hiç bir amatör fotoğraf topluluğunun söyleşisine gitmeyen, genç fotoğrafçıları kaale almayan bir insan*. bunun yanında dünyanın en iyi fotoğrafçıları arasında ilk onda yer alır. eski istanbul fotoğrafları hakikaten harikadır. bir tanesi de duvarımı süslemektedir.
fotoğraf üstadı sanatçımızdır. hiç "ben aşmışım" pozlarına girmeden sizinle konuşur.(ben konuşamadım ama yan masadaydım). genç fotoğrafçılara karşı olan ufak derecede bir kaale almama olayı ise biraz büyüklüğünden ileri gelir.(o kadarcık da olsun). ayrıca kimsenin vermediği bir bilgi olarak;
(bkz. aslan burcu erkeği)
genelde adamlara "herif", bayanlara ise "karı" şeklinde hitab eden, salvador dali ile yaptığı foto röpörtajları literatüre geçen, fotoğrafçının psikolojiden anlaması gerektiğinin en güzel örneği. kitapları özellikle foto muhabir olmak isteyen kişiler tarafından okunmalıdır.
"fotoğrafın bütün fenalığı, dört köşe bir çerçevenin içine sıkıştırılmaktan gelir. halbuki fotoğraf hür olmak istiyor, bağırmak istiyor,koşmak istiyor..."diyen fotoğraf sanatı uzmanı.
milletin avrupa'da havyarı elle yediği* dönemde fazlaca olan yeteneklerini kullanarak fotoğraf üstadları arasında yer alan insanlar kadar iyi olduğu kabul edilen türk. ayrıca türk insanının sorunlarını sıkça fotoğraflarında anlatarak insanların haberdar olmasını sağlamış bünye.
(bkz: fazlası var eksiği yok)
üniversiteye davet edilip, adına düzenlenen panelde tıka basa dolu salona bakıp, konuşmaya "bu kadar insan beni mi dinlemeye geldi, yapmayın yahu" diyerek başlayan güzel insan.
göndermiş olduğu,içinde 3 adet kendi fotoğraf görsellerinin bulunduğu cd nin kapağını bile muhteşem bir özenle hazırlamış profesyonellik bu olsa gerek diyerek bir kez hayranlığımın artmasına sebebiyet veren zatı muhterem.
(bkz: anısındayım)
fotoğraflarında flash kullanmayan ve ışığı çok iyi kullanabilen usta fotoğrafçı. en önemli özelliği ise sadece bir fotoğrafının üzerine bir kitap yazabilirsiniz.
sırf ermeni olduğu için sevmediğim,sevemeyeceğim insan evladı .
edit : o kadar kötülendi ki bu girim ,merak ettim kötüleyenler girinin kalitesiz olduğunu düşünüp mü kötülüyorlar giriyi ,yoksa benim bakış açımı mı kötülüyorlar . ikincisiyse ayıp ediyorsunuz valla .
kendisine makina kalitesinin fotoğrafçılığa etkisiyle ilgili sorulan bir soruya "en iyi daktilo sende diye en iyi öyküyü sen yazacaksın diye birşey yok"( en azından bu tarz da bir cevaptı)
diye cevap vererek beni kendisine hayran bırakan aşmış fotografçı.
ayrıca kesinlikle fotograf sanatçısı olduğunu kabul etmemektedir.
fotograf üsdadıdır.fakat yaşı nedeniyle olsa gerek hafif dengesizleşmiştir.çok tepeden bakar baya baya tepeden.
dijital makine kullandınız mı hiç?
kullanmam. hediye ettiler kutusunu açıp bakmadım. 50 küsür makinem var. dijital makinelerde derinlik yok.
benim şöför hasan kullanıyor dijitalleri. ama iyi oldu dijital makineler sayesinde insanlar etrafa bakmaya başladı.
saten birinden 77 yaşında yeni bir teknolojiye alışması beklenmez.ama ön yargılı olmaması beklenir.açıp bakaydında öle derin mi değilmi anlayaydın diyorum başka nedenir.
geçenlerde yaşar kemal ve çukurova isimli sergide kamera karşısında gördüğüm ve yaşar kemal'i sergide fotoğraflayan türkiye'mizin en iyi fotoğraf sanatçılarından birisi.