belki ilginizi çeker
  1. · ararat
  2. · tarla kuşu çiftliği
  3. · doğubayazıt
  4. · 14 ekim 2009 türkiye ermenistan maçı
  5. · charles aznavour
  6. · rahatsız edici filmler
  7. · ermeni kıza aşık olmak
  8. · dünyanın en kötü filmi
  9. · kanaltürk
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · google wave
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · erkekte ses tonu
  5. · yılmaz özdil
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · siz bakmayınca yapıyorum
  9. · beni rahat bırakın

ararat  

1. *ermeni soykırımından bahseden film.
    (crackerjack, 19.03.2004 02:46)
  2. konusu son derece tarafçıl olan film. konusu film içinde ermeni soykırımını konu alan bir filmin çekilmesidir. film içinde çekilen filmde ermenileri katlettiren paşayı filme göre yarı türk gay bir eleman oynamaktadır. bir tecavüz sahnesi vardir ki akıllara ziyandır. ermeni kadınını at arabasına (onun gibi biseye işte) dayayıp kaltak kaltak diye bağıra bağıra tecavüz eden türk neferini gösterir, daha sonra da kamera tecavüze uğramakta olan kadının elini tuttuğu (at arabasının altında outran) kız çocuğuna kayar (oha artık). filmin bir sahnesinde ufaklığın yarı türk rolunu oynayan gay şahsiyete dedem senin allahsız olduğunü söyledi demesi (ne alaka) ve her tarafta gösterilen haçlar ile dindar amerikan toplumuna ulan biz sizdeniz onlar inancsiz bir türlü kabul etmiyorsunuz soykırımı demeye çalışır gibidir. müziği güzeldir.
    (fidelmiyo, 09.04.2004 00:10 ~ 14.04.2004 19:44)
  3. (toumai, 29.06.2005 23:41)
  4. ararat çok kaliteli bir konyak markasıdır. ermenistandan arkadaş getirmişti bana iki şişe, üzerinde ağrı dağının ermenistan tarafından görüntüsü vardır.
    bir kış günü bindiğim otobüs kara saplanınca sivas yakınlarında otobustekilere çaktırmadan bir şişeyi bitirdim ateş bastı ısındım insanlar titrerken ben ince bir kazakla otobüste durdum bir ara sızdım ayıldığımda sabah olmuştu ve biz ankaraya gelmiştik neredeyse. ikinci şişeyi ise doğum günümde içtim sağlam konyaktır. ateş basar adamı.
    (surveyor, 24.10.2005 12:18)
  5. ağrı dağının eski ismidir.söylenişi bayaca heybetlidir kanımca..
    (ucmayanperi, 18.03.2006 16:06)
  6. bu akşam kanaltürk ekranlarında izleyebileceğimiz film.
    (alexandrian, 13.04.2006 00:53)
  7. kendi içinde çelişkiye ve yanlışlara düşen,az önce kanaltürkte yayımlanan film.
    (tinklend, 14.04.2006 00:07)
  8. ağrı dağının ermenicesi (yani gerçek adı)
    (julian apostate, 14.04.2006 17:45)
  9. ermeniler için çok önemi ve ulaşılmaz bir yerdir. biz sadece yüksekliğiyle ve o dağa tırmananlarla ilgilenirken, ermeniler kültürlerini ve belki hayatlarını o dağın üzerine kurmuşlardır. hani birşeyi uzaktan görür de alamazsın hatta yakınına bile gidemezsin ya işte öyle birşey... başkentlerinden ağrı dağını tüm ihtişamıyla görürler ama ulaşamazlar.

"ararat... ulaşamadığımız bir dağdır ararat, biz ondan uzak kaldıkça güzelleşen. hepimizin kalbi onun dibinde gömülüdür." demiş silva gabudikyan.

