arkadaşı ortamda rezil etmek 

adana çık aradan

1. sizi arkanızdan vurduysa yapmak istemekte haklı olduğunuzu düşündürten ama bazen de sırf eğlencesine o anda ortamda espritüel bir insan olmak için de gerçekleştirilmesinde sakınca olmayan eylem.ama sorun arkadaşınızın kişiliğinde yatan aslana göre büyüyüp küçülebilir...o bu tarz bi olaydan sonra kişiliğine göre değişik tepkiler gösterir.bunların en kötüsü o anda hiçbirşey söylememesidir.(10)eğer siz onu rezil ettikten sonra ortama sizin yaptığınız bir rezilliği anlatıyorsa durum çok iyi demektir.onu unutmuş ve dalga geçme yeteneğine sahip bir arkadaşı daha çok rezil edebilirsiniz ama onun da sizin açıklarınıza dikkat edip aynı olayı size yapmasını göze alaraktan tabi.(10) a geri dönersek o anda hiçbirşey söylememesi kızarması sizin o anda yavaşça ordan uzaklaşmanız gerektiğine temel sebeptir.çünkü bu daha sonra başlayacak bir öfke nöbetine ya da değişik söylemlere de açık olacaktır.(bkz: sildim seni kızım)(bkz: dostumu düşmanımı iyi tanımalıymışım) (bkz: herşeyi herkese anlatmak zorunda mısın) gibi.bu kişi sizi iyi bi tımar ettikten sonra daha sonra onunda olduğu ortamlardaki en küçük bi espri imanızdan bile olmadık şeyler çıkartır.siz aptallardan nefret ederim dediğinizde o iktisada girişten 35 aldım ortalama altında kaldım ne demek istiyorsun salak sensin diye bir tepki bile verebilir.bu kişi onunla aynı bir ortamda bulunduktan sonra siz vaktinizi mutlu huzurlu bir şeklide onun söylediğiniz herhangi birşeye kırılmış olabileceğini düşünmeden geçirirken o sizin onu çekemediğinizi ve o yüzden ona şakalar yapıp rezil etmeye çalıştığınızı bile düşünebilir.bu tarz insanlar çok tehlikeli ve sinir bozucu olduklarından rezil ederken çok dikkat edilmeli sorunlu insanların esipri kaldırmaktan aciz kişilikleriyle uğraşmaya çalışmaktansa hiç espri yapmadan somurtulmalıdır.bu sonuç dikkate alındığında uzun dönemde daha mutluluk vericidir.(bkz: kendimden bilmiyorum)
    (imperius, 23.04.2007 11:35)