ararat   

adana çık aradan

1. *ermeni soykırımından bahseden film.
    (crackerjack, 19.03.2004 02:46)

2. konusu son derece tarafçıl olan film. konusu film içinde ermeni soykırımını konu alan bir filmin çekilmesidir. film içinde çekilen filmde ermenileri katlettiren paşayı filme göre yarı türk gay bir eleman oynamaktadır. bir tecavüz sahnesi vardir ki akıllara ziyandır. ermeni kadınını at arabasına (onun gibi biseye işte) dayayıp kaltak kaltak diye bağıra bağıra tecavüz eden türk neferini gösterir, daha sonra da kamera tecavüze uğramakta olan kadının elini tuttuğu (at arabasının altında outran) kız çocuğuna kayar (oha artık). filmin bir sahnesinde ufaklığın yarı türk rolunu oynayan gay şahsiyete dedem senin allahsız olduğunü söyledi demesi (ne alaka) ve her tarafta gösterilen haçlar ile dindar amerikan toplumuna ulan biz sizdeniz onlar inancsiz bir türlü kabul etmiyorsunuz soykırımı demeye çalışır gibidir. müziği güzeldir.
    (fidelmiyo, 09.04.2004 00:10 ~ 14.04.2004 19:44)
  3. (bkz: ağrı dağı)
    (toumai, 29.06.2005 23:41)
  4. ararat çok kaliteli bir konyak markasıdır. ermenistandan arkadaş getirmişti bana iki şişe, üzerinde ağrı dağının ermenistan tarafından görüntüsü vardır.
    bir kış günü bindiğim otobüs kara saplanınca sivas yakınlarında otobustekilere çaktırmadan bir şişeyi bitirdim ateş bastı ısındım insanlar titrerken ben ince bir kazakla otobüste durdum bir ara sızdım ayıldığımda sabah olmuştu ve biz ankaraya gelmiştik neredeyse. ikinci şişeyi ise doğum günümde içtim sağlam konyaktır. ateş basar adamı.
    (surveyor, 24.10.2005 12:18)
  5. ağrı dağının eski ismidir.söylenişi bayaca heybetlidir kanımca..
    (ucmayanperi, 18.03.2006 16:06)
  6. bu akşam kanaltürk ekranlarında izleyebileceğimiz film.
    (alexandrian, 13.04.2006 00:53)
  7. kendi içinde çelişkiye ve yanlışlara düşen,az önce kanaltürkte yayımlanan film.
    (tinklend, 14.04.2006 00:07)
  8. ağrı dağının ermenicesi (yani gerçek adı)
    (julian apostate, 14.04.2006 17:45)
  9. ermeniler için çok önemi ve ulaşılmaz bir yerdir. biz sadece yüksekliğiyle ve o dağa tırmananlarla ilgilenirken, ermeniler kültürlerini ve belki hayatlarını o dağın üzerine kurmuşlardır. hani birşeyi uzaktan görür de alamazsın hatta yakınına bile gidemezsin ya işte öyle birşey... başkentlerinden ağrı dağını tüm ihtişamıyla görürler ama ulaşamazlar.

"ararat... ulaşamadığımız bir dağdır ararat, biz ondan uzak kaldıkça güzelleşen. hepimizin kalbi onun dibinde gömülüdür." demiş silva gabudikyan.

not: bunu eksileyen arkadaş için de kalınlık meselesiymiş, öğrendik...
    ha bir de şöyle demiş "ağrı sizin için bir yükseklik meselesidir, bizim içinse bir derinlik meselesi"
    (never walk alone, 29.06.2008 15:31 ~ 28.09.2008 20:45)