ha bir de şöyle demiş "ağrı sizin için bir yükseklik meselesidir, bizim içinse bir derinlik meselesi"

not: bunu eksileyen arkadaş için de kalınlık meselesiymiş, öğrendik...
    (never walk alone, 29.06.2008 15:31 ~ 17.11.2008 00:42)
  10. kemal tahir'in "esir şehrin insanları" romanında anadoluya cephane taşıyan geminin adı.
    (la vie en rose, 13.12.2008 17:45)
  11. 2002 tarihli atom egoyan filmi. çekildiği dönem doğal olarak epey tartışma yaratmıştı.
    (avluda oturan sizofren, 17.04.2009 18:59)
  12. system of a down grubunun müziklerinin kullanılmasının sürpriz olmadığı film
    (byrcnaan, 17.04.2009 19:13)
  13. bir arto tunçboyacıyan şarkısı.ah ararat.evet, çok güzel bir konyaktır.ısınırsınız.
    (mücrim, 12.05.2009 05:25)
  14. arto tunçboyacıyan eseri... bıkmadan usanmadan arayıp tarayıp bildiğim bilmediğim ermenilere haberler salıp buldum sözlerini.

eghetzig keghetzig es
    tun ararat hey can hey
    ngart darper e ku
    hayasdani goghme djan
    hokut hod kalis e intz...... devamı
    genatzt hey li lay...
    ah ararat ah..
    ...
    hima hasganum em kez
    inç es tun hayotz hamar
    mer hokun himki tun es
    takavorn es mez hamar
    khmum em yes kez hamar
    genatzt hey li lay....
    ah ararat ah
    ...
    ararat merin sirun ararat
    ararat sirds ko anunov

hink dari nayum em kez
    hayasdani goghme djan
    amen or darper es tun
    arir darir indzi djan
    çem uzum veratarnam
    genatzt hey li lay....
    ah ararat ah...
    ...
    adeni yegav hasav
    pajnvelu kezme jam
    srdum çem pajnvum yes
    khosk dalis em kezi djan
    mi or çenk pajnvir menk
    genatzt hey li lay...
    ah ararat ah
    ...
    ararat merin sirun ararat
    ararat sirds ko anunov

türkçesi;

guzelsin, sen guzelsin
    sen ararat hey can
    resmin farkli,
    ermenistan tarafindan, can
    derdin, kokun bana geliyor...... devamı
    serefine hey li lay...
    ah ararat ah...
    ...
    simdi seni anliyorum,
    sen nesin ermeniler icin,
    bizim derdimizin temeli sensin,
    bizim icin kralsin (hukumdar),
    senin icin iciyorum,
    serefine...
    ah ararat ah...
    ..
    ararat, bizim guzel ararat
    ararat, yuregim isminle...
    ...
    bes yildir sana
    ermenistan tarafrindan bakiyorum,
    her gun farklisin sen
    aldin goturdun beni sen can,
    geri donmek istemiyorum
    serefine...
    ah ararat ah...
    ...
    vakti geldi catti,
    senden ayrilmanin,
    yuregimle ayrilmiyorum,
    sana soz veriyorum,
    bir gun bile ayrilamayiz biz
    serefine...
    ah ararat ah...
    ---
    ararat, bizim guzel ararat
    ararat, yuregim isminle...
    (esteban, 27.09.2009 22:26 ~ 22:26)
  15. 2005 yılında piyasaya çıkan, the calm before the flood(ararat remix) building the ark" (demo versiyon) the kiss of babylon (demo versiyon) ve paradise lost coverı mercyden oluşan orphaned land albümü.
    (hayri potur, 27.09.2009 22:45)
  16. ermeni brendisi olup; 30,00 dramdan satısı yapılmaktadır . tadı ne çok iyi ne cok kötüdür, içilebilir.
    (peninsula, 31.10.2009 12:31)
  17. aşırı milliyetçi ermenilerde saplantı haline gelmiş olan dağ.bildiğin ağrı dağı.türk toprağı yani.tıpkı aynı özellikleri taşıyan yunanlardaki konstantinopolis saplantısı gibi.ilk fırsatta geri almayı isterler.bide vasat propaganda filmi çevrilmişti atom egoyan tarafından.
    (uygar, 31.10.2009 13:10)
  18. arayış içindeki attır. belki sahibini, belki yiyeceği şeyi, belki hayatın anlamını, belki barışı ve belki de hümanizmi... bir at kadar olamıyoruz. at neyi ararsa arasın bir at kadar olamıyoruz. gözümüze bağlanan at gözlükleriyle dolaştığımız için hiç bir şeyi göremiyoruz. göremediğimiz için aramıyoruz. at arıyor. bu yüzden bir at kadar olamıyoruz. ermeniler bakar ama görmez. türkler bakar ama benimsemez. at arar, bulursa ne ala bulamazsa ne ala. bir at kadar olamıyoruz.
    (prometheus 83, 31.10.2009 13:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil