|
|
- daha önce tek bir koldan da olsa incelenmiştim bu olayı. öncelikle (bkz: sakin abi)
bu olayı kalabalık ortamlarda, bilhassa kızlı erkekli topluluklarda yaparlar. bu kanıya nerden varıyorlar bilmiyorum ama insanları küçük düşürünce kendi üstünlüğünün ortaya çıkacağını düşünür fakat aksine daha da itici olurlar. gerek tipiyle, davranışlarıyla, gerek o anda söylediği bir şeyle, yaptığı bir espriyle taşşak geçmek suratiyle arkadaşlarını, etkilemek istediği cinse küçük düşürmekten kaçınmazlar.
ilköğretim ve ortaöğretim hayatım boyunca hep beni buldu bu adamlar (daha sonra da böyle arkadaşlarım oldu tabii ama artık savıyorum bir şekilde). normal zamanda evden getirdiği ton balıklı ekmeği paylaşmak isteyen, "çok seviyorum lan seni ehe" diyen bu adam en az 5-6 kişilik bir ortama girildiğinde, özellikle söylemek istiyorum ortamda kız varsa, bir anda atılgan olur, en ufak bir lafı kollar, en ufak bir falsoda sikip atar, hiç bakmaz. coştukça da coşar ibnenin evladı. hele ki yeni tanıdığı birileriyse adeta kendinden geçer, combolarla gelir.
laf anlatmana kesinlikle izin vermez. yeri geldiğinde "yeaa abi siktir git yeaa" larla, yeri geldiğinde "aa sen de bi keresinde altına sıçmıştın lan ne komikti"* lerle gelerek takat bırakmayana kadar üsteler. heyecanla bir olay anlatırken "ehe sakin abi" diyerek zerre keyif bırakmaz, sen ortamdan ayrıldığında sinir krizleri geçirirken hiç bir şey olmamış gibi davranırlar ve işin garibi nasıl bir etki bırakıyorsa artık, affedilirler. ya da artık bende bağımlılık yaptı onlarsız yapamıyorum. her ortamda mı beni bulur arkadaş.(olahabeoy, 09.04.2007 14:05 ~ 09.05.2007 16:12)
- malum arkadaşınızın yeni tanıştığı kız ile bütün arkadaş ortamınız bir yere gidilir, kızlı erkekli eğlenirken siz nazikçe nargile içelim mi teklifinde bulunursunuz ve hiç beklemediğiniz bir şekilde o arkadaşınız '' olm sen ne anlarsın nargileden'' gibilerinden size cevap verir. işte o an anlayınki arkadaşınız sizi bitirerek prim yapmaya çalışıyor ve bu olay sizi temin ederim bütün gece sürecektir. bu yüzden son derece sinir olacaksınız ve bozuntuya vermek istemeyeceksinizdir. bütün desteğinizi esirgemediğiniz ve bir hafta boyunca sevdiği kız hakkında akıl verdiğiniz bu arkadaşınıza böyle birşey yapıyorsa malesef acımadan aynı şekilde ayar vermeniz gerekir eğer bütün gece sinir olup oturmak ve bütün hayvanlığına rağmen bu arkadaşınızı kaybetmek istemiyorsanız.
- eğer okey oynanıyorsa ve arkadaşınızın eli iyise, rakipleri taşlamak suretiyle arkadaşınızı bitirebilirsiniz. kısa süreli de olsa prim de yaparsınız hani.
- ibneliktir. kendine güvenmeyip başkasının açıklarından prim yapmaya çalışanların yapacağı şeydir. yapan kişi muhabbet sırasında ilk yakalanan fırsatta havası söndürülüp günü karartılasıdır.
