belki ilginizi çeker
  1. · arkadaşım eşek dinleyip hüzünlenmek
  2. · barış manço nun sanatçı sayıldığı ülkede yaşamak
  3. · dört adımda klip çekme rehberi
  4. · barış manço nun ilginç şarkıları
  5. · ama ben seni arkadaş olarak görüyorum
  6. · başbakana armağan edilebilecek şarkılar
  7. · eski sevgiliyi hatırlatan şarkılar
  8. · arkadaşım
  9. · ayrıldıktan sonra kullanılan imalı msn iletileri
  10. · teneffüs zili
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · aklidengegorecelibikavramdir
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · okan bayülgen
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · yaşlanıyoruz galiba
  9. · gloria estefan

arkadaşım eşek  

1. barış manço'nun ünlü şarkılarından biri. çocukların barış manço'yu sevmelerinin en büyük nedenlerinden.
    (aqua, 29.08.2004 18:20)
  2. barış manço'nun saçma şarkılar yapmaya başlayacağı sinyallerini ilk veren şarkı. nitekim, daha sonradan "ayı" takip etti onu. çocukken ağzımız açık dinliyorduk tabi, o ayrı..
    (karakancalos, 29.08.2004 19:19)
  3. barış manço'nun sözüm meclisten dışarı albümünden bir şarkı. sözü ve müziği kendisine ait.
    almanya'da bremen'de çekilmiş bir klibi vardı.

kaç yıl oldu saymadım köyden göçeli
    mevsimler geldi geçti görüşmeyeli
    hiç haber göndermedin o günden beri
    yoksa bana küstün mü unuttun mu beni?

dün yine seni andım gözlerim doldu
    o tatlı günlerimiz bir anı oldu
    ayrılık geldi başa katlanmak gerek
    seni çok çok özledim arkadaşım eşek

arkadaşım eş, arkadaşım şek
    arkadaşım eşşek

yaban tayları çayırda tepişiyor mu?
    çilli horoz kedilerle dövüşüyor mu?
    sarı kız minik buzağıyı sütten kesti mi?
    kuzularla oğlaklar sevişiyor mu?

uzun kulaklarını son bir kez salla
    tüm eski dostlarımdan bir haber yolla
    yrılık geldi başa katlanmak gerek
    seni çok çok özledim arkadaşım eşek

arkadaşım eş, arkadaşım şek
    arkadaşım eşşek
    (tabudeviren, 09.12.2005 18:21)
  4. klibini izleyip nostalji yapmak isteyenler için;

http://www.youtube.com/...
    (guenhwyvar, 04.10.2006 18:11)
  5. küçükken annem in beni uyandıramadığı zamanlarda "televizyonda arkadaşım eşşek çıktı" diye kandırdığı şarkıdır. o zamanlarda bu şarkıyı sevmeyen çocuklara otistik gözüyle bakılırdı.
    (dna, 21.10.2006 07:20)
  6. barış manço'nun güzel şarkılarından biridir.
    (kesme şeker, 26.04.2007 10:04)
  7. süslü bir ev köpeğine yazılmış olsa belki medyamızca daha bir itibarla yaklaşılabilecek, panter emel'in diline persenk olup marş olarak söyleyebileceği bir şarkıydı. ne var ki bir eşeğe yazılmıştır. inek şaban'ın köydeki eşeğine duyduğu sevgi kadar sıcak bir şarkıdır aslında... bir tek çocuklar sevdi, anladı belki; hani şu adam olacak çocuklar...

(bkz: arkadaşım eşek dinleyip hüzünlenmek)
    (aksamustune dogru kis vakti, 24.05.2007 20:06)
  8. neden arkadaşım eşekte bir orangutan değil.sırf barış manço gibi ulu bi müzisyenden torpilli oldukları için mi yada yük taşıdıkları veyahut gözleri dünyanın en güzel gözleri olduğu için mi.anlayamadım mantığım kavrayamadı..oysaki orangutanlar hem fiziki olarak insanlara daha çok benzer hemde davranış olarak insani durumlar sergiler saldırgandır eşlerini kıskanır birbirlerini öldüresiye döverler.kendimizi onlara daha yakın hissetmeli onları arkadaşlık silsilesinin ön saflarına geçirmeliyiz eşekleri göz ardı etmeliyiz..
    (pandoranınkutusununiçi, 08.07.2007 14:43)
  9. melodisi ve nakaratıyla her ne kadar çocuklara yönelik gibi gözükse de, aslında gerçekten de hüzünlü bir özlem, hasret şarkısıdır...
    uzun zaman sonra tekrardan dikkatli dinleyince nedense ağlatabilir...
    nedense...
    (gonewiththesin, 26.08.2007 16:43)
  10. ismini hatırlayamadığım, bir radyo kanalında,filanca il filanca vergi dairesinde çalışan arkadaşlarım için barış mançodan arkadaşım eşek şarkısını rica ediyorum.anonsunu işitmişliğim vardır.adam arkadaşlarına resmen eşek diyor. ya da eşek olmasak. vergi dairesinde çalışmazdık ,demeye mi getiriyor.çözemedim. gitti
    (bkz: dj den arkadaşım eşek şarkısını çalmasını istemek)
    (denizbalinası, 01.06.2008 01:36 ~ 10:55)
  11. yabancı bir arkadaşımın, müziğine bayıldığı, daha sonra sözlerini de yarım yamalak çevirmemle en sevdiği şarkı haline gelen, türk müziğinde ender olarak aşk temasını işlemeyen hoş çocuk şarkısı.
    (prens mişkin, 01.06.2008 10:53)
  12. çok duygulu sözlere sahiptir.
    uzun kulaklarını son bir kez salla, tüm eski dostlarımdan bir haber yolla...
    (kisekisekise, 02.07.2008 15:40)
  13. '' arkadaşın ''eşşek'' versiyonu da mevcuttur'' mesajının eğlenceli bir şekilde verildiği güzide şarkımız.
    (selase, 02.07.2008 17:01 ~ 03.07.2008 10:45)
  14. ilkokul çağlarımdı. her çocuk için dinlenebilecek parçalar arasında top10 listesinin başındaydı. barış manço her arkadaşım eşşek dediğinde ben arkadaşım şimşek anlıyordum. şimşek diye bir arkadaşım vardı. ordan bağlantı kurdum sanırsam.

