|
|
- laz kökenli insanların yaşadığı,rizenin bir ilçesi.
(bkz: fındıklı)
(bkz: hopa)
(bkz: pazar)
(bkz: arhavi)
- başlığı görünce amanıın benim memleket dediğim yer.
(iykkk, 19.04.2007 22:03)
- serbest çağrışım olarak;
(bkz: kurdeşen)
- rize ilinin 58.499 nüfuslu ve 743.000 km2 yüzölçümlü ilçesidir.
cahit ışık ilçenin kaymakamıdır. akdere, akkaya, armağan, aşağıdurak, bayırcık, beyazkaya, doğanay, duygulu, eskiarmutluk, gündoğan, güney, hoşdere, ışıklı, kurtuluş, küçükköy, kirazlık, köprüköy, manganez, ortaalan, pınarlı, pirinçlik, seslikaya, sinanköy, yamaçdere, yavuz, yeniköy, yukarıdurak, yurtsever, özgür, şenyamaç, şenyurt, yeniyol, şendere, serindere, şehitlik, zeytinlik, yeşiltepe, çıraklar isimlerinde toplam 38 köyü bulunur.
- rize iline bağlı olan ardeşen rize'nin en gelişmiş ilçesidir. bu ilçe nufusuna kayıtlı olan insanların ciddi bir bölümü başka şehirlerde yaşamaktadırlar. eğer burada yaşasalar bu ilçe il olmaya kesinlikle adaydır. aynı zamanda çok kaliteli bir kaplıca olan ayder kaplıcaları ardeşende bulunmaktadır. çamlıhemşin beldesinden geçilerek çıkılan yaylada olan kaplıca dünyanın birçok ülkesinden turistleri ağırlamaktadır. konaklama modern otellerin dışında ev sahiplerinin işlettiği tarihi ahşap evlerdede yapılmaktadır. burada uyumak başka hiç birşeye benzemiyor gerçekten. ağustos aylarındada ülkemizde ender görülen boğa güreşleri ayder yaylasında yapılmaktadır. şiddetle tafsiye ederim. bizzat gördüm ispanya falan yalan diyorum. burda tabi vahşice kılıç saplamak yok.
- rizenin kaçkarlara bakan yaylalarında yaz mevsimi yorgan ve kazakla yatmak zorunda kaldığınız, dağın başındaki dumanlardan da yüksekte bulunduğunuz için abartıp "vay be bulutlardan bile yukarıda gözünü sevdiğimin yaylası" dediğiniz yaylalara sahip ilçesi.
- rize'nin teksas diye anılan ilçesi.polisler için görev yapması en zor yerlerden biridir,zira burada insanlar polisleri,trafik ışıklarını,jandarmayı pek sallamazlar,hemen hemen hepsi silah taşır ve kullanmaları için en basit sebep yeterli olabilmektedir.(bkz: allah akıl fikir versin)
|