belki ilginizi çeker
  1. · aramaya inanmak
  2. · mastır yapmış çiftlerin görücü usulü ile evlenmesi
  3. · google da her şeyi bulacağını sanmak
  4. · kadının evlenmeye karar verdiği an
  5. · sansür
  6. · ay bak kız aşkı memnu nun kitabı çıkmış
  7. · itü sözlük ün zararları
  8. · aradığını bulamamak
  9. · iğrenç espriler
  10. · aramaya inanmayan yeni nesil
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · ugg
  8. · piab
  9. · the yardbirds

aramaya inanmamak  

1. yanlış bir davranış. aynı konuyu anlatan 3-4 adet başlık görünce sinirleri bozuluyor insanın.

(bkz. aramaya inanmak)
    (aqua, 20.08.2004 02:09)
  2. çok sevilen bir kişinin kaybedilmesinden sonra kaybeden tarafın içinde bulunduğu inanış.
    (bkz. kaybedenlerin öyküsü)
    (bkz. görkemli kaybedenler)
    (giberling, 20.08.2004 13:31)
  3. giri delisi başlıklarda da sorunlara neden olabilen eylem
    (chaghdash, 11.06.2006 03:02)
  4. kelimenin yazımını bilmemek, başlık açarken "ahaha ne kadar zekiyim. benden önce hiç kimse bunu düşünememiş. çok zeki olmalıyım ben" diye düşünmek buna sebep olabilir. tasvip edilen bir hareket değildir.
    (thedewil, 07.05.2007 21:47)
  5. (bkz: i want to believe)
    (fox mulder, 29.06.2007 11:59)
  6. (bkz: forgive me google for i have sinned)
    (muddlehead, 29.06.2007 12:12)
  7. ne istediğini bilmemekten de ileri gelebilir, hiçbir şey istememekten de… ancak en kötüsü hayatı anlamlandırma çabalarınızın sizi bu noktaya çekmesidir. işte bu durumda yapılabilecek tek bir şey var ki; o da aramamaya inanmaktır.

kaderi kabul ediş, aslında aramamaya inanmak değil de nedir? ben mi seçtim annemi, babamı? ben mi arayıp buldum onları? kardeşimi, sevgilimi, arkadaşımı? hepsi bir şekilde yer aldılar, gidenler gitti, kalanlar kaldı. kalanlar kaldıkları için, gidenlerde gittikleri için memnundular. bense gidenlere hak vermenin dışında kalanlara daha bir sarıldım. ne yapabilirdim ki başka? hayatı siz şekillendirirsiniz; çaresizseniz, çare sizsiniz diyenler!! uzayda mı yaşıyorsunuz? merak ediyorum. neyi değiştirebildiniz bugüne kadar, vicdanlarınızda ki rahatlamanın dışında?

gerçekçi olup bakalım yaşadığımız çevreye, düzene.. arayıp ta ne bulacaksın hayata olumlu bakan kardeşim? ben sana şimdiden söyleyeyim, acı, kan, gözyaşı, kader, yalnızlık ve bitmeyen tükenmeyen isteklerin altında korkunç yükte sorumluluklar? bokunda mercan yok bu dünyanın. ara ara nereye kadar?

inanıyordum bir zamanlar aramalara, araştırmalara, ar-ge lere… ne çıktı peki sonucunda? bana olumlu ve pozitifler çıktı diyen kardeşim.. söyler misin? pozitifler mi senin hayatına girdi? yoksa sen mi onların hayatına? bu soruyu sor kendine, ancak yanıtını verirken genişçe mümkünse yüksek bir yerden bakarak, yalnızca kendi hayatına değil, bütün insanlığın yaşantısına bakarak ver. ne göreceksin?

diyeceksin ki sende çaresizliğinden kabullenmişsin, aramaya inanmaz olmuşsun, kadere inanır olmuşsun.. o zamanda derim ki sana, bana başka bir yol göster aramaya inanma safsatası dışında.. göster de vazgeçeyim yanlış bildiklerimden. vazgeçeyim günahlarımdan, kimliğimden, haysiyetimden, şerefimden, şerefsizliğimden, ikiyüzlülüğümden…
    (anha minha, 20.09.2007 22:35)
  8. 'kütlenin korunumu'prensibini reddetmektir.mutlaka koyduğunuz yerden başka yerdedir aradığınız şey.orda öylece durup sizi bekleyecek değil ya!
    (kayıtsız umuntu, 27.07.2009 14:28)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil