abazanlık dönemlerinde başvurulan bir yol olarak görülebilir sitelerde mevcut bulunan cillop gibi hatunlarla kurulan hayaller fantaziden ileriye gitmemekle beraber başarıya ulaşma şansı yok denecek kadar azdır. yinede bu dönemlerde bir meşgale olarak görülebilir.
kız üyelerinin çoğunluğunun güzel olması sonucu hayrete düştüğüm, yahu bunlar normalde arkadaş bulamayıp da buralarda ne diye zaman kaybediyorlar diye hayıflandığım, sonra da "gönül bu ota da konar.." diyerek bu probleme kendi çapımda bir çözüm bulduğum siteler.
arkadaş bulmak ve hatun/erkek kaldırmak için girilen siteler.
neden "için" diyorum? çünkü konseptin amacı bu. hali hazırda ortamı bulunmayan veya çevresindeki ortamdan memnun olamayan insanların yeni kişilerle tanışabilmesini sağlayan siteler. sevgilisi olmayana sevgili bile yapabiliyor, o derece akıllı site. gerçek hayatta birisiyle tanışmak için harcadığınız çabanın yüzde birini harcıyorsunuz bu sitelerde. örneğin gerçek hayatta "acaba şunu seviyor mu?", "acaba şundan hoşlanıyor mu?" gibi soruları direk kullanıcının bilgileri sayesinde eleyebiliyorsunuz. gerçek hayatta "hem emmeye gelirim hem gömmeye" mantığıyla bulunan insanlardan, doğumgününde tanışılan arkadaşımın arkadaşından, "çok iyi bir çocuk bak gel sana yapalım" sözlerinin kişilerinden daha uygun ve daha mantıklı. açıyorsunuz kullanıcı profilini. bakıyorsanız fotosuna. beğendiniz mi? tıklayın. beğenmediniz mi? geçin, boşverin. daha yüzlerce insan var nasıl olsa. foto uygun mu? diyelim uygun. sonra bakıyoruz bu kişi ne dinler?, ne seyreder?, ne içer?, nerelerde gezer?, kimin arkadaşı? kimin nesi? kafamıza göre istediğimizi seçiyoruz, istemediğimizi seçmiyoruz. "oh ne ala ne ala" derken işte burda bazı sorunlar baş gösteriyor. tamamen bize uyan bir insanı bulduktan sonra istiyoruz ki seçtiğimiz kişi bizi beğensin, o da bizi seçsin. böylece birleştirelim parçaları, oynayalım oyunumuzu. bizi seçerse ne oluyor? sevgilimiz olabilir misal. yatağa atabiliriz örneğin. bizi seçmezse ne olur? en kötü arkadaşım olur. bir süre konuşcak insan olur etrafımızda. daha sonrada sallarız, kalır öyle listede. aynı o listedeki yüzlere varan arkadaş sayıları gibi.
bu sitelerde mutlu olan var mı? evet var. evlenen, çocuk yapan bile var. fakat şu var: mutlu olmayan büyük bir kesim de var. bu sitelerde hakikaten kendi arkadaşlarını alıp kuytu köşeye çekilerek şirinler kasabasını kuracağına inananlar var. halbuki olay bu deği ki bu sitelerde. bu site sana özel bir alan sağlamıyor ki. bu siteler kendi konseptinin sana en iyi şekilde kullandırtmaya çalışıyor. arkadaş aramak istiyorsan anında bulabiliyorsun. hatun düşürmek istiyorsan anında düşürebiliyorsun. gerçek hayatta bu düzeye getirene kadar az çaba, çok laf sayesinde amacına ulaşabiliyorsun. belki de ulaşamıyorsun, bulamıyorsun. ama orası senin çöplüğün değil. "ay kız abazanlar dadandı" gibi lafları etmenin, "bu da mı yonjada ya öffff" gibi komik tepkilerin alemi yok. ister beğenirsin, ister beğenmessin. sen bulunduğunun ortamın farkında değil isen, ortamı görmek istediğin gibi görür isen sana hatırlatırlar ortamı, anlatırlar amacını. sen orda olduğun sürece, bu tip komünitelerin içinde bulunduğun sürece sana elbette dadanan abazanların da olacak, sevgi pıtırcıkların, homoseksüellerin de olacak.
