arcturus mengsk 

adana çık aradan

1. arcturus mengsk. starcraft evreninde sons of korhal tarikatının lideri. anası, babası ve bacısı konfederasyon tarafından öldürülünce korhal gezegeninde sons of korhal adında konfederasyon karşıtı bir örgüt kurdu. bu örgüt konfederasyon tarafından bir numaralı terörist örgüt ilan edildi. (allah allah, ben bu filmi görmüştüm sanki) neyse efendim arcturus sarah kerrigan' kişisini konfederasyonun ghost deneylerinden kurtararak ghost akademisini yok etmesi ve ghostları öldürmesi için tarsonis gezegenine gönderdi. saldırı sırasında sons of korhal üyelerinin büyük kısmı yok edilse de kerrigan olayı kotarıp akademiyi yok edip bir ghostu canlı olarak ele geçirdi. bundan sonra kerrigan sons of korhal'ın sadık bir üyesi oldu. oysa kerringan arcturus'un babasının kellesini kesen ghostdu. arcturus bunu bildiği halde işe yarayacaği için kerrigan'ı öldürmedi.
    her neyse zerglere karşı yapılan savaşta arcturus, konfederasyon generali edmund duke'ün saldırıya uğrayan gemisi norad'ı kurtararak generali kendi tarafına çekti. generalin yardımı ile zergleri kendine çeken psi emitter'i tarsonis gezegenine götürmyei başardı. planı tarsonis'i zerglere yok ettirmekti. fakat zergler geldikten sonra kerrigan ve jim raynor'u tarsonis'te tek başına bıraktı. raynor'un kerrigan'ı kurtarma girişimleri de başarılı olmadı. zergler tarsonis'e gidince protoss'da tarsonis'e saldırıp zergleri ve gezegendeki bütün hayatı yok etti. ancak bu arada sarah kerrigan da queen of blades olma yoluna girdi ki o çok ayrı bir hikaye.
    neyse arcturus kendini imparator ilan ederek korhal'ı başkent yaptı. (çok sıkıldım gerisini özetliyorum) imparator olduktan sonra united earth directorate ve kerrigan'dan aldığı darbelerle elinde hiç birşey kalmadı. kıçımın imparatoru oldu yani. kendisini en son special interest groups adında bir ordu ile kerrigan'ı öldürmeye çalışırkene görmüşler.
    (easy company, 27.10.2005 10:32 ~ 10:36)

2. haşmet babaoğlu'nun starcraft versiyonu.
    (arcturus mengsk, 21.05.2007 13:41 ~ 13:41)
  3. dördüncü nesil yazarlarımızdan,hoşgelmiştir.
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 31.07.2007 22:46)
  4. long live rock n roll cu adam.
    (kane, 18.09.2007 15:39)