arap kızı camdan bakıyor 

adana çık aradan

1. beni küçükken pek hislendiren, yaa bu kız hayatı boyunca hiç beyaz olamiicak mı tüh diyerek ağlatan fakat annemin duygularımı hafife alıp gülerek yinelediği ninnimsi çocuk şarkısı.

sözleri şöyledir:

yağğğmur yaağıyooor, selllerr aakıyooor,
    aaa rap kııı zı camdan baakıyooor,
    sookaağa çıksaaam, yağmurda kalsaaam
    aaaksa kaaram bembeyaz olsaaam..
    (big mouth, 02.04.2004 01:27)
  2. nerden çıktığını çok merak ettiğim akıl almaz ninni. daha o yaşlarda yağan yağmura bakan hüzünlü arap kızını betimleriz zihnimizde. ya ben ona çok üzülürdüm bide karnını doyurmak için lahana peşinde koşan, ama zalim bostancı tafından bertaraf edilen danaya. adaletini sikiyim dünya.
    (donnie darko, 06.09.2007 23:33)
  3. aslında arkasında bir dramın yattığı tekerlemedir.

dünya'da renk ayrımına dayalı köleliğin yaygın olduğu dönemlerde teknelerle afrika'dan getirilmiş, liman kentlerinde pazarlarda satılmış zencilerin çocukları için uydurulmuştur. pek çok eski türk filminde "arap bacı" olarak karşımıza çıkar bu insanlar. götürüldükleri amerika'da akrabaları tarlada sabahtan akşama kadar aç karnına çalışırken onlar belki bizim topraklarımızda evde hizmetçidirler, dadılık yaparlar, bahçıvandırlar. her ne kadar daha iyi şartlarda olsalar da, özgürlükleri olmayan, canlarının her istediklerini yapamayan insanlardır. bizim çocuklarımız da onların çocuklarıyla bir dönem böyle eğlenmişlerdir.

doğru, o kömür gözlü çocuğun karası yağmurda akıp gitmez ama insanlık tarihindeki ayıpları da zaman süpürmüyor işte.
    (charey, 20.11.2007 21:54 ~ 04.07.2008 09:06)