belki ilginizi çeker
  1. · jennifer lopez in amından çıkan yarağı yalarım
  2. · diazepam
  3. · ilay ı kelimetullah
gündem
  1. · üniversite mezunu erkeğin görücü usulü evlenmesi
  2. · öğrenince çok şaşırılan bilgiler
  3. · bim ile migros arasındaki farklar
  4. · denizli denince akla gelenler
  5. · 2 yıllık mı 4 yıllık mı
  6. · kurtuluş savaşının düzmece olma ihtimali
  7. · yerli şarkılarda geçen mükemmel sözler
  8. · ha siktir
  9. · kabak çiçeği dolması

argumentum ad jennifer lopez  

1. itü sözlük'ün mantık literatürüne kattığı bu çok önemli kavramı iftiharla sunuyorum.

bu fallacy biçimi kendini zaman zaman (bkz: oha açtığın başlığı sikeyim) (bkz: oha o yarrak sana girsin) gibi girilerle canlılığı korunan "jennifer lopez'in amından çıkan yarağı yalarım" şeklindeki itü sözlük başlığına dayandırıyor.

eğer sözlüğe kattığınız içerikle ilgili bir eleştiri aldıysanız, karşılığında argumentum ad jennifer lopez kullanmak için büyük bir fırsat doğmuş demektir. hemen şöyle bir giri kaleme alıyorsunuz:

"sözlükte jennifer lopez'in amından çıkan yarağı yalarım gibi çok önemli (!) [burada ironi sinyali veriyor olmanız şartttır] bir konuda bile bilgiler varken eleştirildiğine anlam veremediğim blabla. eleştiren arkadaşları jennifer lopez'in amından çıkan yarağı yalarıma davet ediyorum. buyrun yarrak buyrun am. hadi bakalım."

işte bu akılcı argümanla kendinizi aklamış sayılıyorsunuz
    (wondrous, 12.01.2008 21:47)
  2. sadece itü sözlük'te değil, diğer ortamlarda da itü sözlük'e bok atarken kullanılan bir sıçma çeşidi resmen. gerekli gereksiz her yerde kullanılmaya başlanması çoktan kabak tadı vermeye başladı.

misal, kankanız, yakın dostunuz, sözlükten uzaklaşırken " o kadar girisi vardı, halbuki jenniferli lopez'in .... çıkan yarrağı yalarım gibi başlığın bulunduğu bir ortamda girilerinin kıymeti bilinmedi " mihvalinde yazılacak bir giri ile büyük bir eleştiri yaparak vicdanınızı rahatlatabiliyorsunuz.

içerik açısından kullanıcılarını tatmin edemeyen birçok sitenin kendi eksikleri üzerinde düşünecekleri yerde, itü sözlük'ü eleştirmesi ise bir sığlıktır, çığlıktır. üstelik devamlı jennifer'lı bu örneği vermeleri bende sözlüğün büyük bir eksiği bulunmuyor intibasını da uyandırdı gibi. başka işiniz mi yok bu saçma tezlerden yola çıkıyorsunuz?

niye mi şimdi yazdım bunu? yine burda ve başka ortamlarda gördüm bunun örneklerini, akıllı olun öpmeyeyim hepinizi!
    (dünyayı kurtaran adam, 04.01.2009 20:11 ~ 20:20)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook