arabada yüksek volümde ilahi dinleyen tipler   

adana çık aradan

1. düşük volume , yüksek volumeda dinleyen insanların aksine bunlar bambaşka bir düzey olan yüksel volumeda dinlerler.

not:yüksel den yüksek başlığına taşınınca afal kalmış giri.
    (cybi, 10.03.2007 00:21 ~ 08:09)
  2. (bkz: duymadım, görmedim, bilmiyorum)
    (madalyonun güzel yüzü, 10.03.2007 00:24)
  3. halk otobüsünde karşılaştığım tiptir. bu tip, otobüsün şoförü olduğundan sesi yükseltmekte bir sakınca görmemiştir. sonra kendisi de sesli bir şekilde eşlik etmeye başlayınca uçacağımızı düşünmeye başladım. sonra her otobüste rastlanan teyzeler, amcalar " n'oluyoz lan!" diye huysuzlanmaya başlayınca, şoför de aramıza döndü.
    (kolpatusubasa, 10.03.2007 00:43)
  4. arabada yo yo sesleri ile değil de hu hu sesleriyle camdan kafalarını sallayan tiplerdir.henüz görülmemiş olmaları hiç görülmeyeceklerini göstermemektedir.arabayı uçurduk bee diye hava atacaklardır cami de bunlara kanılmamalıdır,çocuklardan uzak tutulmalıdır.
    (sirseri, 10.03.2007 01:09)
  5. arabanın az sonra uçurumdan yuvarlanacağına emin olan tiplerdir.. yolculuk öncesi hazırlığı yapıyorlardır bir nevi..

(bkz: yemezler)
    (rasmus, 10.03.2007 01:11)
  6. bu tipler ezan başlayınca sesi kapatırlar tahminimce.

bir de:
    (bkz: biz size çıstaklı araba müziğini verdik)
    (tenement funster, 10.03.2007 01:33)
  7. araçta camları açıp yüksek volümlü pop müzik dinleyen zihniyetten amaç kaynaklı hiç bir farkları yoktur. bir taraf kızları tava getirmeye çalışırken diğer taraf da diğer kızları tavlamaya çalışmaktadır, kanaatindeyim..
    (factotum, 10.03.2007 01:51)
  8. allah kabul etsindir.
    (negatif, 30.07.2007 08:31)
  9. "hard hacı" diye tabir edilen ve istanbul-çarşamba semtinde sıklıkla görülebilen spor otomobil sahibi dindar vatandaşlarımızdır. arabalarına döşettikleri tesko ile full bass ilahi dinlerken selamet içerisinde yol alabilen bu nur yüzlü insanlarımızın sayıları günden güne artmaktadır.

not: ezan okunurken kesinlikle sesi kapatırlar.
    (yaqui, 26.12.2007 14:27)
  10. cihada giderken yapılması farz olan bir eylem. yeşil ikarus minibüs içerisinde cihad insanları zikr ederler ve büyük bir feyz ile cihadlarına doğru yol alırlar. bize de allah kabul etsin demek düşer.amin.
    (höytfield, 07.02.2008 01:57)
  11. (bkz: düşük volüm)
    (bkz: yüksek volüm(bkz: enteresan)
    (sadomasochistic, 07.02.2008 02:00 ~ 02:00)
  12. (bkz: volume)
    (jayhunx, 07.02.2008 02:02)
  13. cuma günleri öğle vakti, dükkan camına 'cuma namazı nedeniyle kapalıyız' diye bilgilendirme notu asan esnafın arabalı versiyonu. ben akp' liyim demenin sayısız methodlarından biri. dindarlığın vatandaşlar arası kıstas olarak kullanıldığı ülkemizde muhafazakarlık yükseldikçe türev ve benzerleri artacaktır.
    (toysoldier, 07.02.2008 02:13)
  14. bunlar her şeyden önce tip'tirler. edebiyatta tip'le karakter arasında bir ayrım yapılır ve tip, yazarın sadece bahsedebildiği ama iyi çizemediği 'şey'lere denir. oysa karakter, kitabın içinde bütün yönleriyle yer almış ve gerçekten de ortada durmaktadır.

şimdi başlığı okuyunca da, arabada yüksek seste ilahi dinleyenlerin "yazılmış"lıklarına takıldım. bu yönden tiptirler. karakter ya da insan olamamışlardır muhtemelen. ama illa ki "ben gördüm arkadaş" deniliyorsa mevcut dönemin yan etkilerinden birisidir demek de o kadar müthiş bir tespit değildir.

neticede görgüsüz adam her yerde görgüsüzdür. bu adam ultra-laik (karşıtlık anlamında değil, başka bir kategori) olsa bu sefer de porsche'sinin arkasına "ben laik'im atam" yazdırır. neticede değişmeyen şey görgüsüzlüktür, eğitimsizliktir, ne idüğünü bilmezliktir.
    (şiirbaz, 07.02.2008 02:32)
  15. çağrı film müziği ile world of warcraft'ta orc kesenleri düşününce çokta şaşırılmaması gereken eylem.
    (dna, 07.02.2008 04:28 ~ 04:29)
  16. aslında arabada yüksek sesle dup-çıs müzik ya da arabesk müzik dinleyen insandan kıroluk kat sayısı olarak ne artısı ne de eksisi olan insandır.
    (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 07.02.2008 05:12)
  17. (bkz: volüm fm)
    (bkz: ilahinin sarı çiçeği)
    (jimmyjazz, 07.02.2008 05:37)
  18. ~~~~~~ şok şok şok flaş flaş flaş ~~~~~~

- bugün hangi ilahiyi dinleyeyim diye düşünmeyin, bırakın buna sitt karar versin..
    (bkz: müslümanlar için özel otomobil/!misuf)

~~~~~~ şok şok şok flaş flaş flaş ~~~~~~
    (misuf, 07.02.2008 09:16)
  19. arabada yüksek sesle pop,arabesk,metal dinleyen tiplerden pek farklı değildir bu tipler.aradaki fark az önce saydıklarımın başlıktakilere nazaran biraz daha fazla bi halt yaptığı kanısında olmalarıdır.zira ilahinin sesini son ses açaraktan yolda gözüne kestirdiği bir grup kızın son model arabasına ilgiyi çekmeye çalışması tuhaftır,amaç bu değildir yüzde doksan.büyük ihtimalle ilahiyle kendinden geçmiştir sesini çok açtığını duyamayacak kadar uçmuştur,en fazla ağır işitiyordur yahu.aksi,benim yaptığım gibi yazıya pek farklı değildir diye başlayıp sonunu çok farklı olduğu yönünde bitirmek mantıksızlığında bir şeydir.
    ya işte böyle sayın meslekdaşlarım

edit:yeni farkına vardım volüm yazan beynin içine ben
    .....
    (boğazda kalan portakallı draje, 07.02.2008 19:36 ~ 08.02.2008 12:29)
  20. (bkz: sordum sarı taksiye gündüz açmak var mıdır)
    (hansvoralberg, 02.06.2008 22:52)
  21. konya'daki dolmuş şoförleri de bu tipler arasındadır.
    (hayri potur, 02.06.2008 22:57)