ey sevgili arkadaş canlıları, hatun avcıları, sevgi pıtırcıkları, ilgi motoru ve jeneratörleri, geniş insanlar, "amerikada master yapıyormuş çocuk"çular. hepinize rastgele!
sadece ben kimim? nerdeyim? ne yapıyorum? sorularını bilin yeter.
14 yaşındaki kardeşimin kendi doğum tarihini girerek üye olabildiği siteler. abi bak burada güzel kızlar var istersen sende ayarla üye ol dediğinde beynimden vurulmuşa dönmemi sağlayan siteler aynı zamanda.
14 yaşında bir çocuğun üye olmasına müsade edilmesin diye düşündüğüm siteler.
evet evet gelecek nesil beni korkutuyor.
yeni açılanlar sizi gold, silver, platin gibi saçma sapan adı olan paralı üye yapmak için taktik olarak size düzenli olarak fake mesaj gönderirler. ama bu abdilerin kafaları fazla basmadığı için değişik sitelerden çaldıkları hatun resimlerinin profillerini hep aynı yaparlar. ''arabam var, çalışıyorum, para sorun olmaz, seks tecrübem çok iyi, yeterki sen beni sev ben seveyim seni gibi''. bi yolla üye falan olursan sıçtın. önüne geçemezsin bu mesajların. bide çok acayip bir siteyle tanıştım. baya bi araştırdım sitede toplam 40 küsur bayan haliyle 500 600 kadar erkek var. işin garip tarafı bu arkadaşlar fake mesaj atmak yerine bizzat senle diyaloğa geçiyor. bigün bi baktım bi mesaj. ''burcun akrep çok güzel bölümün ne? izmirin neresinde oturuyorsun?'' gibi kişisel bilgilerimi inceleyip bi mesaj atmış. dedim bunda bi bokluk var zaten sitenin garip bi tarafı var(efenim bu bir cinsel partner bulma sitesi sözde) dur dedim cevap veriyim. bana aynı gün içinde 8 tane mesaj atan bu bayana ''bak bunda bi kaypaklık seziyorum fake misin onu söyle bana'' dedim. sonra mesajlar kesildi. hah tamam dedim ahanda fake mesaj bu, site yöneticileri gönderiyor. 1 hafta sonra cevap geldi. ''yok valla fake değil. gerçeğim ben eğer istersen tanışalım. ama gold üye olsana sınırsız mesaj var. daha kolay tanışırız.'' ya bi siktir git! yurdum gençliği, elalem youtube gibi akılcı projeler yaparken nelerle uğraşıyor. hayır işin komik tarafı bunun belki bıyıklı ve göbekli bi herifin gönderdiği mesajlar olduğunu bilmek. ne yapmak lazımmış? can sıkıntısından her sitede görünen reklamlara tıklamamak, mantar gibi biten arkadaşlık sitelerine güvenmemek lazımmış.
"abazanların sığınağı" gibi terimlerle tanımlamadan önce içeriği ve faydaları hakkında fikir sahibi olmanın gerektiği sitelerdir. şahsen bu tür bir siteden 2 adet taş gibi manita kaldırmanın verdiği deneyimle söyleyebilirim ki, bir bara gidip bir hatuna yanaşmak ve akabinde akşam eve gitmekten çok daha az bünyeyi ve zihni yorduğunu söyleyebilirim. birbirinizin profilini ve fotolarını görürsünüz, hoşlanırsınız, akabinde buluşup sevişirsiniz, ve birbiriniz daha yakından tanıdıkça bu ilişkinin o yatakta kalıp kalmayacağına karar verirsiniz...seçim size kalmış.