belki ilginizi çeker
  1. · diego placente
  2. · lionel messi
  3. · osvaldo ardiles
  4. · sergio german romero
  5. · arjantin milli basketbol takımı
  6. · arjantin
  7. · diego armando maradona
  8. · tangocular
  9. · arjantin milli takımı
gündem
  1. · ugg
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · okan bayülgen
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · demokratik sol halk partisi
  8. · tikky atasözleri
  9. · ayakkabı boyayan çocuk lafları

arjantin milli futbol takımı*  

1. 14 kez dünya kupasına katılmış ve bu 14 kupanın 2'sini 1978* ve 1986 dünya kupalarında* müzesine götürmeyi başarmış, o zamandan beri pek bir varlık gösteremeyen, ayrıca aynı varlık gösterememe hadisesini copa america'da da yaşayan milli takımdır.

ilk olarak 1930* yılında katıldıkları dünya kupasında ilk sene bir ikincilik elde etmişlerdir. sonraları inişli çıkışlı bir grafik izleyen takım, 1978 yılında kendi ülkelerinde oynanan organizasyonda hollandayı yenerek kupaya uzanmış(mario kempes'in güzel oyunlarıyla ki gol kralı olmuştur bu oyuncu), tam 8 sene sonra da maradona'nın olağanüstü çabası sayesinde batı almanya'yı finalde yenerek kupaya uzanmışlardır.

son dünya kupasında * çeyrek finalde takılarak kendilerinden beklenen sükseyi gene yapamamışlardır.

takım tarihinin en golcü ismi gabriel batistuta'dır. ayrıca önemli oyuncuları olarak; mario kempes, diego armando maradona, alfredo di stefano, juan roman riquelme gibi nicelerini sayabiliriz.

gelecek yıllarda sahip oldukları genç yeteneklerle** daha iyi sonuçlar almaları muhtemel.

buna ilaveten son yıllarda ingiltere milli futbol takımıyla inanılmaz bir rekabet içine girmişlerdir. böyle kanlı bıçaklı bir rekabete doğru gidiyor gibi görünmekte. aslında bu rekabet 1986 yılındaki olaylı maç sonrası tırmanışa geçmişti iyiden iyiye. (bkz: tanrının eli)*

(bkz: conmebol)

ekleme: ayrıca şiddetle bakınız: (bkz: http://img244.imageshack.us/...)
    (sycrone one, 26.05.2007 21:09 ~ 21:24)
  2. dünya kupasını iki kez kazanmış tangocular lakaplı milli takım. bağrından maradona, batistuta, messi,teves ve adını sayamadığım nice yıldızı çıkartmış ve çıkartmaya devam eden futbol tarlası.
    (amedian, 14.07.2008 16:06)
  3. dünya kupaları tarihinde 1930, 1978, 1986 ve 1990 tarihlerinde 4 defa final oynamış ve 1978 ile 1986 yıllarındaki kupayı müzesine götürmüş, güney amerika'nın iki dev takımından birisi.
    (minpietro, 14.07.2008 16:21)
  4. formalarına hasta olduğum milli takım. ayrıca; (bkz: lionel messi)
    (dolmakalem, 07.01.2009 10:23)
  5. günümüzde lionel messi haricinde bir numarası bulunmayan futbol takımıdır.

messi topu al, messi topu at, messi topu tut, messi topu kap, messi pas ver, messi şut çek, messi orta yap, messi gol at, messi gol pası ver, messi çalım at, messi halay çek...

reis, şimdi tamam, eyvallah, messi messi de nereye kadar messi?

bir de çubuklu formaları çok güzel. artık forma erzurumspor'un mavi-beyazından mı beni çekiyor bilmiyorum; ama çok güzel yani, seviyorum...

başarılar diliyorum.
    (eudaimonist, 06.09.2009 04:21)
  6. messi gibi tamamen bireysel oynayan bir oyuncu yüzünden çok şey kaybeden bir takımdır bence. koskoca bir takımı sadece messi'den ibaret sanmak da at gözlüğüyle bakmaktan ibarettir.

herşeyi geçtim arjantin milli takımı kadrosunda bir wonderkid * var.
    (hayri potur, 06.09.2009 04:28)
  7. son izlediğim kadarıyla messi gibi sike sürülecek aklı olmayan bir adamı oynatıyorlar. defalarca saydım, etrafında en az 2 tane pas verdiği an rakip için tehlike oluşturacak adam var, bu beyimiz tepine tepine hala topu koşturmaya çalışıp sonunda kaybediyor. her düştüğünde ağlamaklı bi şekilde hakeme bakması yok mu, işte o an bitiyorum kendisine.
    (kl7mu, 06.09.2009 04:30)
  8. bu yaz dinlenecekmiş gibi görünen takım. ibne misiniz oğlum? oynasanıza?

"arjantinsiz dünya kupasında çay bile içilmez" lafı doğrulanacak mı acaba? bu laf da bana ait. doğrulanırsa götüm kalkar. neyse, maradona'nın bu takıma kenardan çok içerde katkısı olur. şimdi girse anasını sker ortalığın. valla, çok zeki adam.
    (emir cool u, 06.09.2009 04:34)
  9. sorunun messiden kaynaklanmadığı takımdır. adam alıyor, koşuyor, çalım atıyor ama tüm takım defans yapan brezilyaya karşı yapacak birşey yoktur. takımda messi dışında birşeyler üretebilecek adam sayısının da çok da fazla olduğu söylenemez. ayrıca takım oldukça kısadır, bir orta açılsa kafa vuracak adam da yoktur. kafam vurmayı geçtim gol atabilecek forvet diyebileceğimiz adam da yoktur. agüero, messi, milito, tevez baktığın zaman aynı tip adamlar. savunmaya değinmek istemiyorum zaten türk milli takım savunması daha iyi oynar koysan.
    (i am a man who walks alone, 06.09.2009 05:33)
  10. eğer dünya kupasına gidemezse (ki zaten son avrupa şampiyonasında ingiltere yoktu, hadi türkiye futboluyla mest etti ama türkiye'nin de seyircisi yoktu, ahh ingilizler...) futbol seven benim gibi birisine kafayı yedirtecek ülke. arjantinsiz dünya kupası mı olur e brezilya da olmasın bare! maradona'yı her ne kadar beğensek de şu takımın başına hiçbir başarısı olmadan getiren kişileri ve sevsem de burdan maradona'yı güzel güzel anıyorum! ne olur bu acıyı yaşatmayın bize, tırsıyorum...
    (hippi, 26.09.2009 18:57)
  11. dünya kupasına gitmeye hak kazanmıştır.

(bkz: işte bunu seviyorum)
    (kodu mu oturtur, 15.10.2009 19:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil