bu arabanın ne işi var lan burada'nın pratiğe dökülmüş halidir.
birdaha bu arabayı burada görürsem bu sileceği senin götüne sokarım demenin nazik biçimi*
doğru yere parkedildiğinde de yapılabilen bir eylem. bilmediğiniz bir semtte bilmediğiniz bir apartmanın önüne nizami de parketseniz başınıza gelecek eylem.
evimin önünde bile karşılaştığım eylem. parayı iç etmek isteyen park görevlileri, bu para vermedi evinde uyuyor henüz, çekin arabasını işaretim de sileceği kaldırmaktır der ve olaylar gelişir. gidersiniz ve kardeşim evim burası, hastayım yatıyorum evde dersiniz, ne yapalım görevimiz bu diye bir cevap gelir. insaflı iseniz "ne kadar abi" diye sorarsınız. cevap genelde "ne kadar verirsen" olur ve beni zıvanadan çıkarır. ulan sen cebine at diye mi veriyoruz paraları. bari adam gibi fiş kes.
yer yok diye, kaldırıma ve çöp kutularının önün parkedenlere karşı tepkidir.
(venom, 05.01.2007 14:19)
bi de bi arkadaşın arabasını tesadüfen bi yerde park halinde görünce "anaaam bu bizim x in arabası değil mi?" diyerekten arabayı gördüğünü belirtmek isteyen kişilerin yaptığı olaydır. araba sahibi geldiğinde 2 saniye gözlerini kapatıp iç güdüleriyle bu olayı yapanı tahmin edecek ve gülümseyecektir..
olmadık yere araba çekenlere kibarca küfretmektir.
papa nın istanbul a geldiği vakit istanbul trafiği felç olmuş ve ben o trafiğe çapa civarında yakalanmıştım. dayanamadım koca mustafa paşadan kaçtım ara sokaklardan birine arabamı parkedip tramvaya bindim. parkettiğim yer bir apartmanın önü idi. döndüğümde arabamın sileceklerini kaldırmış dallamanın biri. şöyle ki,
silecek kaldırmak için arabanın olmadık yere park etmesi gerekmez. önümde araba arkamda araba vardı. bu pisliği en çok yapanlar, apartman önlerini babasının otoparkı sanan vatandaşlardır.
(colonel, 07.08.2008 15:17 ~ 15:18)
bir de silecekleri sökmek gibi bir versiyonu vardır ki;
değnekçiler yapardı bir ara...