|
|
- arapları sırf arap olduklarından dolayı sevmemek. onlara önyargılı yaklaşmak.
ayrıca içinde bulunduğum ve bu yüzden kendimden nefret etmeme neden olan ırksal düşmanlıktır. bir nevi faşizanlıktır aslında.
bir diğer benzeri faşizanlık örneği de fransız düşmanlığıdır.
- ingilizlerin bizlere pek bir güzel öğrettikleri olgudur. (bkz: oryantalizm) (bkz: arabistanlı lawrence)
(qfwfq, 04.05.2006 23:03)
- gelişmekte olan türkiye'nin insanının zihninde batı gelişmişlik doğu ise geri kalmışlık olarak yer etmiştir(uzak doğuyu israili filan ayrı tutuyorum). bu yüzden düşmanlık denilmese bile araplara inceden bir antipati vardır. yanılgıdan kaynaklanan bir düşmanlık demeyi tercih ediyorum.
bir de batının müslüman ülkelere önyargılı yaklaşması vardır(önyargısız batılı varsa alınmasın). zaten tüm müslümanları da arap filan zannederler bazıları. "dünyayı ben yarattım" havasındadırlar. sarı saçlı çipil gözlü olmayanlar insan değildir zaten. medeniyet önce londra'da pariste vs. başlamış mezopotamyaya, hindistana, mısıra, anadoluya filan sonradan gitmiştir. romalılar tarafından barbar olarak nitelendirildikleri günleri unutmuşlardır.
- bunda birinci dünya savaşına aynı safta girip karşı saflarda bitirmemizin de payı olabilir.
- alexander aaronsohn'un bu konuda çarpıcı bir sözü vardır:
(bkz: @560991)
|