|
|
- petek dinçözün akıllara ziyan şarkısı
- eski bir şarkı olup petek dinçözün tekrar seslendirdiği şarkıdır
- pearl harbor filminde dany'nin ray'in kız arkadaşıyla yatarken aklına hiç gelmediğini düşündüğüm söz
- bu tür durumlarda bazen zamanlama çok önemlidir. diyelim ki ikiniz de aşık olunan kişiyi aynı anda gördünüz. ilk kim aşık olduğunu arkadaşına söylerse o, aşık olunan kişiyi sahiplenmiş olur. size de aşkınızı içinize gömüp sessizce onların aşkını seyretmek kalır.
- aşk özel bir duygudur. yakalayınca peşini bırakmamak gerekir. o kişi arkadaşınızın sevdiği biri olsa bile sizi seviyorsa, birbirinizi kaybetmemeniz, aşkınız için savaşmanız gerekir..
- klasik ama petek petek dolaşan bir şarkıdır. ayrıca bir klişedir.
- en az bir tarafın üzülmesi ile sonuçlanacak durum(istenen kişi kimseyi istemeyebilir o yüzden en az bir)
- aşk arkadaşlıktan daha üstün bir duygudur ve önüne böyle bir sebepten dolayı geçilemez.*
- dawson's creek derler bi dizi vardı biz gençken. burada aynı kıza aşık olan iki delikanlı vardı * *
bu kız dawson'ın çocukluk aşkıydı. pacey sonradan aşık olmuştu bu kıza. herşey ortaya çıkınca pacey dawson'a şöyle demişti:
"ondan vazgeçemem. bunu en iyi senin anlaman lazım. çünkü sen de aynı kıza aşıksın"
bu laf o andan itibaren benim yaşam modelimi değiştirmiştir.
- (bkz: baldız baldan tatlıdır)
- ilk önce juanito tarafından seslendirilmiştir
- "iki dost arasına girdin
yalnız onu sevindirdin"
mısralarıyla bu durumu yaşayanın yüreğini dağlayan şarkı
ilk seslendiren juanito'dur daha sonra tanju okan tarafından da seslendirilmiştir
- enrico macias'ın la femme de mon ami şarkısının türkçeye çevrilmiş halidir.
- (bkz: aşkımın arkadaşısın)
- neco da yorumlamıştır bu şarkıyı gayet güzel.
sözleri şöyledir:
hakkım yok seni sevmeye çıktın karşıma ne diye
sen başkasının malısın kalbim bunu nerden anlasın
unutmam lazım çünkü sen arkadaşımın aşkısın
kaderin oyunu bu bana göstermesin seni bana
karşımda olsan da bakmam arkadaşımı aldatmam
isterse kalbim ağlasın arkadaşımın aşkısın
ümit verme insanım ben çek bakışlarını benden
şüphe de etme sevgimden
kalbim yalnız senin değil arkadaşımın da bunu bil
tercihle geçerse ömrün yaşayamam ben ölürüm
dikkat kimse anlamasın arkadaşımın aşkısın
dinleyince bu şarkımı anlayacaksın hatanı
iki dost arasına girdin yalnız onu sevindirdin
dikkat kimse anlamasın arkadaşımın aşkısın
arkadaşmın aşkısın!
görüldüğü gibi yazar karmaşık duygular içindedir. bir yandan "karşımda olsan da bakmam arkadaşımı aldatmam" gibi delikanlı sözler sarf ederken diğer yandan " dikkat kimse anlamasın" diyerek bir halt yediklerini belli ediyor sonra da "iki dost arasına girdin, bir tek onu sevindirdin" diyerek kadına neden ona gittin bana gelmedin diye sitemlerini iletiyor. yine de güzel şarkı be.
- teoman'ın güzel bir şekilde yorumladığı romantik filmi şarkılarından birisidir.
- (bkz: kendi kalesine gol atmak)
- hiç tamamını dinlemediğim halde acayip bir şekilde ağzıma takılan şarkıdır. manyak mıyım nedir nerden çıktı bu şarkı, çok merak içindeyim.
- hayatımda duyduğum en saçma sözlerden biri arkadaşının aşkı yengen olur be kazma
- playlist'imden silmek için her defasında hamle yaptığım ama dinledikçe ve sözlerindeki denyoluğu gördükçe "ülen hadi kalsın" dediğim şarkımsı.
(bkz: denyoluk)
|