trafik polislerinin çatır çatır ceza kestiği durumdur. özellikle büyük şehirlerin işlek ve kalabalık caddelerinde sıklıkla karşılaşılan bu arkadaşlar polis amcalardan cezalarını bir güzel yerler.
genelde dinlenen müzik türü arabesk ya da pop müzik olup arabanın modeli doğan veya şahindir. ayrıca arabada ya bir kişi* vardır ya da araba tıka basa doludur.
karayolları trafik kanununun 72. maddesine göre 52 ytl para cezası yenmesine neden olacak davranış. peşin öderseniz ve fiş almazsanız * 39 ytl'ye bırakırlar. zaten cezanın memurlara gelişi 35 ytl, daha fazla indirim yapamıyorlar.
kendinizi dağa bayıra saldığınız zaman -ne dinlerseniz dinleyin- dinlediğiniz müziğin keyfini çıkartmaktır arabada son ses müzik dinlemek.
uzunca incelemek lazım bunu. o zaman noktalı virgülümü koyayım;
- şimdi efenim, öncelikle bu gençler, "arabaya nefis müzik sistemi kurdum" cümleleriyle eyleme başlıyorlar. kurdun, tamam da, niye kurdun? arabada müzik dinlemek niye? araba sinema mı? ha yolda giderken, "müzik dinleyeceğim kardeşim" diyorsan, bir kilometre öteden benim kulağımı siken o bas ne işe yarar?
- hiçbir kız, sanmıyorum ki senin eksozunu kestirip, yerle arasındaki mesafeyi 1 santimetre yaptığın, düğün salonu modeli ses sistemli arabana tav olsun. oluyorsa da, akli dengesinden şüphe eder, şahsen yanına yaklaşmazdım o kızın.
- o arabada çalılabilecek, "donk donk" efektleri vermeyen bir müzik kaseti, -ya da cd'si, neyse- yok mudur? bir slow müzik çalınmaz mı o meretle? o müzik çalar hayatında klasik müzik görmüş müdür?
- ayrıca, bu cihazların çevreyi rahatsız edecek biçimde kullanılması durumunda, trafik kanunundaki, para cezası ve cihazı söktürme yaptırımı süs müdür? emniyet müdürlüğü bu kanun çıktığından bu yana, işlediğine şahit olmuş mudur?
ses çıkışı aparatlarının da güçlü olması halinde arabanın iç çeperlerinden salınan ses dalgaları dışında hz değerleri oldukça yüksek olacak olan sub basların dönüp dolaşıp yine arabanın içindekilerin beynini mıncıracağı pek açık olan hadiseyi eyleme dökmektir.
yoldan geçen doğanın içinde kıçları birbirine yapışmış erkek topluluğu görünür. arka fonda çalan ibrahim erkal ve türevleridir.saat gece vakitleriyse kaldırımdan geçen kıza laf atılır.abazan topluluğudur.gerekleri yoktur.
yüksek sesle müzik dinlemekten zevk alan bünyenin, keyfini aracında sürmeye devam etmesi durumudur..
son ses müziği kendin için dinliyorsan ve buna uygun olarak pencereler kapalı ise sorun yoktur, ancak amaç hava atmak, kız kaldırmak, piyasa yapmak v.s. bir eylem ise hiç de etik değildir.. toplum içinde 'serseri' ve 'kıro' olarak anılmaktan öteye gitmez, öyle çekici bir yanı da yoktur bu eylemin..
zira yüksek sesle kolbastı dinliyor diye henüz herhangi birine veren bir kızla karşılaşmış değilim.. olduysa da haberdar edin, biz de dinleyelim..