- arkadaş görünümlü yaşam formlarıdır..ya genel yapıları itibarıyle herkese cevap yetiştirip sus pus etmeyi yegane tatmin yolu olarak seçenlerdir ki böyle insanların götleri göt ettiklerini sandıkları insan sayısıyla dopru orantılı kalkar..asab bozucu ortam gericidirler..samimiyet fakirleridir..veyahut o kişinin size özel bi galezi vardır ..her 2 durumda da arkadaş geçinen kişi,gereksizdir varlığı ancak can sıkar..3. bi ihtimal olarak da arkadaş bi şeye alınmıştır bunun verdiği kırgınlıkla da çıkarır minik akupunktur iğneleri kıvamındaki lafları ağzından siz de bi süre düşünürsünüz niye len böyle yapıyo bu şimdi diye, sonra aha belki buna kırıldı bu minik kuzu dersiniz gönlünü alırsınız..ki bence o arkadaş acilen geri kazanılmalıdır çünkü dediklerinizi ,yaptıklarınızı kaale alan ve takıp büyüten bi kimsedir kendisi..
- omzuna basmak
- kişilik özellikleri tam olarak olgunlaşmamış amsalak erkek tipi, bu hareket için uygun zemin oluşturabilecek nitelikleri barındıran örnek psikolojiye sahiptir.
daha erken yaşlarda, okulda üniforma giyilen zamanlardan bahsediyorum, karşı cinsle olan ilişkilerdeki tecrübe ortalaması düşük olduğu ve henüz kız-erkek ilişkileri de tam anlamıyla kavranamadığı için, bu neandartal taktik çok da önemsenmez, önemsense kavga çıkar zaten, "burnuna vururum bak" diye tehditler gelir. genellikle unutulur yine de.
fekaat, 18 yaşını aşmış reşit bireyler bu yöntemi uygulamaya koyduklarında, diğer ağızlarda kekremsi bir tat bırakırlar. çocukken yapıldığı gibi ortamı coşturan adam edasıyla, taşkınlığıyla yapılmaz, yapılamaz bu hareket zaten. ortamda sevildiği düşünülen arkadaşı bitirmeye yönelik adımlar dikkatlice atılır, sessizce, kulağa yaklaşarak böyle, fısır fısır. çünkü bizzat uygulayanın da çok iyi bildiği üzere, mazallah bir duyulursa ters teper bu taktik. o yüzden bir yanda herkesi neşelendiren arkadaş bir anısını adeta yeniden yaşarcasına anlatıp herkesin yüzünü gülmekten ağrıtırken, diğer yanda pek de farkedilmeyen bir fısıltı süzülür. "her an önündeki bardağı devirebilir\ benim bunu üçüncü dinleyişim\ biraz yanıma gel istersen tükürük gelmesin" gibi, ancak küçük bir insan beyninin düşünebileceği büyüklükte replikler sıralanır.(sıralanmıştır)
keyif katilleridir bu tipler. hayır anlamadığım nokta, o kadar coşkulu ve komik bir şey anlatılmasın, tamam. peki ne yapalım o zaman et beyinli, kırmızı götlü şempanze! oturup içkilerimizi mi yudumlayalım! anten misin sen!
yazmak sinirimi aldı şimdi. netekim "fundamentals of apachiness" yazılsa chapter-1 olur bu konu, bilemedin 2.
3 olmaz.(mavio, 30.06.2008 10:15 ~ 15:46)
- bu tip kişiler herzaman çok rahattırlar sizi yerin dibine soktuktan sonra gelip "aga napıyon ortam nasıl güzel mi?" şeklinde cümle kurup pişkinliklerini resmen dile getirirler.aslında bu tip kişiler herzaman içlerindeki birileriyle alay etme duygusuyla yaşayan kişilerdir.çünkü aynı olaylar kendi başlarınada geldiği için "ulan bundan sonra böyle davranmayan x olsun.en yakın arkadaşım olsa bile affetmem hemen lafı koycam" şeklinde triplere girerler.boşturlar.çevrenizdeki böyle kişilerle arkadaşlığınızı yeniden gözden geçirmeniz faydalı olur.
|