belki ilginizi çeker
  1. · pertek
  2. · juniperus
  3. · osmancık
  4. · boyabat
  5. · evde biri varken sevişemeyen kız
  6. · delikanlı gibi
  7. · mordoğan
  8. · deccal
  9. · görele
  10. · ayvacık
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aklidengegorecelibikavramdir
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · author gibi erkekler
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · geniş aile
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · kız olsam enrique e verirdim
  9. · hanım koşla başlayan bakınızları zevkle eksilemek

ardıç  

1. yapraklarını dökmeyen her zaman yeşil kalan ağaç türü.
    genel olarak yaprakları küçük iğne seklinde olup 1-2 cm uzunluğundadır. ardıç yemişi diye bilinen kozalaklar sadece dişi ağaçlar üzerinde bulunur. birçok ardıç türü vardır. ardıç türleri kozalaklarının büyüklüğüne, rengine vs. göre birbirinden ayrılırlar. üremesi oldukça ilginçtir. ardıç ağacı, üreme için ardıç kuşuna ihtiyaç duyar. ardıç ağacı tohumlarını yere döker, bu tohumlar bir ardıç kuşu tarafından yenilir. ardıç kuşunun sindirim sisteminde tohumların kabukları açılır. ardıç kuşu dışkısı ile birlikte toprağa karışan tohumlar tutar. ardıç kuşunun sindirim siteminden geçmedikçe tohumlar tutmaz.
    (pandoranın email kutusundan, 23.05.2006 18:08)
  2. meyvesi çok güzel olan ağaç
    (bambuk, 23.05.2006 18:11)
  3. bir kuş türü.
    ardıç kuşunun turkuaza yakın mavi renkte yumurtaları olur.
    ardıç kuşları, beslenmek için taşları çekiç gibi kullanarak salyangozların kabuklarını kırarlar. su samurları ise kabuklu deniz canlılarını yiyebilmek için, yanlarında kendi taş çekiçlerini taşırlar. mısır akbabaları hedef vurmak için kullandıkları taşlarla, deve kuşu yumurtalarını kırarlar.

şöylede bir inanış varmış:
    sevgililer günü'nde gökyüzünde ardıç kuşu görürseniz, polis ya da itfaiyeci ile evlenirsiniz.

rüyada ardıç kuşu görmekse ölüm habercisiymiş.
    (pandoranın email kutusundan, 23.05.2006 18:17)
  4. (bkz: engin ardıç)
    (ben ihsan değil hilmiyim, 23.05.2006 18:20)
  5. ağacının mangal kömüründen farkı yoktur, çok güzel yanar
    (bambuk, 23.05.2006 18:20)
  6. çılgın sedat'ı anımsatsa da klibinde doğuş'u aratmayan, deli rüzgar diye deli bi şarkısı var bunun. şu mübarek günde iç iç iç diye bağırıyor ama ben dinlemedim. şarkıyı tabii ki dinledim. golf yerim gol yemem gibi oldu yahuu. yeni bi şarkıcı işte.
    (meekome, 03.10.2007 01:45)
  7. (bkz: ardıç kitabevi)
    (sirona, 27.08.2008 10:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil