durumun isyan ettiren ve de dayanılmaz yanı,eylemin edilgeni olmaktır şüphesiz.araba veya motor tutkunu teknik teknik konuşmaya başlar,idrak yollarımdan bir tek kelime dahi beynimin algı lobuna ulaşmamaktadır,benim mal bakışlarım bile adamı susması için ikna edemez.ve kişide "bi sus ulan mna koyim!" ayarında ayı cesaret ve kabalık mozağiyi yoksa,benim gibi,sike sike arabanın ön camının su fışkırtgacındaki deliğin çapına kadar bütün teferruatları dinlemeye mahkumundur.
beni tanıyan,ve bu muhabbetten
yılmaz morgül kadar dahi çakmadığımı bilenlerin bile ısrarla,işkence çektirmek istercesine yeni grişimlerde bulunması;beynimde supernovalar yaratmakta,içimdeki kara delik karakteristiğiyle kainattaki bütün araba tutkunlarını önce hüpletip sonra gümletme
* manyaklığını azdırmakta.
muhabbetşinas ve çok samimi olunmayan araba tutkunu,senin teknik araba bilgisi yoksulu ve bu muhabbetten hazzetmeyen birisi olduğunu bilmiyorsa,şöyle olur:
+abi mercedesin son modeli çıkmış xr430..
-
*hmm öyle mi?
+4000cc...3d engine..
-hmm
+8 piston..1600 beygir.
-hmmm
+bu modelde ön valflere konviksyon jonksiyonu takmışlar.o yüzden 0-100 km ye 3.9 saniyede çıkabilyomuş.çok sağlam araba mna koyim.bi önceki xr420 deki süspansiyon yls-arcslim500 idi.bunda o da değişmiş.hjk-500k takmışlar.yerle arası da 5.8 cm,sport..ayrıca birde gps systemi var..harika olum..
-iyiymiş.
+lan sen dinlemiyon mu beni?
-dinliyom ya abi.
+siktir amcık..skiyim senin muhabbetini..
-!!
ahacık buyrun ben suçlandım ve siktir edilen ben oldum.(yeter kardeşim bundan sonra taviz yok,ilk siktiri ben çekicem)ayrıca muhabbet tasarımı için götümden uydurduğum teknik terimler için gerçek araba tutkunlarından özür dilerim.şimdi de buyrun,muhattap kişi senin bu muhabbeti sevmediğini bilirse nasıl oluyormuş:
*vııııınn...ptop totp roooooarr.
*
-lan gördün mü arabayı?!!
+
*görmedim.
-porsche 911 geçti mk..abi harika lan araba..3000 cc..7 vites..şu kadar piston.
+laaan??!!
-eheh..pardon abi kaptırdım.ee nasıl okul?
+lan bi daha aç ağzını;do mjörden gircem,ii v i kadansından çıkacam.yetti mna koyim!!
-taam abi kızma..
+1 yarim 3 tam 1 yarim 2 tam...
phrygian scale..hınnn!!
-aman abi taam sustum.
+aferin!!
görüldüğü üzere bir counter-strike keşfettim.şu sıralar fütusuzca bu konuda bana diretme yapanlara,naçizane,müzik teorisi bilgimle sıkıntı ve empati kavramlarını tüm didaktikliğimle öğretmekteyim.
ek:tüm araba severler benimle monolog araba muhabbeti yapmadıkları sürece dünya ahiret ve de 4. boyut kardeşimdir.