top listin diğer şarkıları için:

(bkz: peki peki anladık)
    (bkz: vak the rock)
    (bkz: yeke yeke)
    (kalexitus, 02.07.2008 17:13)
  15. seri eksi oy veren ibne arkadaşlarım için, itü sözlük radyosundan ,istekte bulunduğum.güzel bir eserdir...
    (denizbalinası, 02.07.2008 17:21 ~ 17:29)
  16. en sevilen barış manço eserlerinden biridir. bazılarının bu eğlenceli parçada ağladığı bile görülmüştür.

sevgili barış rahat uyu... özledik seni ama sen gene de rahat uyu...

"dün yine seni andım gözlerim doldu
    o tatlı günlerimiz bir anı oldu
    ayrılık geldi başa katlanmak gerek
    seni çok çok özledim arkadaşım eşek"

demişsin ya hani bizler seni her andığımızda özler olduk ... keşke ama oldu işte...
    (şang, 15.01.2009 09:41)
  17. bugün geçen bir seçim aracında çalan şarkı. çok ciddiyim çalıyordu hangi parti olduğunu göremedim ama bi adayın ismini söylüyorlardı arada fonda bu şarkı çalıyor, arada ses yükseliyor falan.
    (mumble, 21.03.2009 15:28)
  18. barış manço'nun hal hal albümünde de yer alan şarkı.
    (jenerik yasamlar, 11.04.2009 21:26)
  19. barış manço şarkısı.

ama öylesine sıradan bir şarkı değil. akranlarım eğlenirdi hatırlıyorum bu şarkı ile. vik vik, mik mik diye. ama ben memur çocuğu olup 1254 adet tayin yaşadığımdan, şehir şehir gezdiğimden olsa gerek, hüzünlendirirdi beni bu şarkı çocukken. ardımda nice yarım kalan arkadaşlıkların birikiminden olsa gerek, taşındığımız eski şehirlere bir kaç kez ziyaret amaçlı gidip, o hüzün tablosunu yaşamam, eski çocuk sevinçlerimizi bulamamam, saklambaç oynadığım ayşegül'ün kocaman olduğunu gözlemlemem ve o acı tabloya fon olan rahmetli barış manço'nun bu şarkısı, down ederdi benı yanee.

manzarayı hayal edin, köyünden göçeli kaç yıl olmuş saymamış bir adam geri dönüyor köyüne yıllar sonra... giderken bıraktığı mis gibi kokan hava, cikcik öten kuşlar, sarıkızın minik buzağısı, tavuklarıyla mutlu olan çilli horoz... içe huzur veren tablo değil mi? ancak adam yıllar sonra geri döndüğünde, sarıkız bırakın minik buzağıyı sütten kesmesini, deli dana olup ölmüş. minik buzağı ise annesizlikten dolayı kötü yolda. tinerci olmuş. çilli horoz ise domuz gribi bulaşan ve telef olan tavuklar nedeniyle içkiye vermiş kendini. sabahları ötmüyor bile. e tabi iç iç iç sabaha kadar çilli horoz mu kalır? sonra sızıp kalmaya başlamış çilli horoz kümesin köşesinde. ötmüyor. köylüyü uyandırmıyor. öğlene doğru zor uyanıyor. anası sikilmiş köyün resmen. mutsuzluk dizboyu.

aynı depresif durumu yeniden yaşadım. bizi bir yerlerden görüp götünle gülüyorsun demi barış abi?
    (dertli bahattin, 07.05.2009 17:08)
  20. kim ne derse desin, dünyanın en güzel şarkılarından biridir...
    (ben ruhi bey nasılım, 13.05.2009 17:41)
  21. (bkz: bremen)
    (ignoramus, 13.05.2009 19:23)
  22. küçükken duyduğumda hep ağladığım şarkıdır. hüzünlü şarkı...
    (aloe vera, 13.05.2009 19:27)
  23. en yakın arkadaşım; dostum;kardeşim aradığında çalan telefon melodim. her çalışında yüzümün gülmesine sebebiyet veriyor.
    (epruuuu, 13.05.2009 19:40)
  24. annemin taktığı olarca lakabımdan biridir '' arkadaşım eşek '',çocukluğumun ve masumiyetimin şarkısıdır.
    (divdiv, 13.05.2009 19:56)
  25. şöyle birşeydir;

keklerinaq ve sevgilisi yemek yemeye giderler, keklerinaq bir masada oturup yemeğin gelmesini beklerken sevgilisi de yemekleri almak için masanın biraz ilerisinde sırada beklemektedir, o sırada keklerinaqnun liseden arkadaşı yanında bir arkadaşıyla masanın önünden geçerken keklerinaqyu görür, selam verir, öpüşürler, hasret giderirler(bir zamanlar çok sevdiği bir arkadaşıdır keklerinaqnun).sonra vedalaşırlar ve giderler, tam keklerinaqnun sevgilisinin yanından geçerlerken kız şöyle bir laf eder;

-bu kızı da hiç sevmem...

(bkz: sağolsun)

(bkz: kekler sizi seviyorum)
    (keklerinaq, 17.05.2009 13:45)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil