"neon çok yakar şimdi, ben bauhaustan tasarruflu ampül aldım; onu takalım" mantalitesi ile olaya yaklaşan, çoğunlukla doğan görünümlü şahin sahibi insan modeli.
mahallenin tüpçüsünün bile kamyonetinin altına mavi ışık koyduktan sonra bakalım daha neler göreceğiz dememe sebep olan zihniyet.tahminimce bu kardeşimiz nos yerine de sanayi tüpü kullanmaktadır.
(bkz: bunu yapan kesin türktür)
türkiye'nin çukurlarla dolu yollarında pek bir özenti duran zihniyet. yoldaki herhangi bir çukura girip de neonu kırması muhtemeldir.
kendilerine göre denklem şudur:
a x athaa = k
a = araba
athaa = arabaya takılan her artı aksesuar
k = karizma seviyesi
sahte para kontrol etmek için takan zihniyettir. taksiciler yapsa tam süper olur aslında.
- 12,30 ytl abi.
+ al arkadaşım üstü kalsın.
- bi saniye abi. (kapıyı açar, eğilir parayla birlikte)
- abim bu para sahte.
+ nasıl olur ya?! vıdı da bıdı da...
optik mouse formatındaki arabaları ile geceleri şehrin en işlek caddelerini fırıl fırıl dönen bir takım arkadaşların sahip olduğu bu zihniyet trafik polisinin ilk denetlemede elemanların arabalarını sağa çektirip ceza yazması ile tarumar olmaya mahkumdur.
bunların bir de scooterın altına mavi ışık takan modeli vardır ki tadından yenmez. bir de o scootera müzik sistemi kurar, ve motora binecek yer kalmaz.
"bir de enigma mıdır nedir onun sednıs diye bir şarkısı varmış internetten indireyim, arabanın da camlarını açıp bağırta bağırta çaldım mıdı, vermeyen hatun kalmaz şerefsizim!"
uzaylı zihniyettir. her bakımdan. hem uzaylıların o ufo denilen araçlarına özenmiş, hem de '' bakın ben burdayım, varım yani '' yi ıspatlamaya çalışmış zihniyettir.