normalde şerefsizce / adice / asılası diye nitelendirilen bir davranış olup bu duygu ve düşünceler kendinizin başına gelince daha iyi anlamaktasınız.
lakin kızı görmek bahanesi ile arkadaşa gidip gelme sıklılığının artması sonucu arkadaşını kıllandırma durumu, hem arkadaşı hem de potansiyel sevgiliyi kaybetme riski büyük olan bir davranış biçimidir. (bkz: ne yaptım ben)
siz, arkadaşınız ve onun kız kardeşi aynı evde ikâmet etmekteyseniz, işin içinden çıkmak pek de kolay olmayacaktır. ben değil ama bir arkadaşım*ın başında şu sıralar böyle bir durum var, oradan biliyorum.
gönül ferman dinlememektedir. ilişki gizlice görüşerek ve sıklıkla da msn'den yazışarak yürütülmeye çalışılmaktadır bir süre. arkadaş kişisinin odaya destursuz daldığı anlarda el ayağa dolaşmakta msn kapatılmaktadır. allah kolaylık versindir. zordur.
aşık olmak pek engellenebilir olmadığından, tüh kaka olmayan durumdur. ancak aşkınızı kendi içinizde platonik olarak yaşamak yapılabilecek en güzel harekettir. ayıptır, yazıktır, günahtır.
arkadaş arkadaşın o kadar da pezevengi değildir...
çok sinir bozucu bi durumdur. arkadaşa çaktırmamaya çalışırsınız fakat kız kardeşinede açılamazsınız çünkü içiniz sıkılır arkadaşa adilik yapmış gibi hissedersiniz.
söz konusu arkadaşın kız olması durumunda ortada kötü bir durum yoktur, aksine çok daha güzel, faydalı bile olabilir. fakat bu arkadaş erkek ise o arkadaştan uzunca bir süre uzak durulması tavsiye edilir. çünkü erkekler arasındaki arkadaşlık ilişkilerinde bu racona terstir, yamuktur ,şerefsizliktir. racona göre esas kız esas oğlanın bacısıdır ve her zaman öyle kalmalıdır.
-abi çok mümtaz bir aileniz var be
-nasıl yani lan?
-yani çok sıcak bi aile
-nasıl yani?
-mesela sen, annen, baban, kız kardeşin, amcan, yengen, kız kardeşin, halan, enişten, kız kardeşin, sonra kız kardeşin ne kadar güzel insanlarsınız
-%&#!%
ve bu şahıs, sevgiliniz anlamında kız arkadaşınızın kız kardeşi ise.... yatacak yeriniz yoktur. aslında fiziki olarak yatabileceğiniz yerlerin sayısı artmış olsada uygulamada fazla talepten dolayı arzınızı sunacağınız talebi seçemeyerek, piyasada bir strateji sapıtması yaşayarak başarısızlık kusacaksınız. yatmak için sokaklar tercih edilebilir, tavsiye edilmez.aşkın gözü kör olsunmu , körmüdür zaten? yada çıksınmı? kör müdür yoktur , az vodka vardur.
bu örnekte harry en can dostu ron'un kız kardeşi ginny'e aşık olmuş ve hikayeleri mutlu sonla bitmiştir. önce harry de "o arkadaşının kız kardeşi" türü düşüncelerle bocalamış, iş nihayete vardıktan sonra da gene bir süre ron'dan çekinmiştir.
harry'nin sadık fanı ginny muradına ermiş, harry de menapoz cho yerine düzgün birini bulmuştur.
eğer kişi ciddi bir ilişki arıyorsa, kıza durumu açıklamadan önce arkadaşa usulüyle söyleyerek üstesinden gelebileceği durumdur. tabi ki arkadaşının olaya bakış açısını bilmesi gerekir, yoksa ikisini de kaybetme olasılığı vardır.
bu durum bazı insanlar tarafından şerefzice,terbiyesizce bir davranış olarak görülür veya gösterilir.sanki aşık olunan kişiye kötü gözle bakılmıştır,sanki ona aşık olmak ona zarar verecektir gibi bir hissiyat içine girilir.bunun sebebi de sanırım aşkın çocukluğumuzdan beri pis,kaka olarak gösterilmesi.halbu ki bu çok güzel bir durumdur arkadaş için de.en azından kızkardeşinin tanıdığı bildiği bir erkekle(belki de sorun budur!) birlikte olması daha rahatlatıcı bir durum.tabi kız kardeşine aşık olunan arkadaşın "ulan ben senin ne ibne herif olduğunu bilmiyor muyum?senin aşkın da sapıkça olur.git lan kardeşimin başından,o senden daha normallerini bulur allah'a şükür" diyebilmesi de kuvvetle muhtemeldir.bu durumda yapılması gereken tek şey vardır;efes pilsen'i zengin etmek.
benim de başıma gelen ama hiç de hoş karşılanmayan, hatta lan şerefsiz biz seni bu günler için mi yanımızda gezdirdik tepkisini almanın aşikar oluğu ilginç bi durum. ama olaya iyi açısından bakmak gerekirse yabancıya değil tanıdık birine gideceği düşüncesinin hiç akla gelmediği ve bunu kimsenin kabul etmeyeceği berbat bir olaydır. allah kimsenin başına vermesin.