platonik aşktan daha kötü olacak durumdur. zira hiç umut yoktur...
    (delilah, 25.12.2005 16:42)
  21. eğer sözkonusu arkadaş çok uzun yıllardır tanıdığınız veya samimi olduğunuz bir arkadaş değilse güzel bir ilişki için elverişli bir ortamın hazırlandığına işarettir.samimi olunmayan bir arkadaş için çok fazla kaybedilecek birşey yoktur ama kazanma olasılığınız vardır.
    (pati, 29.05.2006 00:30)
  22. (bkz: bir arkadaşa bakıp çıkmak)
    (salihaki, 29.05.2006 05:32)
  23. (bkz: o benim ona baktığım gibi bakmıyordu)
    (karizmatik, 26.06.2006 01:24)
  24. oldukça sık görülen bir durum olmakla beraber karşılıksız türevleri ağırlıklıdır. ya da her iki tarafın da yalnız olmasından kaynaklanan bir yanılgı olabilmektedir. genelde bu tür ilişkiler kısa ömürlü olur ve arkadaşlığa zarar verir, keşke hiç olmasaydı denilir ama geri dönüş yoktur. (bkz: bilimsel gerçekler)
    (neutral, 26.06.2006 12:40)
  25. (bkz: aşkadaşlık)
    -ben seni arkadaşım olarak görüyorum tonguç
    +ama züheyla..oysa ben senden hoşlanıyodum...
    -aslında ben de senden hoşlanıyorum tonguç...
    +o zaman o zaman...
    -aşık olamayız birbirmize...ama birbirimizden hoşlandığımızı bildiğimize göre arkadaş da kalamayız...
    +o zaman züheyla sana aşkadaşlık teklif ediyorum açık açık....
    -ybsg tonguç tanımıyorum seni artık...
    (fakespeare, 14.11.2006 20:47 ~ 20:48)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil