belki ilginizi çeker
  1. · a natural disaster
  2. · boğaza düğüm atan şarkılar
  3. · ağlatan şarkılar
  4. · içki içerken dinlenmesi gereken parçalar
  5. · sözlük yazarlarının best ofları
  6. · dinledikçe sevilen şarkılar
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · tapılası şarkılar
  9. · günün tek şarkılık özeti
  10. · hindsight
gündem
  1. · disko kralı
  2. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  3. · onur öymen
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · itü sözlük
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · author
  8. · kömürlük
  9. · gittikçe kirlenen türk medyası

are you there  

sayfa  / 2
  1. dinlenildiği takdirde bünyeyi uzaklara alıp götüren, güzel melodili anathema parçası.
    (marla singer, 22.02.2005 22:18)
  2. (bkz: are you in)
    (azureel, 23.02.2005 16:13)
  3. windows'un kayan pencereli ekran koruyucusuna dalıp gittiğiniz sırada, bir an tansiyonuz düşmüş gibi hissederseniz, olur ya hani, uzayın derinliklerine ulaşıyormuş hissi kaplar dözlerinizin odağı kaybolur, ayaklarınız yerden kesilir; işte bu güzel şarkı da, böyle muazzam bir vokal ile dinlenince, bol sesli harflerin kullanıldığı kilise korolarının dinlendirici müziği ayarını veriyor size. arındırıyor
    . <- *
    (azureel, 09.09.2005 09:33)
  4. ing. orda mısın? anlamına gelen cümle (bkz: biliyoruz da konuşuyoruz).
    (maddog, 06.12.2005 22:28)
  5. anathema'nın en çok can yakan şarkılarından. cevap alınamamış bir soru: are you there? daha şarkının başında reverse reverbler ve ilginç bayan vokallerle insanı bambaşka diyarlara sürükleyen; mutlu insanı depresif moda geçiren, depresif insana da ölümü düşündüren harika bir şarkı. hakkında ne kadar yazılırsa yazılsın yeterli olmayacağına inandığım mükemmel eser. dinlediğim ilk anathema şarkısı.
    (siyah, 26.12.2005 14:12 ~ 14:13)
  6. asla cevap alınamayacak bi soru...
    (siyah, 12.01.2006 19:23)
  7. kelimelerle anlatamıyorum bu şarkıyı. şimdi burda dinlerken, beni ne kadar derinden etkilediğini bir kaç cümleyle anlatiyim diyorum ama zorlanıyorum. müziğin ne kadar anlatım yolu açık bir şey olduğunu, insanı ne kadar derinden etkileyebiliceğini, ve sadece o tınıyla bir şeyler anlatılabiliceğini görüyorum bu şarkıda. vokal harika, ta yüreğine dokunuyor insanın, burnunun direğini sızlatıyor. gitarlar ve o arkadan gelen sessiz çığlıklarla sözlere daha bir yaklaşıyor müzik.

are you there?
    (ximxili, 02.12.2006 14:11)
  8. bu şarkıyı, pardon düzeltiyorum şaheseri, dinlemeden önce bana tavsiye edenlere "ahaha o ne lan öyle şarkı mı olur orda mıyım vardı bir elemanın onun gibi mk asdahgfasd" der işime bakar, u can t touch this ile smooth criminal ile cheri cheri lady yoluma devam ederdim.

sonra ben de duygu insanı oldum. sevdim, sevildim, kaybettim, üzüldüm, yıkıldım ve günlerden bir gün "dur lan him dinleye dinleye bir hal oldum bir de şu anathema şarkısı vardı hep tavsiye ediyordu arkadaş onu dinleyeyim belki bir şeyler değişir" dedim ve dinledim. hata yaptım. dipsiz kuyunun dibini gördüm, sevdiğim insanı kaybetmenin acısını daha fazla hissetmeye başladım ve bu şarkıyı her dinlediğimde kalbimden bir parça daha kaybettim.

mükemmel bir çalışma, hele o aralarda paşa gitarla girmiyor mu tamam; salıveriyorum kendimi binbir zorlukla kısacık bir sürede biriktirdiğim onca anıma.

unutmadan cheri cheri lady, smooth criminal, u can't touch this bunların yeri ayrı.*
    (rafael, 14.02.2007 00:08)
  9. dayanabilecek, ağlayabilecek bi omuz kalmadığında yanında, kafanda dönen ve seni içten içe bitiren anathema şaheseri.. bir yakarıştır ayrıca..
    (sulfur, 14.02.2007 00:17 ~ 23:36)
  10. (bkz: never there)
    (heliad, 14.02.2007 00:49)
  11. bir gün buralardan ayrılacağım belki. çok uzaklara, başka ülkelere gideceğim, arkadaşlarımı özleyeceğim. itü'nün bana kazandırdığı, msn listemdeki fotograflardan bana gülümseyen arkadaşlarımı...ve 30'uma merdiven dayamışken, belki de geçmişken yatağıma uzanıp, dostlarımı, belki de aynı zamanda eski aşklarımı düşünerek içinde buruk bir mutlulukla hayallere dalacağım fonda bu şarkıyla...are you there?
    (nox, 17.02.2007 01:03)
  12. cevabının içler acısı olduğu parça.
    (soldier in the army, 24.04.2007 20:16)
  13. sen ne yana baksan ben orda olurum, diye cevap verilesidir soran sevdicek ise.
    (celibon, 19.08.2007 22:22)
  14. (eski)miş'li geçmiş zamana ait duyguların şarkısı...
    (siyah, 25.08.2007 01:11 ~ 01:11)
  15. internet ortamında ecnebiler ile konuşurken sürekli söylenen söz.
    "r u there?" diye kısaltılır.
    (ben de öyle biliyordum, 25.08.2007 01:16)
  16. sanki 'yes' dermiş gibi başlar anathema'nın bu yürek burkucu parçası.. önce bir mutluluk verir, sonra alır onu elinden müziğiyle.
    (gxix, 03.05.2008 13:02)
  17. sözleri çıkarsanız bile, sadece melodisiyle insanı depresyona sokabilecek şarkıdır.sigarayı bırakmaya çalışanlara tavsiye edilmez.
    (bkz: paket paket gidiyor durduramıyoruz)
    (qualyn, 03.05.2008 13:10)
  18. hindsight albümünde tekrar canlanmış ruhsal durumunuza göre iyi ya da kötü etkileyen şahane bir anathema parçası.
    (dooma dooma doom, 23.10.2008 23:06)
  19. başında yes diyerek, orda olduğunu gösteren ve 1:43'e kadar slow takılırken bu saniyeden itibaren müzikle birlikte gaza gelip, dinleyeni 3. boyuta çeken nefis bir anathema parçasıdır.
    (and then there was silence, 03.04.2009 22:32)
  20. ne zaman dinlesem üşüdüğüm şarkı. kışın ayazında karlar altında da, yazın en sıcak gününde güneş içimi yakarken de.

are you there?
    the wonderful to know
    all like ghosts
    all the ghosts
    freak my selfish out
    mind is happy
    need to learn to let it go
    i know you'd do no harm to me
    since you've been gone i've been lost inside
    tried and failed as we walked by the riverside
    oh i wish you could see the love in her eyes
    the best friend that eluded you lost in time
    burned alive in the heat of a grieving mind
    oh what can i say now?
    and it couldn't be more wrong cos there's no one there
    unmistakebly lost and without a care
    oh lost all the love that we could have shared
    and its wearing me down
    and its turning me round
    and i can't find a way now
    to find it out
    oh where are you when i need you?
    are you there?
    are you there?
    (is there something to do, 26.06.2009 10:00 ~ 10:01)
  21. en sevdiğim anathema eseri.ağlamak için en sevdiğim bahane."keşke daha uzun olsaydı.." denilen nadir eserlerden.
    (wither, 15.07.2009 13:46)
  22. 5 dakikalık transtır, anathema tarafından sokulduğumuz bir trans..
    ve bittiğinde çığlık atma isteği uyandıran;
    "where are you when i need you?
    are you there, are you there, are you there.."

defalarca tekrarlattıran, "are you there?" sorusunu.. ve hiçbirinde de cevap alınamadığında, yapayalnız kılan insanı.

yine aynı şarkı..
    ve yine sormak istediğim, hiç bir zaman cevap alamayacağımı adım gibi bilsem de;
    "are you there?.."
    (wither, 15.09.2009 22:04 ~ 22:09)
  23. a natural disaster albümünden şahane anathema şarkısı.
    şarkı yaklaşık 5 dakika sürüyor ama şarkı bitip kendine gelmek için beş dakikanın cidden komik bir süre olduğunu anlıyor kişi.
    işte böyle de altüst eden bir şarkı bu.
    (asabi martı, 15.09.2009 22:58)
  24. (bkz: yokum diyor)
    (ilsu, 15.09.2009 23:03)
  25. gözleri kapatarak dinlenmesi gereken şarkılar arasında yer alandır.
    (fernweh, 15.09.2009 23:05)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil