belki haberin yok
her şeyi duydum
belki yüzün yok
perişan oldun
belki de şarjın bitti
ya da biz bittik (öf çok kötü bu kısım)
ara beni lütfen
sesini duymalıyım
masal anlatsan da
hikayen ödülleri toparlasa da.
seni çok sevmiş olsam da unut beni lütfen (nası yani?)
sana çok kızmış olsam da ara beni lütfen
umduğun dağlara karlar mı yağdı?
içinde bu kadar öfke mi vardı?
ben demiştim demeyi
ezberledim gitmeyi
insan sevdiğine böyle yapar mı?
bil ki sebebim çok
beni kaybettin
artık duvarlarım cebimde değil
seni çok sevmiş olsam da unut beni lütfen
sana çok kızmış olsam da ara beni lütfen
umduğun dağlara karlar mı yağdı?
içinde bu kadar öfke mi vardı?
ben demiştim demeyi
ezberledim gitmeyi
insan sevdiğine böyle yapar mı?
artık duvarlarım cebimde değil kısmıyla, pink floyd*'a atıfta bulunmaya çalışıp, pek de başarılı olamamış şarkıdır
çok mu iyimserim ki,,
umduğum dağlara kar mı yağdı diyerek de atasözlerimizi nasıl katledeceğini kanıtlamıştır bizlere,, (bkz: güvendiğim dağlara kar yağdı)
ama keyifsiz anlarımızda maruz kaldığımızda alaycı bir tebessüm yayılır yüzümüze,,
velhasıl komiktir ha,,
kontör sorunu olan ama konuşmak isteyen sevgilinin yarı utanarak yarı sıkılarak attığı sms mesajıdır.bunun birde kardeş versiyonu vardır ki onun için ; (bkz: ara beni lan)
geçen yazımı kendisiyle tükettiğim kenan doğulu şarkısı.hele bir de şarkının içinde siz varsanız diğer benzeri şarkıların yaptığı etkiye kurban gidersiniz.yaşanan hikaye aynıdır,söylenen sözler aynıdır,kenan sanki kafanızın içine girmiş ve herşeyi sizden çalmıştır...
nedendir bilmem ama uzun süredir kulaklarıma değmedi ara beni lütfen.dinleyince geriye götürür,kabuk bağlamış yaralarımı büyük bir zevkle deşer diye korkmaktayım sanki...
"sesini duymalıyım, masal anlatsan da..." kısmında içim cız eder, acizliğimi görürüm..
özledim, aradım, seni duymak için, sesini duymak için aradım diyemediğim içindir belki de..
ah be sevdicek;
"insan sevdiğine böyle yapar mı?"
ben mi yanlış anlıyorum yoksa bi çok tezat mı var... bu tezatlar manasız mı anlamadım gitti... bi türlü ne anlatmak istediğini anlamadığım şarkı, türkü...
bu şarkıyı ilk defa bu kadar hissederek dinliyorum şu an..insan sevdiğine böyle yapar mı kısımlarını haykırıyorum tüm acizliğimle..belki başka şeyler düşünüyoruz bu şarkıyı yazan kişilikle şarkıya dair, başka hisler,başka duygular taşıyoruz..ama ikimiz de sevdiğimiz insanın aramasını istiyoruz aşikar..arıyor mu? hayır! arar mı , ararsa ne zaman arar bilinmez ama istiyoruz işte tüm benliğimizle ve duygu silsilemizle..gözümüz ve elimiz belirli aralıklarla telefona gidiyor hep.uykularımızdan uyanıyor,dualarla uyuyoruz araması adına edilen..boşa mı kürek çekiyoruz diye düşünüyoruz içimizden.zamanın geçmesi adına saçma sapan şeyler yapıyoruz..aramadığı günleri sayıyoruz kalp kırıklığımızla..biz aramak istiyoruz ,elimiz telefona gidiyor ama yapamıyor, yenik düşüyoruz içimizdeki o hain gurur denen duyguya..işte o an anlıyoruz ki kalbimizi ya da gururumuzu ,ikisinden birini seçmemiz gerekiyor diğerinden kurtulmak,diğerini söküp atabilmek adına içimizden,benliğimizden..
ilk aşkımla çıkmaya basladığım zamanlarda kulağıma çalınan,ozamanlar sevgilisinden ayrı olanların böğüre böğüre 'insan sevdiğine böyle yapar mı' kısmını ayrılınan sevgiliye gönderme yaptığı,fazla duygusal ve şu aralar benimde dinlediğimde eskiyi hatırladığım için bende büyük nefret yaratan bi şarkı.